به گزارش سلام نو، در ۹ سال گذشته تبصره (۱۴) یکی از مهترین بخش های لایحه بودجه و در رابطه با یارانههاست که وضعیت قانون هدفمندی یارانهها را مشخص میکند.
در واقع در تعریف قانون هدفمندی یارانهها، یارانه برای جبران قدرت خرید خانوارهای آسیبپذیر تعریف شده بود.
پس از تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی مقرر شد که دهکهای بالای درامدی از لیست مشمولان حذف شود اما در این سال ها دلایل مختلفی همچون نبود اطلاعات کافی برای شناسایی افراد، ارجحیت تصمیمات سیاسی بر تصمیمات اقتصادی و مواردی از این دست عنوان می شود و با وجود اینکه در لایحه بودجه و حتی پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی تا کنون این امر محقق نشده است.
البته در تیرماه امسال هیات دولت در مصوبه ای دستگاه های مربوطه را موظف به شناسایی این دهک های بالای جامعه کرد و به گفته «علی ربیعی» سخنگوی دولت مقرر شد از مهر ماه یارانه ۲۰۰ هزار خانوار یعنی جمعیت حدود ۸۰۰ هزاری نفر قطع و به تدریج نسبت به شناسایی و حذف سه دهک با درآمد بالا از فهرست یارانه اقدام شود و باز هم این موضوع اتفاق نیفتاد.
دولت باز هم در سند دخل و خرج سالیانه که به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد موضوع حذف سه دهک بالای درآمدی را پیشنهاد داد که توسط اعضای کمیسیون تلفیق تایید شد و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شد.
در بند یک تبصره ١۴ لایحه بودجه سال آینده آمده است: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است با استفاده از کلیه بانکهای اطلاعاتی در اختیار و بر اساس معیارها و ضوابطی که توسط این وزارتخانه تعیین میگردد نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانهبگیران، با ارایه دلیل و مدرک به افراد، اقدام کند.
/ایرنا