سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجرعصر چهارشنبه  با نمایش فیلم دیده‌بان" آغاز می‌شود و در 9 روز میزبان آثار سینماگران ایرانی و خارجی است.

اما بخش جنبی این دوره از جشنواره، شامل نمایش فیلم‌های کلاسیک مرمت شده، مستند زیر ذره بین، شاخه‌های زیتون پنجره‌ای به دنیای اسلام، مروری بر آثار سینمای چین، مروری بر آثار سینمای آلمان، نمایش فیلم‌های کمدی معاصر، نمایش‌های ویژه- بهترین کشورها و بازار فیلم می‌شود.

در بخش فیلم‌های مرمت شده امسال "دونده" به کارگردانی امیر نادری، "دیده بان" به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، "طلسم" به کارگردانی داریوش فرهنگ، "جاده‌های سرد" به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و "پرده آخر" به کارگردانی واروژ کریم مسیحی آثار ایرانی بخش "نمایش فیلم‌های کلاسیک مرمت شده" هستند که در دهه 60 هر کدام از این فیلم‌ها با استقبال خوبی از سوی مخاطبان داخلی و خارجی مواجه شده‌اند. ضمن این که آغازگر سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر نیز "دیده بان" ساخته ابراهیم حاتمی‌کیاست. علاوه بر این هفت فیلم خارجی نیز از روسیه و کشورهای دیگر در این بخش به نمایش در می‌آیند. "در آسایش نزد بیگانگان، بیگانه‌ای نزد خویش" ساخته نیکیتا میخالکوف، "درسو اوزالا" ساخته آکیرا کوروساوا، "ماجراهای اداره" ساخته اِلدار ریازانوف، "دایی وانیا" ساخته آندری کونچالوفسکی، "استاکر" ساخته آندری تارکوفسکی، "سواری بنام مرگ" ساخته کارن شاخ نظروف و "گردشی در خیابان‌های مسکو" ساخته گیورگی دانلیا در این دوره از جشنواره روی پرده خواهد رفت. این فیلم‌ها توسط استودیو "مُسفیلم" تولید و مرمت شده‌اند.

در بخش شاخه‌های زیتون پنجره‌ای به دنیای اسلام فیلم‌های "پناهگاهی در میان ابرها" ساخته رابرت بودینا از آلبانی، "امینه" به کارگردانی ایمن زیدان از کشور روسیه و سوریه، "حمید" اثر اعجاز خان از هندوستان،"سفره ماهی" اثر پوتیپونگ آرون پنگ از تایلند، فرانسه و چین،"مدیترانه" به کارگردانی هادی حاجتمند از ایران،"گل‌های سرخ و برگ‌های سبز اثر میائومیائولیو ازچین،"پیچ گوشتی" ساخته بسام جرباوی از فلسطین،"حقیقت گم شده در دریا" به کارگردانی رفعت عوده از اردن،"بیوه خاموشی" به کارگردانی پراوین مورچهال از هند، "یمن: نبردی بی فرجام" ساخته مهدی خرم دل از ایران و "یوم الدین" به کارگردانی ابوبکر شوقی از اتریش، فیلم‌های حاضر در این بخش را که با  نگاهی متفاوت به اسلام ساخته شده‌اند، تشکیل می‌دهند.

در ادامه در این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر مروری بر آثار سینمای چین و آلمان خواهیم داشت. در این دوره شش فیلم "گل‌های سرخ و برگ‌های سبز" ساخته میائومیائو لیو، "معمای حضور" ساخته سونگ ون، "عکاس" ساخته وی ژانگ، "آخرین وداع" ساخته لینا وانگ، "دوست عزیز من" ساخته یانگ پینگ دائو، "قدح بنوش" ساخته سونتار گیال در بخش "مروری بر آثار سینمای چین" سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درخواهند آمد.

در بخش مرور سینمای آلمان نیز فیلم‌های "بیست و پنج کیلومتر بر ساعت"، "از این سبزتر نمی‌شد، باغبان این را گفت و پرواز کرد"، "دروازه بان"، "الهه دریا"، "مرد یخی" و "آنچه ما را نابود نمی‌کند" به نمایش در می‌آیند.

همچنین در جشنواره سی وهفتم بخشی تحت عنوان سینمای کمدی معاصر شکل گرفته که دراین بخش نیز هفت فیلم به نمایش در می‌آید. سال گذشته این بخش اختصاص به نمایش آثار ژانر وحشت داشت. فیلم‌های سینمایی "قاچاق هندریکس" ساخته ماریوس پیپه ریدس، "لایکو – یک کولی در فضا" ساخته بلاژ لانگیال و "با آدولف چطورین؟" ساخته زونکه وورتمن، "من برگشتم" ساخته لوکا مینیرو، "مردی که ماه را خرید" ساخته پائولو زوکا، "به حال من گریه نکن، انگلیس" ساخته نستور مونتالبانو و "بکاسین" ساخته برونو پودالیدس آثاری هستند که در این بخش به نمایش در می‌آیند.

در بخش نمایش‌های ویژه "حشرات جان سخت" ساخته اولمو اومرزو از جمهوری چک و "نامه" ساخته زازا خالواشی از گرجستان، "زن مبارز" Woman at War ساخته بندیکت ارلینگسون از ایسلند، "کیک" Cake ساخته عاصم عباسی از پاکستان، "گناهکار" The Guilty ساخته گوستاو مولر از دانمارک، فیلم "یوم الدین" Yomeddine ساخته ابوبکر شوقی از مصر، "یا مال خودت یا ولش کن" Take It or Leave It ساخته لینا تریشکینا از استونی، "غروب" Sunset ساخته لاسلو نمش از مجارستان و "قبرهای بی نام و نشان" Graves Without a Name ساخته ریتی پان کارگردان کامبوجی به نمایش در می‌آیند.

بخش بازار

بخش بازار یکی از مهمترین بخش‌ها در جشنواره جهانی فیلم فجر است و بسیاری از فیلمسازان ایرانی علاقمند به حضور در این بخش هستند. از میان ۵۲۲ عنوان اثر متقاضی، ۴۸ فیلم ایرانی، شامل ۳۳ فیلم سینمایی، ۶ فیلم کوتاه و ۹ فیلم مستند برای نمایش در بازار فیلم سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر برگزیده شده‌اند و از میان 33 فیلم بلند ایرانی به نمایش درآمده 20 فیلم نخستین اکران خود را تجربه می‌کنند. همچنین از میان این آثار 6 فیلم در بخش‌های مختلف به مسابقه با سایر آثار می‌پردازند و 14 اثر نیز پیش از این در جشنواره فیلم فجر ملی و جشنواره فیلم کودک اصفهان به روی پرده رفته‌اند که از این میان فیلم "متری شیش ونیم" این روزها برپرده سینماها دیده می‌شود.

در این بخش فیلم‌های کوتاه "توقف" پگاه انصاری، "سرسام" سید وحید حسینی نامی، نوید نامی، "سیم ششم"بهرام عظیمی، "قربانی" مهدی محمدنژادیان، "ملاقات خصوصی" فرهاد غریبی،" یکدیگر" سارا طبیب زاده و "فیلم‌های اسرار دریاچه" آرمین ایثاریان، "بهارستان خانه ملت" بابک بهداد، "به کسی چه؟" کامران حیدری، "جای خالی دوست" محمدعلی طالبی، "خط باریک قرمز" فرزاد خوشدست، "دلبند" یاسر طالبی، "کاغذ پاره‌ها" بهزاد نعلبندی،" مهین محمدحسین حیدری، "یمن، نبردی بی‌فرجام" مهدی خرم‌دل در بخش مستند به نمایش در می‌آیند.

همچنین فیلم‌های سینمایی "اولین امضا برای رعنا" علی ژکان، "بی‌حسی موضعی" حسین مهکام،" بیست و سه نفر" مهدی جعفری، "پری دریایی" امیر مسعود آقابابائیان،" پیرمردها نمی‌میرند" رضا جمالی،" پیلوت" ابراهیم ابراهیمیان،" جمشیدیه" یلدا جبلی، "جهان، با من برقص" سروش صحت، "روزهای نارنجی" آرش لاهوتی،" زعفرانیه ۱۴ تیر" سید علی هاشمی، "زغال" اسماعیل منصف، "سال دوم دانشکده من" رسول صدرعاملی،" سرخپوست" نیما جاویدی، "سرکوب" رضا گوران، "سوم آذرشهر" کامبیز صفاری، "سونامی" میلاد صدرعاملی، "سیمین" مرتضی آتش زم‌زم، "شبی که ماه کامل شد" نرگس آبیار، "طلاقم بده برای گربه‌ها" محمدعلی سجادی،" قسم" محسن تنابنده،" قصر شیرین" رضا میرکریمی، "لابیرنت" امیرحسین ترابی، "ما همه با هم هستیم" کمال تبریزی،" متری شیش و نیم"سعید روستایی، "مدیترانه" هادی حاجتمند، "مسخره‌باز" همایون غنی‌زاده،" مصائب شیرین ۲ "علیرضا داودنژاد، "مردی بدون سایه "علیرضا رئیسیان،" منطقه پرواز ممنوع "امیر داسارگر، "موج اف ام، ردیف ۴۸ "کیارش اسدی زاده، "ناگهان درخت" صفی یزدانیان، "نبات" پگاه ارضی، "همچنان که می‌مردیم"مصطفی سیاری در این بخش به نمایش در می‌آیند.

یکی دیگر از شرایط ویژه بخش بازار جشنواره امسال برگزاری نمایشگاه تجهیزات سینمایی در نیمه دوم جشنواره است که در این بخش 19 شرکت ایرانی به نمایش آخرین دستاوردهای خود در عرصه سینما می‌پردازند.

مهمانان ویژه

علاوه بر این‌ها جشنواره امسال نیز به مانند سال‌های گذشته از مهمانان ویژه خود پذیرایی می‌کند. طی مدت برگزاری جشنواره امسال مهمانانی چون بیکاتزی فیلمبردار شناخته شده از ایتالیا، برتوچلی کارگردان مطرح فرانسوی، ادینا پینتلی از آلمان و پل شریدر از امریکا که دیدگاه‌هایش ترجمه و در ایران منتشر شده است از جمله مهمانان خارجی هستند که در طی مدت برگزاری جشنواره در ایران حضور دارند و به انتقال تجربیات خود به هنرجویان وعلاقمندان سینما می‌پردازند.

و در ادامه بخش‌های ویژه سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر،بزرگداشت علی اکبر صادقی گرافیست و فیلمساز ایرانی است که قرار است برای یک عمر تلاش هنری از او تقدیر شود و در طی مدت برگزاری نیز شش فیلم انیمیشن او که درکانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان تولید شده‌اند به نمایش درآید.

یکی از اتفاقات جدید در جشنواره سی وهفتم بخش ویژه جایزه منتقدان بین‌المللی است که برای نخستین بار در جشنواره فیلم فجر برگزار می‌شود. سعداله رحیم اف، باربارا لوری و روبرت صافاریان از ایران داوری آثار را برعهده دارند.

هرچند امسال برخی از بخش‌های سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر کوچک‌سازی شده است، اما به گفته میرکریمی بسیاری از آثار برای نخستین بار در این جشنواره به روی پرده سینما می‌روند و اولین حضور جهانی خود را به ثبت می‌رسانند.

سی‌و‌هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ۱۸ تا ۲۶ آوریل ۲۰۱۹ ۲۹ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.

سلام نو - سرویس فرهنگ و هنر l محمدرضا طارمی : از سال 61 که بنای برگزاری جشنواره فیلم فجر نهاده شد همواره بخش بین‌الملل و حضور آثار خارجی در این جشنواره نیز مورد توجه واقع شد و در طی این سال‌ها هنرمندان بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی برای حضور در این جشنواره ایرانی ابراز تمایل کرده‌اند و در طی چهار دوره قبلی که این جشنواره از بخش ملی تفکیک شد و تبدیل به یک جشنواره مستقل شد، حضور هنرمندان شناخته شده جهانی بیش از پیش بوده است.

امسال نیز در آستانه برگزاری سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی هستیم که وارد پنجمین سال استقلال خود شده و مانند سال‌های پیشین به دبیر سیدرضا میرکریمی برگزار خواهد شد. هرچند که دوره سی و هفتم به دلیل تحریم‌هایی که علیه ایران انجام شده است و بالارفتن قیمت ارز، کمی نسبت به دوره‌های پیشین به مانند سایر جشنواره‌های داخلی کوچک سازی در آن بیشتر دیده می‌شود، اما بخش‌های اصلی جشنواره همچنان پابرجا و استوار به کار خود ادامه می‌دهند.

جشنواره سی و هفتم از سه بخش اصلی، جنبی و ویژه تشکیل شده است.

در بخش اصلی، سینمای سعادت مسابقه بین‌الملل، جلوه گاه شرق پانورامای سینمای کشورهای آسیایی و اسلامی و جام جهان نما جشنواره جشنواره‌ها را خواهیم داشت.

سینمای سعادت مسابقه بین‌الملل

نرگس آبیار، نوید محمد زاده، پیتر فلایشمان، لابینا میتوسکا، مظفر اوزدمیر، مایک فان دیم و وانگ شیائوشوایی داوران بخش سینمای سعادت را تشکیل می‌دهند. فیلم‌های "مصائب شیرین ۲" Sweet Agony 2 ساخته علیرضا داودنژاد، "جهان با من برقص" Dance whit me! سروش صحت و "زغال" The charcoal ساخته اسماعیل منصف از ایران و فیلم‌های "جوان روس" Russian Youth ساخته الکساندر زولوتوخین، "پناهگاهی در میان ابرها" A Shelter Among The Clouds ساخته رابرت بودینا، "پیش از ژاله" Before The Frost ساخته مایکل نویر، "دلبستگی" Belonging ساخته بوراک چویک، "بیله" Bille ساخته اینارا کولمِن، "حذف‌شده" Erased ساخته میها مازینی، "ایرینا" Irina ساخته نادِژدا کُزه‌وا، "جوئل" Joel ساخته کارلوس سورین، "پرنده بهاری" Spring Sparrow ساخته جینگ‌ژیانگ لی، "واکرسدورف" Wackersdorf ساخته الیور هافنر، "گرگ‌نما" Werewolf ساخته آدرین پانِک و "بیوه خاموشی" Widow of Silence ساخته پراوین مورچهال آثار حاضر در بخش "سینمای سعادت" مسابقه بین‌الملل سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر هستند.

همچنین فیلم‌های کوتاه "سرسام" ساخته وحید نامی و نوید نامی، "یکدیگر" ساخته سارا طبیب‌زاده و "توقف" ساخته پگاه انصاری از ایران و فیلم‌های "قطع‌شده" ساخته سون یونگ باک، "افراط منجی ماست" ساخته مورگان زیولا – پتی، "ماهی" ساخته یان تومیک، "نیات خوب" ساخته آنا مانتزاریس، "صادق" ساخته متیو روش، "بادگیر" ساخته فردریک دوازن، "مارا" ساخته حمید قنبری آرا و آدریانا ویچورک، "نلی" ساخته گاجه مودرندورف، "رونالدو" ساخته رجب بُزگُز، "راوی" ساخته جولیا تروفیمووا، "ایستگاه" ساخته بارتوش ریتز و "جام جهانی در میدان شهر" ساخته ویتو پالمیری آثار حاضر در بخش فیلم‌های کوتاه "سینمای سعادت" مسابقه بین‌الملل سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر را تشکیل می‌دهند.

"جام جهان نما" چهار فیلم "همچنان که می‌مردیم" ساخته مصطفی سیاری، "روزهای نارنجی" ساخته آرش لاهوتی، "پری دریایی" امیرمسعود آقابابائیان و مستند "دلبند" ساخته یاسر طالبی آثار ایرانی و "به دور از ساحل" ساخته کوستادین بونوف از بلغارستان، "به بازی گرفته شدگان" ساخته کارویی اویی مساروش از مجارستان، "خنده" ساخته والریو ماستاندرئا از ایتالیا، "حمید" ساخته اعجاز خان از هندوستان، "سفره ماهی" ساخته پوتیپونگ آرون پنگ از تایلند، فرانسه و چین، "ساشا اینجا بود" ساخته ارنستاس یان کائوس کاس از لیتوانی و "رودخانه‌های عمیق" اولین ساخته ولادیمیر بوتوکوف از روسیه، "نجات یافتگان تابستان" Summer Survivors به کارگردانی ماریا کاوتارادزه از کشور لیتوانی، "آخرین معامله"One Last Deal جدیدترین ساخته کلوس هارو از کشور فنلاند، "رفیق کوچولو"The Little Comrade ساخته مونیکا سیمتزاز از کشور استونی، "حیوان"Animal ساخته آرماندو بو از آرژانتین، "به هنگام سقوط"As I Fall ساخته مگنوس مه یر آرنسن از نروژ، "مترجم"A Translator ساخته رودریگو باریسو و سبستیانو باریسو، "زمستان بی انتها"Eternal Winter اولین فیلم بلند آتیلا ساز از کشور مجارستان در بخش جشنواره جشنواره‌ها به نمایش در می‌آیند.

در بخش جلوه‌گاه شرق پانورامای سینمای کشورهای آسیایی و اسلامی نیز رهاب ایوب، روسودان گلورژیدزه و خسرو معصومی داوری آثار این بخش را برعهده دارند. فیلم‌های "بی‌حسی موضعی" Numbness ساخته حسین مهکام، مستند "جای خالی دوست" Without my friend ساخته محمدعلی طالبی، "۲۳ نفر" ۲۳ People ساخته مهدی جعفری، "مهمانخانه ماه نو" Hotel New Moon ساخته تاکه‌فومی تسوتسویی محصول مشترک ایران و ژاپن، "امینه" Amina ساخته أیمن زیدان، "بازگشت به خانه" Coming home ساخته داریا شوماکووا، "عبور از مرز" Crossing the Border ساخته هو مِنگ، "تقاطع" Crossroads ساخته نام رُن، "چاه" Deep Well ساخته ژانابک ژتیروف، "شکیبایی" Fortitude ساخته رشید مالکوف، "تپه‌های بی‌نام" Hills without Names ساخته هلال بایداروف، "شکستن همزمان بیست استخوان" Rona, Azim’s Mother ساخته جمشید محمودی از افغانستان، "پیچ‌گوشتی" Screwdriver ساخته بسام جرباوی، "اعلان" The Announcement ساخته محمود فاضل جوشکون، "آهنگ درخت" The Song of The Tree ساخته آیبک داییربکوف آثاری هستند که در بخش "جلوه‌گاه شرق" سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور دارند.

همچنین فیلم‌های کوتاه "ملاقات خصوصی" ساخته فرهاد غریبی، "قربانی" ساخته مهدی محمدنژادیان و "سیم ششم" ساخته بهرام عظیمی از ایران و فیلم‌های "۱۹۸۲" ساخته ماریا خَیسی، "وداع" ساخته یی فِی هی، "هوا" ساخته آیژانا کاسیمبِک، "حلقه" ساخته بهروز دولت‌بکوف، "پشمک" ساخته واجیکو چاچکیانی، "کراکر ماهی" ساخته ییغیت اوگار، "طلا" ساخته یونگ چائو لی، "نت صفر" ساخته عذراء یاسین، "کوتوله" ساخته روسلان آقازاده، "شتربان" ساخته شبنم زریاب، "اهرم‌ها" ساخته بویونگ کیم و "دیوار" ساخته پارسنات گوپتا آثار حاضر در بخش فیلم‌های کوتاه جلوه گاه شرق به نمایش در می‌آیند.

بخش جنبی

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***