فیزیوتراپی در منزل ممکن است به عنوان روشی بدنی و حرکتی برای کاهش درد و کاهش دردهای مفاصل بسیار خوب باشد. این تمرین های ورزشی برای سلامتی و کاهش درد، به ویژه در مفاصل کمر، پا و گردن ساخته شده است و می تواند در خانه نیز انجام شود. برای مطالعه، ابتدا باید توسط فیزیوتراپیست معاینه شوید و با توجه به آموزش مورد نیاز در رابطه با شرایط بدنتان، تمرین کنید. در این جا می توانیم فیزیوتراپی خانگی را به شما آموزش دهیم و برخی از آن ورزش ها را در اختیار شما قرار دهیم.
آموزش فیزیوتراپی در خانه
آموزش فیزیوتراپی در خانه پس از معاینه جسمی از طریق فیزیوتراپیست انجام می شود. در آن فعالیت های ورزشی متناسب با نیاز و شرایط فرد آسیب دیده، حرکات مفصل به کشش و تحرک به فرد آموزش داده می شود که باید با احتیاط انجام شود.
آموزش فیزیوتراپی مناسب است، به ویژه در شهرهایی که ترافیک آنها بیش از حد است، از جمله در تهران یا افرادی که اغلب می خواهند تمرین کنند و قادر نیستند روزانه به موسسه پزشکی سفر کنند و در صف های طولانی تلف کنند. همچنین برای افراد مسن که قادر به حمل و نقل طولانی مدت نیستند و دارای مشکلات حرکتی هستند، افراد مبتلا به MS، سکته مغزی، فلج مغزی می تواند بدون مشکل در خانه خود تمرین کنند. تمرین های ورزشی را انجام دهید و دیگر هیچ مشکلی را برای خود و افراد خانواده خود در مورد رفت و آمد ایجاد نکنید. در اینجا تعدادی از این فعالیت های ورزشی آموزش داده شده است.
1- جمع کردن بدن یا اسکوات
وسیله ای را محکم به دست خود نگه دارید. پاهای خود را به اندازه شانه باز کنید و به روشی که می خواهید حالت نشسته بگیرید. پایین بدن باید کاملاً راحت باشد. زانوهای شما باید خم شوند تا بتوانید دستان خود را ببینید. در حین حرکت، کمر خود را مستقیم نگه دارید.
2- کشش عضلات شکمی
اول به پهلو دراز کشیده و پاها را در یک خط هم تراز کنید. حالت برن را حفظ کرده و در این حالت، پای بالا را به عقب بکشید. مراقب باشید که پای بالا را به سمت عقب حرکت داده و اکنون بدن را به حرکت در نیاورید.
3- افزایش انعطاف لگن
بعد از منقبض کردن شکم، زانوها را خم کرده و زاویه ای 90 درجه به آنها بدهید. زانوها را به روش یکسان بالا بیاورید و در کنار زانوی خود با دست فشار دهید. این فشار را به مدت 3 تا 5 ثانیه نگه دارید. سپس دست خود را رها کنید و یکبار دیگر امتحان کنید و ادامه دهید.
4- عضله چهار سر ران
پای مصدوم را صاف و زانوی خود را روی توپ یا حوله قرار دهید. در این حالت، بافت عضلانی ران خود را به مدت 3 تا 5 ثانیه محکم نگه دارید.
5- خم شدن و کشش زانو
صندلی تهیه کنید و روی آستانه آن بنشینید و زانوی مصدوم را به عقب و زیر صندلی بکشید و به پایین فشار دهید. زانو را در این حالت نگه دارید و سپس به موقعیت اول برگردید.
6- بهبود بافت عضلانی همسترینگ
بر مفصل کمر بخوابید و زانوی مصدوم را 45 درجه خم کنید. پاشنه خود را به مدت 3 تا 5 ثانیه بر زمین گذاشته و در همان حالت صبر کنید.
7- کشش مچ دست و پا
ابتدا پارچه را به دور کف پا بپیچید. برای انجام این کار، پارچه را محکم نگه دارید و کف پا را به جلو فشار دهید.