سلام نو – سرویس اجتماعی: بیماری کرونا تقریبا در همه ابعاد زندگی ما تاثیرگذار بوده و برخلاف اظهار عجیب و غریب رئیس جمهور نه تنها هنوز شرایط به حالت عادی بازنگشته بلکه بحرانی تر هم شده است.
به گزارش سلام نو، یکی از غیرقابل انتظارترین معضلاتی که این روزها به سبب شیوع بیماری کرونا تشدید شده بحث کم آبی است. همه ساله در ایام پایانی سال به خاطر توجه مردم به آئین خانه تکانی افت فشار و بعضا قطعی آب از سناریوهای پیش بینی شده وزارت نیرو بوده است. با این حال امسال مضاف بر این مساله شست و شوی زیاد دست توسط مردم باعث شده تا نگرانی از قطعی آب در شرایط غیرعادی امسال بیشتر باعث نگرانی شود.
ایران به عنوان کشوری خشک و نیمه خشک در قیاس با میانگین جهانی بارش به مراتب کمتری دارد. ضمن اینکه نسبت جمعیت به مساحت در کشور ما بالا است و همین مساله باعث می شود دغدغه تامین آب در ایران همواره وجود داشته باشد. این در حالی است که در سال جاری بارش باران بهتر از سال های قبل بوده است.
در میان معضلات کرونایی قطعی احتمالی آب که این روزها هشدارش داده می شود می تواند کلکسیون مشکلات امسال را تکمیل کند. به همین دلیل است که شاید بهتر باشد امسال را بی خیال خانه تکانی شب عید بشویم.
راه گشاترین شیوه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا شست و شوی مکرر دست و صورت است. با این وجود این امر این روزها آن قدر از سوی مردم تکرار شده که شرکت آب و فاضلاب استان تهران را ناچار به صدور بیانیه کرده است. در این بیانیه ضمن اشاره به مصرف بالای آب توسط مردم گفته شده این روزها مصرف آب مردم تهران از مرز سه میلیون متر مکعب عبور کرده است. این عدد آن قدر بالا است که برای قطعی احتمالی و یا افت فشار آب نگران شویم.
نه تنها در تهران بلکه در بسیاری از استانهای دیگر این مشکل امکان وقوع دارد. در فضای مجازی خیلی از مردم همدیگر را به موکول کردن خانه تکانی به زمان دیگری دعوت می کنند. قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به افزایش 14 درصدی مصرف آب در تهران تاکید کرده شهروندان باید بدانند که در شرایط فعلی باید از آب به عنوان یک ابزار برای مقابله با این بیماری استفاده و خانه تکانی را به زمان دیگری موکول کنند.
محمدرضا احمدنسب با اشاره به فرهنگ خانه تکانی و مصاف شدن آن با شیوع گسترده کرونا افزوده است: مصرف آب در کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است لذا توصیه ما به شهروندان این است که بحث خانه تکانی و فرش شستن در شهرهای اطراف تهران در این مقطع زمانی انجام نشود چرا که آبی که با این زحمت بدست می آید، نباید برای فرش شستن و از این قبیل کارها مصرف شود. اگر مردم به ما کمک کنند، قطعا بدون دغدغه و اطمینان خاطر این مساله را پشت سر می گذاریم. میثم جعفرزاده، مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو هم خواسته مشابهی داشته است.
شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم در بیانیه ای از مردم خواسته تا اطلاع ثانوی از شستوشوی فرش، پتو، درها و پنجرهها فعلا خودداری کنند و جز مصارف ضروری از آب شرب استفاده دیگری نکنند.