مردم حداقل در شرایط فعلی اوضاع کشور را بحرانی ارزیابی می‌کنند و جان خود و خانواده و دوستانشان را در خطر می‌بینند و این که در این شرایط از رئیس جمهور بشنوند شرایط از شنبه باید عادی شود برای آن‌ها حرفی عجیب، تلخ و غیر قابل باور است که تنها استرس آن‌ها را افزایش می‌دهد.

سلام نو – سرویس سیاسی: بخش بزرگی از ایران نزدیک یک هفته است که با شیوع گسترده کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، ویروسی که به ناگهان از قم سر بلند کرد و حالا بیشتر استان‌های کشور را درگیر خود کرده است.

حالا در قم، تهران و چند شهر دیگر که درگیری مستقیم با کرونا دارند دانشگاه و مدارس تعطیل هستند و خیلی‌ها تلاش می‌کنند تا کار خود را به شکل دور کاری ادامه دهند.

مشکل کمبود ماسک، الکل و دیگر مواد ضد عفونی کننده در کنار استرس گسترش سریع این بیماری باعث نگرانی دو چندان مردم شده، به خصوص وقتی اقدامات مسئولین را ناکافی یا غلط می‌دانند.

در این میان چیزی که حس ناخوشایند مردم به اقدامات مسئولین را افزایش می‌دهد اظهارات نسنجیده و به دور از واقعیت آنان آن هم در بالاترین سطح مدیریت کشور است.

از جمله این اظهارات تعجب برانگیز حرف‌های اخیر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در این مورد بود. او در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: از روز شنبه همه روال‌ها به صورت عادی در کشور خواهد بود مگر مورد خاص با شرایط ویژه که خود ستاد ملی آنها را اعلام می‌کند.

او در اظهار نظر دیگری می‌گوید: نباید بگذاریم آمریکا یک ویروس جدیدی را بر ویروس کرونا سوار کند، به نام تعطیلی فعالیت‌های اجتماعی و ترس فوق‌العاده؛ این توطئه‌ای است که امروز می‌بینیم و در تبلیغات خارجی هم شما می‌بینید.

مسئله این جا است که مردم حداقل در شرایط فعلی اوضاع کشور را بحرانی ارزیابی می‌کنند و جان خود و خانواده و دوستانشان را در خطر می‌بینند و این که در این شرایط از رئیس جمهور بشنوند شرایط از شنبه باید عادی شود برای آن‌ها حرفی عجیب، تلخ و غیر قابل باور است که تنها استرس آن‌ها را افزایش می‌دهد.

واقعیت هم چنین است و هیچ چیز کشور در شرایط فعلی عادی نیست و بهتر است آقای رئیس جمهور به جای عادی جلوه دادن شرایط برای عادی شدن آن تلاش جدی کند. مردم کمبود مواد بهداشتی، افزایش قیمت دلار و نرخ بالای مرگ و میر ناشی از کرونا را می‌بینند و نمی‌توانند بپذیرند که رئیس جمهور این چنین ساده دلانه بر عادی بودن شرایط پافشاری کند.

در این شرایط تکه پرانی به آمریکا و پررنگ کردن نقش توطئه‌گرانه این کشور نه تنها سودی ندارد بلکه برخلاف منافع ملی است. چقدر تمام مشکلات را باید به آمریکا مرتبط کرد؟ چقدر اختیار هیچ چیز در دست مسئولان خود ما نیست؟ اگر ما مبادی ورودی را درست کنترل می‌کردیم، اگر ماهان این قدر بی‌حساب و کتاب مسافر از چین نمی‌آورد و اگر کنترل بیشتری صورت می‌گرفت اساسا کرونا ناگهان از قلب کشور سر در می‌آورد و اوضاع این قدر بحرانی می‌شد که آمریکا بتواند سو استفاده کند؟

اما این اظهارات عجیب تنها به روحانی محدود نشده و اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نیز در اظهاراتی عجیب در توئیتی نوشت: کالاهای اساسی برای روزها و هفته‌های منتهی به عید نوروز و بعد از آن تأمین شده است و برای مایحتاج عمومی در زمینه بهداشت و درمان تدارکات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

حرف جهانگیری حرف قشنگی است ولی اصلا با واقعیت منطبق نیست. بازار از ماسک و مواد بهداشتی خالی است و این چیزی است که مردم لمس می‌کنند. البته انتظار شق القمر از دولت نیست چنان چه در ایتالیا و بخش‌هایی از انگلیس هم ماسک و وسائل بهداشتی با کمبود مواجه شده.

با این وجود انتظار این است که مقامات ارشد کشور به جای این حرف‌های غرور آمیز و جذاب و تو خالی اقداماتی سریع، قاطع و ملموس بکنند تا مردم حس کنند مسئولان ارشد کشور، به ویژه منتخبین آنان، آن‌ها را درک می‌کنند و بر کشوری دیگر و در دنیایی دیگر حکمرانی نمی‌کنند. آن‌ها باید بپذیرند که کرونا مثل مشکل موسسات مالی یا بنزین نیست که بشود با دستوراتی خاص آن را حل کرد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***