حالا باید دید مجلس انقلابی و اصولگرایی که چهره‌های شاخص احتمالی آن در کنار اکثر اعضای مجمع از مخالفان FATF بودند برای گریز کشور از بحران‌های اقتصادی آینده چه معجزه‌ای می‌کنند و چه راه‌کاری در آستین دارند؟

سلام نو – سرویس سیاسی: بالاخره بعد ماه‌ها کش و قوس نام ایران به صورت رسمی وارد لیست سیاه FATF شد و گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی،‌ اف‌ای‌تی‌اف، امروز جمعه، دوم اسفندماه، اعلام کرد که ایران را به فهرست سیاه خود بازگردانده است تا گرهی تازه بر گره‌های اقتصادی ایران افزوده شود.

رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به بازگشت ایران به لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در صفحه اینستاگرام خود نوشت: عملکرد بانک مرکزی در طول یک سال گذشته این اطمینان خاطر را نزد مردم ایجاد کرده است، که چنین وقایعی، مشکلی برای تجارت خارجی ایران و ثبات نرخ ارز ایجاد نخواهد کرد.

همتی در ادامه تاکید کرد: بار دیگر دشمنی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس با مردم ایران خود را در قالب مخالفت با توصیه کارشناسان مجموعه FATF در مورد گام‌هایی که ایران در زمینه عمل به تعهدات خود در ارتباط با مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی انجام داده است نشان داد.

رئیس کل بانک مرکزی پیش از این گفته بود که با توجه به شرایط کشور و تسلط بانک مرکزی بر بازار ورود ایران به لیست سیاه مبارزه با پولشویی تاثیر بزرگی بر اقتصاد کشور نمی‌گذارد.

پیش از این بسیاری از فعالین اقتصادی، تجار و بازرگانان نسبت به چنین رخ‌دادی هشدار داده بودند و تاکید کرده بودند که در صورت ورود ایران به لیست سیاه وضعیت تجارت از آن چه اکنون است سخت‌تر می‌شود و کمر اقتصاد بیش از این خم می‌شود، هرچند در طرف مقابل مخالفان دولت معتقد بودند فشار آن‌چنان بر اقتصاد ایران حداکثری است که اساسا چیزی مثل لیست سیاه FATF تاثیر بر آن ندارد چون اقتصاد کشور هم اکنون هم از راه‌ها و مبادی غیر رسمی اداره می‌شود.

آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی پیش از این در گفت‌وگو با سلام نو با اشاره به نگرانی فعالین اقتصادی درباره عدم پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی گفته بود:  این مسلم است که هر چه ارتباط ما در بخش مالی و تجاری با دنیا محدودتر شود و نتوانیم با بانک‌ها ارتباط بگیریم رفاه ما کاهش می‌یابد و شکی نیست که عضویت در پیمانی مثل FATF خوب است چون اولین سوال هر بانک خارجی عضویت در این پیمان است و آن‌ها دنبال دردسر نمی‌گردند.

او ادامه داد: واقعیت این است که عدم عضویت در FATF برای ما تبعات منفی دارد ولی ما باید مصلحت را بسنجیم چون گاهی فداکردن بعضی منافع برای جلوگیری کردن از بعضی عارضه‌ها ضروری است. این جا تصمیم‌گیران سیاسی و مسئولین ارشد نظام باید تشخیص بدهند که پذیرش یا عدم پذیرش FATF چقدر تبعات مثبت یا منفی دارد.

حالا ظاهرا اکثریت حلقه تصمیم‌گیران ارشد نظام بر خلاف حسن روحانی و دولتش به این نتیجه رسیدند که هزینه حضور ایران در لیست سیاه FATF برای کشور مناسب‌تر است تا پذیرفتن قوانین و مناسبات آن، تصمیمی که از سوی مجمع تشخیص اعمال شد و صراحتا مخالف نظر دولت بود.

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که پاکستان و قطر تازه به این پیمان پیوستند و مهم‌ترین متحدان ایران از جمله چین، روسیه و لبنان نیز پیش از آن عضو این پیمان بوده‌اند و حتی به گفته همتی روسیه و چین هشدار داده بودند که در صورت ورود ایران به لیست سیاه FATF برای مبادلات مالی با ایران به مشکل جدی برخورد می‌کنند.

حالا باید دید مجلس انقلابی و اصولگرایی که چهره‌های شاخص احتمالی آن در کنار اکثر اعضای مجمع از مخالفان FATF بودند برای گریز کشور از بحران‌های اقتصادی آینده چه معجزه‌ای می‌کنند و چه راه‌کاری در آستین دارند؟

آیا حالا که رئیس مجلس عوض شده و امتیاز این پیروزی‌ها به حساب اصلاح‌طلبان نمی‌رود پس از مدت زمانی مثل دوران سعید جلیلی به FATF متعهد می‌شوند یا نه؟ آیا آن‌ها پروژه‌های اقتصادی خاصی در سر دارند یا همان راه انتهای دولت احمدی‌نژاد در تبادل نفت و کالا با چین و روسیه را مدنظر دارند؟

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***