به گزارش سلام نو، قاسم جان بابایی که در پی سلسله بازدیدهای خود در خصوص تجهیز و راه اندازی دو بیمارستان شهرستان های تالش و لنگرود و تسریع در روند پیشرفت فیزیکی اورژانس های بیمارستانی و کلینیک های ویژه ناتمام استان، روز گذشته به استان گیلان سفر کرده بود، در گفت وگویی با اشاره به اینکه ویروس کرونا مسری ولی کاملا قابل پیشگیری است، تصریح کرد: این بیماری نسبت به آنفلوآنزا، مرگ و میر پایین تری دارد و حتی اطفال کمتر از ۱۰ سال به ندرت به آن مبتلا می شوند و در میانسالان نیز مشکل خاصی ایجاد نمی کند.
وی ادامه داد: این ویروس به علت مسری بودن، نیاز به ایجاد آگاهی، اطلاع رسانی و برقرار کردن زیرساخت هایی لازم از سوی متولیان سلامت دارد.
جان بابایی اظهار کرد: اکثر مبتلایان به این ویروس بهبود پیدا می کنند و به ندرت مشکل جدی برای افراد به وجود نمی آورد.
وی ادامه داد: هم اکنون در کشود تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار معدود و انگشت شمارند، اما به خاطر شباهت های زیادی که علایم این بیماری با آنفلوآنزا دارد، ممکن است مردم را نگران کند، که اطلاع رسانی درست در خصوص پیشگیری از این بیماری می تواند در این خصوص بسیار مثمر ثمر باشد.
جان بابایی با اشاره به این که این بیماری نسبت به آنفلوآنزا نوع H1N1 بسیار خفیف تر است، گفت: در کشور چین با توجه به شیوع گسترده آن، تاکنون در اطفال مشکلی ایجاد نکرده است و مرگ میر ناشی از آن در بین کودکان گزارش نشده است، پس مردم نباید نگران باشند.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد عدم ابتلا به این ویروس با شستن صحیح دست ها با آب و صابون، قابل دسترسی است پس مردم باید به نکات بهداشت فردی و اجتماعی توجه داشته باشند.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه از مردم و به ویژه به افراد با بیماری زمینه ای و سالمندان، توصیه کرد تا با رعایت نکات بهداشتی مانند شستن درست دست ها، روبوسی نکردن، دست ندادن و عدم حضور در مکان های بسته و شلوغ از شیوع احتمالی این ویروس و مبتلا شدن به آن پیشگیری کنند.
وی با ابراز خرسندی از آمادگی کامل دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ایجاد زیرساخت های مناسب برای مواجهه احتمالی با این ویروس، خاطرنشان کرد: جای نگرانی وجود ندارد و شرایط برای مراقبت از مردم در مراکز درمانی این استان فراهم است، در زمینه ی داروهای کمک کننده درمانی و لوازم محافظتی نیز کمبودی در گیلان وجود ندارد.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین امکان تشخیص قطعی ژنتیکی این ویروس نیز تا ۲۴ ساعت آینده در دانشگاه علوم پزشکی گیلان به عنوان یکی از مراکز بزرگ دانشگاهی، فراهم خواهد شد. حتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان می تواند در این راستا به استان های مجاور خود نیز کمک کند.
وی در خصوص آزمایش های انجام شده در افراد مشکوک به این بیماری، تاکید کرد: این ویروس علایم مشترکی با آنفلوآنزا دارد اما شناسایی افراد مبتلا به خاطر مراقبت بیشتر از شخص مبتلا و خانواده وی است.
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان گفت: کرونا مانند سایر بیماری های ویروسی مسری است، اما با مراقبت و رعایت اصول بهداشتی فردی و اجتماعی قابل پیشگیری است که مردم باید به این مهم توجه کنند./ ایسنا