نگاهی به درآمدزایی صنعت گردشگری در هفته اول سال گذشته نشان می دهد کشور چین در این مدت زمان به بیش از ۵۰۰ میلیارد یوآن دست پیدا کرده است این در حالی است که امسال تقریبا تمامی سفرها به چین لغو شده است. ضمن اینکه افت گردشگری در پی گسترش کرونا تنها به چین محدود نمی شود و دامن دیگر کشورها را هم گرفته است.

در ایران هم اگر چه هیچ نمونه ای از ابتلا به کرونا دیده نشده است اما شایعات در این زمینه باعث مشکلاتی شده است. در استان یزد به دنبال انتشار اخباری مبنی بر وجود کرونا در یزد، نگرانی تعداد قابل توجهی از گردشگران و لغو تورها اتفاق افتاد. گفته می شود در شهر یزد دو نفر مشکوک به کرونا قرنطینه شده اند. مدیر کل میراث فرهنگی یزد در این باره گفته است گردشگری بسیار تابع و تاثیرپذیر از اخبار و شرایط بحرانی است و هر نوع خبر منفی می‌تواند تاثیری بعضاً بلند مدت بر حوزه گردشگری داشته باشد.

سلام نو – سرویس اقتصادی: اقتصاد جهان این روزها تحت تاثیر ویروس کرونا بالا و پایین می شود. در این بین گردشگری یکی از بخش‌هایی است که بیشترین تاثیر را از شیوع ویروس کرونا گرفته است.

به گزارش سلام نو، ویروس کرونا بدترین زمان ممکن یعنی در آستانه سال نوی چینی گسترش پیدا کرد. درست در روزهای تعطیلات چینی ها که همه ساله تعداد قابل توجهی از گردشگران به این کشور می آیند کرونا باعث شد نه تنها کسی به این کشور سفر نکند بلکه خود چینی ها هم قرنطینه شوند.

نگاهی به درآمدزایی صنعت گردشگری در هفته اول سال گذشته نشان می دهد کشور چین در این مدت زمان به بیش از ۵۰۰ میلیارد یوآن دست پیدا کرده است این در حالی است که امسال تقریبا تمامی سفرها به چین لغو شده است. برخی جاذبه های گردشگری از جمله پارک ها و موزه های اصلی هم در این روزها بسته هستند.

بیشتر بخوانید:

کرونا دست از سر اقتصاد برنمی‌دارد

اما افت گردشگری در پی گسترش کرونا تنها به چین محدود نمی شود و دامن دیگر کشورها را هم گرفته است. در تایلند انتظار می رود که تعداد گردشگران چینی امسال، ۲ تا ۹ میلیون نفر کاهش پیدا کند و بر همین اساس تایلندی ها با  کاهش حدود ۱,۵ میلیارد دلاری درآمد گردشگری مواجه خواهند بود.

در این بین، ارزش سهام خطوط هوایی هم کم شده است. هواپیمایی ملی چین اعلام کرده پروازهای ورودی و خروجی به شهر ووهان  لغو شده و مسافران چینی که بلیط رزرو کرده بودند می توانند پول خود را پس بگیرند.

استان پوکت تایلند همه ساله در طول تعطیلات سال نو چینی‌ها میزبان شمار زیادی از گردشگران چینی بود اما امسال محدودیت‌های مسافرتی و دغدغه ابتلا به ویروس کرونا خیابان‌های این شهر را خلوت تر از همیشه کرده است.

رویترز با اشاره به همین مساله نوشته این هفته فقط تعداد انگشت‌شماری از گردشگرانی که ماسک به صورت داشتند، در روشنایی روز در این منطقه رفت و آمد داشتند. تایلندی ها بعد از چین با 19 مورد ابتلا به کرونا دومین کشور با بیشترین مبتلایان به این ویروس هستند.

گزارش هایی که از تبعات ویروس کرونا بر اقتصاد به ویژه صنعت گردشگری داده می شود تشابهات زیادی با سال 2003 و زمانی که بیماری سارس شیوع پیدا کرد دارد.  در آن سال این بیماری از چین آغاز  و به سرعت به دیگر کشورهای آسیای شرقی مثل هنگ کنگ، تایلند، ویتنام و سنگاپور و بعد به کشورهای آمریکای شمالی مثل کانادا و آمریکا سرایت کرد.

البته سارس آن قدری که باید بر اقتصاد جهانی تاثیر نگذاشت. آنفلوانزای مرغی در سال ۲۰۰۶ و آنفلوانزای خوکی در سال ۲۰۰۹ هم نتوانستند اثر چندانی بر اقتصاد جهانی بگذارند. با این حال این نگرانی وجود دارد که کرونا متفاوت از دیگر بیماری ها به آثار مخرب خود ادامه دهد. خصوصا که آمار تلفات ناشی از ویروس کرونا همچنان رو به افزایش است.

در این بین نباید به منفعت اقتصاد آمریکا از ویروس کرونا بی اعتنا بود. وزیر بازرگانی آمریکا صراحتا گفته که شیوع ویروس کرونا در چین می‌تواند بازگشت مشاغل به آمریکای شمالی و همچنین مکزیک را تسهیل کند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***