آمریکا در اگوست 2018 بعد از خروج از برجام با اعمال مجدد تحریم ها در واقع با هدف جلوگیری از استفاده دلار در مبادلات به نوعی تمام صنایع ایران را نیز هدف قرار داده بود. با این حال تاکنون مشتریان آسیایی خریدار محصولات ایران بوده اند و تا زمانی که نرخ ها پایین تر از سطح جهانی هستند تحریم هایی از این دست در عمل نمی توانند چندان اثرگذار باشند.

سلام نو – سرویس اقتصادی: در ادامه تحریم هایی که دامن اقتصاد ایران را گرفته چند روز قبل ترامپ وعده داد تا گستره این تحریم ها را بیشتر کند. در همین راستا خبر رسیده تعداد قابل توجهی از شرکت های صنعتی و شش شخصیت سیاسی و نظامی کشور مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند.

به گزارش سلام نو، بر اساس آنچه در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا آمده علی عبداللهی، هماهنگ‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح، محمدرضا آشتیانی، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، محسن قمی، معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر رهبر ایران، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در لیست تحریم های جدید آمریکا هستند.

وزارت خزانه‌داری علاوه بر این ۱۷ تولیدکننده فلزات و شرکت‌های معدنی ایران، شبکه‌‌ای شامل سه نهاد مستقر در چین و سیشل و یک کشتی دخیل در خرید، فروش و انتقال محصولات فلزات ایران را تحت تحریم قرار داد. هدف از این تحریم های جدید محدود کردن منابع مالی مورد استفاده تهران برای حمایت از برنامه هسته‌ای، موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای عنوان شده است.

بر اساس این تحریم ها شرکت های شرکت آلومینیوم المهدی، شرکت آهن و فولاد افرا، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت فولاد اصفهان، شرکت صنعت و معدن گل‌گهر، شرکت «هونگویان مارین»، مستقر در چین، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت فولاد آلیاژی ایران، شرکت آلومینیوم ایران، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، شرکت خلاق تدبیر پارس، شرکت فولاد خراسان، شرکت فولاد خوزستان، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت فولاد اوکسین، شرکت تجاری پامچل پکن (مستقر در چین)، شرکت POWER ANCHOR  مستقر در سیشل، شرکت REPUTABLE TRADING SOURCE  مستقر در عمان و شرکت فولاد صبا از جمله این شرکت های تحریم شده هستند.

البته تحریم صنایع فلزی ایران محدود به فهرست اخیر نمی‌شود و پیش از این نیز سابقه داشته است. شرکت فولاد مبارکه اصفهان که بیشترین حجم فولاد کشور را تولید می‌کند نیز در ماه‌های گذشته در فهرست تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده آمریکا قرار گرفته بود.

آن طور که مقامات آمریکایی می گویند تحریم های اقتصادی اخیر ارتباط مستقیم با انتقام موشکی ایران از آمریکا دارد. منوشین، وزیر خزانه داری آمریکا گفته تحریم‌ها تا زمان توقف تأمین مالی تروریسم در جهان از سوی رژیم و تعهد به نداشتن سلاح هسته‌ای ادامه خواهد یافت.

قصه تحریم در طی این سالها قصه تکراری ای بوده که گریبان مردم را گرفته است. همین چند ماه پیش بود که تحریم فلزات و پس از آن پتروشیمی سر و صدای زیادی به پا کرد. حالا به نظر می رسد بخش دیگری از صنعت توسط ایالات متحده نشانه رفته شده است. هرچند واقعیت این است که همان قدر که تحریم ها در این مدت به ما آسیب زده همان قدر هم در مقابله با تحریم آبدیده شده ایم.

شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این باره نوشته است: در ارتباط با تحریم‌های جدید کشور آمریکا بر علیه شرکت‌های فولادسازی، شرکت فولاد مبارکه اصفهان به همراه شرکت زیرمجموعه خود از سال گذشته و پس از قرار گرفتن در لیست تحریم‌های ثانویه، اقدام به اتخاذ استراتژی‌های مناسب در حوزه‌های مختلف عملیات شرکت کرده و با توجه به اقدامات اجرایی صورت پذیرفته در این زمینه، تصمیم یادشده تأثیری بر سود هر سهم این شرکت نخواهد داشت

آمریکا در اگوست 2018 بعد از خروج از برجام با اعمال مجدد تحریم ها در واقع با هدف جلوگیری از استفاده دلار در مبادلات به نوعی تمام صنایع ایران را نیز هدف قرار داده بود. با این حال تاکنون مشتریان اسیایی خریدار محصولات ایران بوده اند و تا زمانی که نرخ ها پایین تر از سطح جهانی هستند تحریم هایی از این دست در عمل نمی توانند چندان اثرگذار باشند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***