به گزارش سلام نو، سولانا افزود: قتل ژنرال سلیمانی حرکتی تحریک آمیز، بی پروا و برخاسته از دیدی بسته بود. آمریکا با انجام اقدامی نسنجیده، سابقه خطرناکی از خود بر جای می گذارد که دشمنان این کشور نیز این توان را دارند که مشابه اینگونه عملیات را انجام دهند.
وی نوشت: هرچند ترامپ تلاش دارد که آن را انکار کند نمیتوان از این نکته غافل شد که سلیمانی فرماندهی یک بازوی مسلح با ماهیت دولتی را بر عهده داشته و شخصا از محبوبیت آشکاری در کشورش برخوردار بوده است.
به گفته سولانا، پس از حمله به سلیمانی نیز آمریکا مکررا ایران را به تخریب اماکن فرهنگی تهدید نمود که آشکارا این اقدام، یک جنایت جنگی به حساب می آید.
مسوول اسبق سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: اگرچه به نظر می رسد که ترامپ در رابطه با این موضوع تجدید نظر کرده اما نوسانات مکرر وی نشان میدهند که او برنامه ریزی دقیقی ندارد.مطمئنا ، ترور سلیمانی یک مانور موثر است که در درجه اول بر روی مصرف داخلی متمرکز می شود اما آیا با این حال در دراز مدت می شود گفت که یک مانور موثر بوده است؟
وی نوشت: دولت آمریکا ، خود را در یک لفاظی تنبیهی پیچیده و استدلال دارد که اقدام سرسختش یک تاثیر بازدارنده بر روی ایران خواهد داشت .وی همچنین دلالت بر این داشته که سلیمانی یک سرمایه اساسی برای ایران بود اما هر دو توجیه ترامپ را باید به زیر سوال برد .هرچند که انتقام جوئی ایران علیه دو پایگاه عراقی که آمریکایی ها در آن مستقر هستند نسبتا محدود بوده، ایران دست بردار نخواهد بود.از سوی دیگر علیرغم اهمیت و عظمت سلیمانی نباید فرض نمود که از دست دادن او برای ایران که یک فرد مورد اعتماد را جانشین سلیمانی انتصاب کرد، غیر قابل تحمل است .
سولانا ادامه داد :مشکل اساسی ایالات متحده این است که در رابطه با ایران، اهداف مشخص و یک راهبردی کاملا تعریف شده ندارد .چنین امری در شرایط خاص و بی ثبات خاورمیانه یک فاجعه است .ترامپ با اقدامات کورکورانه ، خود را در انزوا قرار داده است .
مسوول اسبق سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: صحنه های گسترده ای که در مراسم تشییع جنازه سلیمانی شاهد آن بودیم دروغ نمی گویند. ایرانی ها در مقابل دشمن خارجی صف کشیده اند و این امر در حالی رخ می دهد که در هفته های اندکی ، ایران انتخابات مجلس را برگزار می کند .
به گفته سولانا، بعید نیست که ترامپ به حضور امریکا در عراق پایان داده و نیروهای خود را از در عقب خارج کند.
وی اشاره کرد: به لیست طولانی اشتباهات آمریکا، باید انگیزه های منحرفانهای که ترامپ با آخرین ضربه خود به ایران ایجاد کرد را اضافه نمود .باید از خود پرسید که آیا آمریکا به همین شیوه با کره شمالی دارای سلاح اتمی عمل می کرد؟.
سولانا در این مورد اضافه کرده که باید به یاد داشت ایران کاملا به توافق حاصل شده با قدرت های اصلی جهانی عمل کرد و حتی یک سال پس از اینکه امریکا به طور یکجانبه از آن خارج شد به این کار خود ادامه داد .ترامپ در حالی ایران را در یک خفگی غیر قابل تحمل قرار داد که علیرغم اینکه کره شمالی از قوانین بین المللی منع گسترش سلاح های هسته ای چشم پوشی کرد ترامپ به طور دوستانه با رهبر کره شمالی دیدار و گفتگو داشت .خسارتی که به ایران وارد شد بدون شک این پیش بینی را نمی کند که پیونگ یانگ به سوی خلع سلاح اتمی برود .
شایان ذکر است که این روزنامه در این مقاله یک صفحه ای خود ، کاریکاتوری از ترامپ در قیافه ناپلئون ولی با کلاهی کاغذی برسر ! ترسیم کرده است./ ایرنا