آن طور که وزیر آموزش و پرورش خبر داده این موضوع هفته گذشته نیز دوباره در مجلس مطرح شده و برخی از نمایندگان بر به جریان انداختن دوباره لایحه مذکور تاکید داشته اند. با این وجود اگر قرار باشد تصمیمی در این باره گرفته شود باید مسیر قانونی خود را طی کند. مسیری که بدون شک زمان بر است. تازه این در حالی است که تا چند هفته دیگر و پس از بهتر شدن هوا این مساله به فراموشی سپرده نشود.
میرزاده، عضو کمیسیون آموزش مجلس به عنوان یکی از مخالفان این طرح این طور گفته است: میرزاده در بخشی سخنان آن روزهای خود گفت: آن کسی که فلسفه تعلیم و تربیت را میداند متوجه است که کلمه مهر برای شروع سال تحصیلی بسیار مهم است. اینکه ما سال تحصیلی را با مهر و محبت آغاز کنیم. در واقع با یک فرهنگ چنین اتفاقی گره خورده است. ضمن اینکه این تغییرات پیش از این هم تجربه شده بود و شکست خورده است. زمانی ما ۲۰ شهریور سال تحصیلی را شروع کردیم، زمانی ۲۵ و بعد هم ۱۵ شهریور.
علی عبدالعالی، کارشناس آموزش اما نظر دیگری دارد. او به مهر گفته است: در بسیاری از امور و از جمله در آموزش و پرورش، ما درگیر تابوهایی میشویم که برای خودمان درست کردهایم و از این غافل میشویم که فلسفه و ریشه اتفاقات چه بوده است و روی برخی از تصمیمات پافشاری میکنیم. یکی از این تصمیمات و تابوها، تعطیلات تابستانی است. از خودمان نمیپرسیم که تعطیل بودن مدارس در تابستان و جاری بودن آموزش پرورش در بهار و پاییز و زمستان در کجا ریشه دارد و چرا رخ داده است.
طرح تعطیلات زمستانی مدارس با وجود موافقت متولیان آموزش پشت در نمایندگان مجلس مانده است. از دی ماه 96 تاکنون این طرح بیش از پیش مورد توجه واقع شده با این حال بعید به نظر می رسد امسال هم شاهد تغییر خاصی در تقویم آموزشی باشیم.
سلام نو – سرویس اجتماعی: بحث تکراری تعطیلی مدارس در زمستان هر سال در ایام آلودگی هوا مطرح می شود و خیلی زود از خاطر می رود. امسال هم مثل سال های قبل دوباره خبر احتمالی تعطیلی مدارس در زمستان منتشر شد. خبری که البته به مرحله اجرا نخواهد رسید.
به گزارش سلام نو، آلودگی هوا در سال جاری بسیاری از رکوردها در این حوزه را جا به جا کرد. بخت مسئولان همچون سال های پیشین هم آن قدر خوب نبود که شرایط جوی به کمک آنها بیاید.
اصلاح تقویم آموزشی و تعطیلات زمستانی مدارس بحثی است که وزرای آموزش و پرورش در این چند سال اخیر مخالفتی با آن نداشته اند با این حال تغییر تقویم آموزشی تنها منوط به نظر وزیر آموزش و پرورش نیست. محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش با اشاره به موافقت این وزارتخانه با اصلاح تقویم آموزشی اظهار کرده ما به تنهایی نمیتوانیم در این باره تصمیم بگیریم.
مخالفان این طرح بیش از همه نگران وضعیت تحصیلی دانش آموزان است. حاجی میرزایی در این باره هم اظهار کرده است همچنان که تحصیل فرزندان برای ما اهمیت دارد، سلامتشان نیز حائز اهمیت است. تعطیلی مدارس در روزهای اخیر با توجه به اینکه پیش بینی شده نبود آن طور که باید منجر به کاهش آلودگی محیط زیست نشده است.
به گفته وزیر آموزش و پرورش دولت در سال های گذشته بارها درباره این ایده بحث کرده است و حتی لایحه ای هم به مجلس ارسال کرده است. هر چند با این لایحه موافقت نشده است. یکی از طرفداران پروپاقرص این طرح وزارت گردشگری و میراث فرهنگی است. این وزارتخانه همواره حتی آن زمان که به لحاظ ساختاری هنوز سازمان تعریف می شد به خاطر بحث گردشگری زمستانه از ایده تعطیلی مدارس در زمستان استقبال می کرد. مونسان در این باره اظهار کرده بود: تعطیلات زمستانی مدارس برای گردشگری به ویژه برای برخی مناطق مثل مناطق جنوبی که در فصل دوم سال ایام خوب آب و هوایشان بهتر خواهد بود، اتفاق خوبی است..
محمد جواد محسنی نیا، پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش و کارشناس ارشد سازمان مدیریت و برنامه ریزی در پاسخ به این سوال که آیا تعطیل شدن مدارس در روزهای ناپاک راهکار درستی در کاهش آلودگی هوا است یا خیر به ایسنا گفته است: تقویم آموزشی ما انعطاف پذیر و سیال نیست. بنده در قالب پژوهشی پیشنهادی مبنی بر وجود تعطیلات خاص ارائه دادم که طبق آن مدارس سه بازه زمانی ۱۰۰ روزه در هرسال به مدرسه بروند و هر ۱۰۰ روز تعطیلات داشته باشند. در این صورت این امکان وجود دارد که این تعطیلات به ویژه در اواخر پاییز و اوایل زمستان به علت وارونگی هوا و شرایط بد آب و هوایی به صورت شناور تغییر کند.