سابقه طرح جدایی شهر ری از تهران به دهه 60 می رسد. طرحی که در دهه هشتاد بیشتر پیگیری شد و در سال 91 محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور وقت روی آن تاکید کرد و آن را مطالبه مردم خواند. هرچند گفته می شود آن روزها قالیباف، شهردار وقت تهران به خاطر اختلاف با احمدی نژاد نگذاشت این طرح پیش برود.

سلام نو – سرویس اجتماعی: بحث پیرامون جدا شدن یا جدا نشدن شهر ری در هفته های اخیر وارد مرحله جدیدی شده است. برخی معتقدند جدایی شهر ری از تهران به نفع مردم این منطقه است و برخی این امر را به ضرر آنها می دانند.

به گزارش سلام نو، به نظر می رسد بیش از همه نمایندگان مجلس و شورای شهر تهران درگیر این مساله هستند و در این بین دولتی ها سکوت کرده اند. محسنی بندپی، استاندار تهران در این باره اظهار کرده است: مجلس هرگاه این موضوع را به عنوان قانون تصویب کرد ما هم مکلف به اجرای این قانون هستیم. قطعا اولویت و مسائل ما در شرایط فعلی به گونه ای نیست که به دنبال تقسیمات جغرافیایی و شهری باشد.

سابقه این طرح به دهه 60 می رسد. طرحی که در دهه هشتاد بیشتر پیگیری شد و در سال 91 محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور وقت روی آن تاکید کرد و آن را مطالبه مردم خواند. هرچند گفته می شود آن روزها قالیباف، شهردار وقت تهران به خاطر اختلاف با احمدی نژاد نگذاشت این طرح پیش برود. این روزها هم بیش از همه برخی نمایندگان مجلس از لزوم جدایی شهر ری از تهران می گویند. این در حالی است که منتقدان آنها را به سیاسی کاری و نگاه انتخاباتی متهم می کنند.

وضعیت این طرح همچنان در ابهام است. شهر ری با قدمت طولانی زیر سایه تهران است. سال 83 فرماندار شهر ری تلاش های زیادی برای جدایی شهر ری کرد که به سرانجام نرسید. طرح جدایی ری از تهران با 36 امضا در کمیسیون شوراهای مجلس پیگیری می شود.

محسن هاشمی به عنوان یکی از مخالفان این طرح معتقد است جدا شدن مناطق حومه ای باعث ایجاد اختلال در حریم ها و فعالیت های مدیریت شهری، ساخت و سازهای بی رویه و  خارج از طرح جامع می شود. به اعتقاد رئیس شورای شهر این طرح در صورت اجرا منجر به کاهش بودجه شهر ری خواهد شد.

هاشمی همچنین از مخالفت اکثریت اعضای شورای شهر با این طرح خبر داده و اظهار کرده است: برخی می گفتند انتخابات شورای شهر در شهر ری به صورت مجزا برگزار شود انتخابات مجلس به همان شکل مشترک برگزار شود. او همچنین افزوده است: برخی از اعضا مثل فرماندار شهرری حرف‌هایی زده بودند و نماینده استاندار تهران هم حضور داشت و قوانین را گفته بود و اشاره کرده بود که جدایی امکان‌پذیر نیست.

موافقان جدایی شهرری از تهران چه می‌گویند؟

بهره وری از پتانسیل ملی و منطقه ای شهر ری دلیل دیگری است که موافقان روی آن تاکید دارند. هدایت الله جمالی پور، فرماندار شهر ری در این باره اظهار کرده شهرری شهر ثروتمندی است و چه بسا مخالفت با استقلال ری از جانب شهرداری و شورای شهر اتفاقاً  به خاطر منافع مالی حاصله از ری، چه از محل توافقات اراضی و چه از محل مالیات صنایع باشد.

حسن خلیل آبادی عضو شورای شهر اما پیوست شهر ری به تهران را نقض قانون اساسی می داند. در اصل 100 قانون اساسی آمده است: برای پیشبرد سریع برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی، اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورایی به نام شورای ده، بخش، شهر، شهرستان یا استان صورت می‌گیرد که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می‌کنند.

قرار است 8 اسفند طرح شورای شهر مستقل برای شهرری بررسی دوباره ای شود. با این حال باید منتظر ماند و دید آیا ری تبدیل به شهر مستقل می شود یا یا همچنان قرار است زیرمجموعه پایتخت باقی بماند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***