خواص عدس
عدس در دسته خانواده حبوبات قرار دارد یکی از قدیمی ترین منابع غذایی شناخته شده که بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت دارد می باشد با مصرف یک فنجان عدس که شامل ۲۰۰ گرم می باشد در روز می توانید ۳۶ درصد از آهن روزانه بدن خود را تامین کنید.
قبل از اینکه طرز تهیه عدسی را به شما بیان کنیم باید بدانید که عدس دارای خواص بسیار زیادی می باشد و سرشار از پروتئین گیاهی پتاسیم ویتامین و مواد معدنی نظیر ویتامین ب ۹ و اسید فولیک است عدس به کاهش فشار خون کمک میکند و همچنین دیابت را درمان میکند و به بهبود دستگاه گوارش شما کمک شایانی میکند.
طرز تهیه عدسی
مواد لازم
آب ۴ پیمانه آب داغ
عدسی 1 پیمانه
سیب زمینی 2 عدد متوسط
روغن آفتابگردان به میزان لازم
کره به میزان دلخواه
پیاز خرد شده یک عدد
نمک به میزان دلخواه
زنجبیل رنده شده یک دوم قاشق چای خوری
سیر به میزان دلخواه
فلفل و گلپر به میزان دلخواه
ابتدا برای تهیه عدسی ۴ پیمانه آب خود را بر روی حرارت گذاشته تا آب به جوش بیاید عدس ها را به خوبی پاک کرده و می شویید و به آب اضافه میکنید و بعد از آنکه دوباره جوش آمد شعله را کم کنید تا مواد به آرامی بجوشد درب ظرف را نیمه باز بگذارید تا سر نرود عدس را به اندازهای که قابل جویدن باشد بپزید.
سپس و روغن و کره را در ظرف مناسب روی حرارت متوسط گرم کنید و پیاز های ریز خرد شده را در درون روغن و کره تفت دهید و در این مرحله اگر ادویه خاصی را دوست دارید می توانید به آن اضافه کنیم و پیاز را تا زمانی که طلایی شود تفت دهید.
معمولاً مدت زمانی که برای طلایی شدن یک پیاز لازم است هشت دقیقه است بعد از آن که پیازها طلایی شده زنجبیل رنده شده و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی مواد را با هم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود سپس پیاز های طلایی شده مخلوط با ادویه ها را به داخل قابلمه بریزید.
سیب زمینی برای لعاب عدسی و بالا بردن ارزش غذایی آن
اگر میخواهید عدسی شما مقوی شود یک عدد سیب زمینی متوسط را پوست کنده و با رنده ریز رنده کنید و به داخل قابلمه بریزید تا به عدسی شما لعاب بدهد و در نیم ساعت پایانی غذا یک عدد سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به مواد اضافه کنید .
به عدسی خود گلپر اضافه کنید
در انتها برای آنکه عطر عدسی شما خوب شود و همچنین حبوبات موجب نفخ معده شما نشود قبل از سرو غذا به مقدار یک قاشق چای خوری در داخل عدسی گلپر بریزید.
گلپر کمک می کند نفخ معده از بین برود و سوء هاضمه نگیرید.
ارزش خوراکی آن در طب سنتی و صنعت داروسازی بسیار فراوان است همچنین از این گیاه در دهانشویه ها ، معطر کردن صابون ، خمیر دندان و مواد آرایشی بهداشتی استفاده می شود.