با وجود گرسنگی و سوءتغذیه یک میلیارد نفر از مردم دنیا، گزارش ها و بررسی ها نشان می دهد در میان ۲۵ کشوری که بیشترین میزان دورریز غذا را دارند، عربستان سعودی در صدر قرار دارد.

به گزارش سلام نو، پایگاه انگلیسی «اکونومیست» "The Economist" گزارشی در خصوص میزان دورریز غذا در ۲۵ کشور جهان که حدود ۸۷ درصد تولید ناخالص جهانی را در اختیار دارند منتشر کرده است؛ آمارهای این پژوهش حاکی از آن است که شهروندان عربستان سعودی بیشترین میزان هدررفت غذا را در سطح جهانی دارند.

طبق این گزارش هر شهروند عربستانی سالانه حدود ۴۲۷ کیلوگرم غذا دور می ریزد. هر شهروند اماراتی نیز سالانه حدود ۱۹۶ کیلوگرم هدررفت غذا دارد؛ موضوعی که باعث شده امارات متحده عربی در رتبه چهارم این جدول قرار بگیرد.

در حالی که آمارها نشان می دهد میزان دورریز غذا در میانگین جهانی ۱۱۵ کیلوگرم برای هر فرد است، کارشناسان اقتصادی عربستان اعلام کرده اند هدررفت غذا در این کشور باعث خسارت سالانه ۱۳ میلیارد ریالی به اقتصاد این کشور می شود.

در میان ۲۵ کشوری که بیشترین میزان دورریز غذا در سطح جهانی را دارند نام فلسطین در رتبه چهاردهم و مصر در جایگاه شانزدهم نیز دیده می شود.

گزارش اکونومیست همچنین نشان می دهد که شهروندان منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به طور میانگین سالانه ۲۵۰ کیلوگرم دورریز غذا دارند؛ موضوعی که باعث وخامت اوضاع محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی برای این مناطق شده است.

در همین حال بسیاری از انجمن های مردم نهاد در کشورهای عربی خواستار جریمه شدن هتل ها و رستوران هایی شده اند که همواره دورریز غذا دارند؛ از سوی دیگر گروهی از جوانان در کشورهای مختلف از جمله عربستان به طراحی ظرف های مخصوصی دست زده اند که حجم کمتری غذا را در خود جای می دهد ولی به دلیل نوع طراحی خاص آن، مصرف کننده متوجه کم شدن حجم غذا نمی شود.

کشورهای عربی اگرچه در صدر دورریز جهانی غذا قرار دارند اما در عین حال مردم یمن به عنوان فقیرترین کشور عربی که از چهار سال و نیم گذشته شاهد حملات ائتلاف سعودی به کشورشان بوده اند امروز با بزرگ ترین بحران غذایی جهان مواجهند.

بر اساس گزارش سازمان ملل قطحی در این کشور به بزرگ ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است./ ایرنا

کد خبرنگار: ۱۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***