به گزارش سلام نو، مارک اسپر روز چهارشنبه در کمیته خدمات نظامی مجلس نمایندگان آمریکا حاضر شد تا درباره راهبرد این کشور در قبال سوریه به سوالات نمایندگان پاسخ دهد.
وی، چین و روسیه را در صدر چالشهای امنیت ملی آمریکا دانست و افزود: ما همچنین باید به تهدیدهایی که از سوی ایران و گروههای خشونتگرای افراطی همچون داعش وجود دارد، توجه داشته باشیم.
وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: استراتژی آمریکا در قبال خاورمیانه این است که این منطقه به پناهگاهی برای تروریستها تبدیل نشود. حضور نظامی آمریکا در منطقه به صورت پویا و منعطف خواهد بود تا هرگونه تهاجمی را متوقف کند و در صورت لزوم به آنها پاسخ دهد.
اسپر راهبرد دفاعی آمریکا در خاورمیانه را به ۶ هدف تقسیم کرد و گفت: تقویت تواناییهای دفاعی متحدان منطقهای، تبادل نگرانیهای امنیتی با متحدان منطقهای، حفاظت از آزادی ناوبری، جلوگیری از پناهگاه امن برای تروریستها به منظور تهدید کشور ما و مقابله با تهدیدهای سلاحهای کشتار جمعی این ۶ هدف را تشکیل میدهند.
وی از داعش و ایران به عنوان ۲ بازیگر بی ثبات کننده منطقهای نام برد و توضیح داد: آمریکا به همراه متحدان خود توانست خلافت فیزیکی داعش را از بین ببرد و ۷.۷ میلیون نفر را که تحت حاکمیت بی رحمانه آن قرار داشتند، آزاد سازد.
رئیس پنتاگون اظهار کرد: این اقدامات شامل عملیات موفق هلاکت ابوبکر البغدادی بنیانگذار و رهبر داعش و همچنین نفر دوم آن می شود. وزارت دفاع آمریکا به همکاری خود با متحدان ادامه میدهد تا اطمینان یابد که داعش قدرت بازپروری را ندارد.
اسپر تاکید کرد: امروز نیروهای آمریکایی در سوریه در همکاری کامل با نیروهای دموکراتیک سوری اقدام می کنند.
وی در بخش مربوط به جمهوری اسلامی ایران هم اظهار کرد: در ۱۸ ماه گذشته، وزارت دفاع از کارزار فشارحداکثری اقتصادی و سیاسی علیه ایران حمایت کرده است. این سیاست به دنبال بازگرداندن ایران به میز مذاکره است تا توافقی بهتر و جدید به دست آید تا به همه تهدیدهای ناشی از ایران توجه شود.
وزیر دفاع آمریکا با این ادعا که تهران، تلاشهای خود را برای بی ثباتی در منطقه افزایش داده است که نمونه آن حمله به عربستان سعودی، اختلال در روند حرکتی کشتیها در تنگه هرمز، سرنگون کردن پهپاد آمریکایی و حمایت از تعدادی گروههای نیابت است، گفت: برای توجه به این تهدیدها، نیروی دفاعی خود را تقویت کردیم و توانایی دفاعی متحدانمان را افزایش دادیم.
اسپر که می کوشید تاکید کند این اقدامات به معنای افزایش تنش در منطقه نیست، افزود: از ماه مه تا کنون نزدیک به ۱۴ هزار نیروی نظامی آمریکا به منطقه اعزام شده اند تا به صورت ملموسی تعهدمان را به متحدان و شرکایمان نشان دهند.
وی تصریح کرد این اقدامات ارسال پیام روشنی به ایران بود که جامعه بین المللی آنچه را که او "رفتار مخرب ایران" نامید را تحمل نخواهد کرد.
وزیر دفاع آمریکا با ادبیاتی تهدیدآمیز اظهار کرد ایران نباید دچار اشتباه شود که خویشتنداری آمریکا در عدم تمایل به پاسخ نظامی به منزله آن است که باید به نیروی نظامی یا منافع ما حمله کند./ ایرنا