انتقادات از هر دو سو به دولت به خاطر بودجه نهادهای فرهنگی و مذهبی وارد است. عده ای معتقدند دولت با کم کردن بودجه فرهنگی و مذهبی در شرایطی که دشمن در حوزه فرهنگی هزینه زیادی می کند به کشور ظلم کرده و از سویی دیگر عده ای بر این باورند نهادهای فرهنگی که جمعا نزدیک به 4000 میلیارد تومان بودجه می گیرند خروجی ملموس و قابل بحثی نداشته اند.

سلام نو – سرویس اقتصادی: سهم نهادهای فرهنگی امسال هم سروصدای زیادی به پا کرد. بخشی از مردم به بودجه بالای این نهادها انتقاد دارند و بخشی دیگر معتقدند بودجه نهادهای فرهنگی با کاهش چشمگیری رو به رو بوده است.

به گزارش سلام نو، در چند سال اخیر خوشبختانه شاهد انتشار شفاف بودجه در قالب فایل پی دی اف در رسانه ها هستیم. انتشار فایل لایحه بودجه 99 هم به رسانه ها برای پرداختن به ابعاد کمتر دیده شده بودجه کمک می کند هم مردم را از یکی از مهم ترین رویدادهای کشور که کمتر به آن پرداخته می شود، آگاه می کند.

به طور مثال سال گذشته در جریان بررسی بودجه سال جاری اتفاق جالبی افتاد. در ردیف 13003016018 بودجه، پروژه دوبانده کردن اتوبان کنگاور و اسدآباد مشاهده می شد که از سال 65 تا همین سال گذشته در حال اجرا بود و هر سال ردیف بودجه می گرفت. این یعنی 33 سال ناقابل این بودجه صرف پروژه ای می شود که عملا پیشرفتی ندارد و معلوم نیست این بودجه چگونه خرج می شد!

در سال های گذشته همواره بحث بر سر بودجه نهادهای فرهنگی و مذهبی حواشی فراوانی داشته است. یکی از این نهادها جامعه المصطفی است که امروز در لایحه بودجه برایش بیش از 300 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. تعدد نهادهای فرهنگی و بعضا موازی بودن فعالیت بسیاری از آنها باعث شده بود تا بسیاری از آن به عنوان ریخت و پاش در بودجه یاد کنند.

با این وجود در لایحه بودجه سال آتی برخی از این نهادها با کاهش و برخی با افزایش رو به رو هستند. جامعه المصطفی بودجه سه هزار میلیارد ریالی اش در سال 97 با کاهش سی درصدی مواجه شده بود در سال آتی 308 میلیارد تومان بودجه دارد. بودجه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی نیز که در سال 97 حدود 32 میلیارد بودجه داشت در سال 98 بودجه اش به 26 میلیارد کاهش یافت و حالا قرار است در سال 99 بودجه 26.6 میلیاردی داشته باشد.

موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی که زیر نظر آیت الله مصباح یزدی اداره می شود سال گذشته بودجه اش به نصف تقلیل یافت و از 28 به 14 میلیارد رسید. حالا در بودجه سال آینده قرار است 19.6 میلیارد تومان بودجه در اختیار این موسسه قرار بگیرد.

در لایحه بودجه ۹۹ همچنین بودجه مرکز خدمات حوزه‌های علمیه ۷۹۹ میلیارد تومان تعیین شده است. در قانون بودجه سال جاری، بودجه این نهاد ۶۹۸ میلیارد تومان بوده و دولت برای سال آینده بودجه آن را ۱۴ درصد افزایش داده است. سازمان تبلیغات اسلامی نیز در جایگاه سوم دستگاه‌های مذهبی و فرهنگی با بیشترین بودجه قرار دارد و بودجه ان ۵۱۴ میلیارد تومان تعیین شده است.

بحث در رابطه با بودجه نهادهای فرهنگی در فضای مجازی هم داغ است. یک کاربر توییتر از جلیل محبی، رئیس ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر خواست درباره بودجه 32 میلیاردی این ستاد توضیح دهد. محبی هم در جوابش توییت کرده است: در سال جاری بودجه قانونی برای کل کشور ۴۵میلیارد بوده که کمتر ۱۶ درصد آن به ستاد داده شده است و بیشتر آن به ستادهای استانی برای حقوق و دستمزد اختصاص یافته. برای سال بعد هم ۳۱میلیارد اختصاص یافته است. باقی دستگاههای فرهنگی هم همین طورند.

انتقادات از هر دو سو به دولت به خاطر بودجه نهادهای فرهنگی و مذهبی وارد است. عده ای معتقدند دولت با کم کردن بودجه فرهنگی و مذهبی در شرایطی که دشمن در حوزه فرهنگی هزینه زیادی می کند به کشور ظلم کرده و از سویی دیگر عده ای بر این باورند نهادهای فرهنگی که جمعا نزدیک به 4000 میلیارد تومان بودجه می گیرند خروجی ملموس و قابل بحثی نداشته اند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***