دونالد ترامپ و شی جین‌ پینگ، سران دو کشور ایالات متحده آمریکا و چین در جریان اجلاس گروه ۲۰ در ضیافت شامی که در حاشیه اجلاس در بوئنوس آیرس داشتند به گفت و گو درباره مسائل گوناگون پرداختند. در این دیدار هر دو طرف موافقت کردند جنگ تعرفه ‌ای میان دو اقتصاد بزرگ جهان را برای ۹۰ روز متوقف کنند تا به گفتگوهای جاری میان نمایندگان دو کشور فرصت بیشتری داده باشند.

سلام نو – سرویس بین الملل: سیزدهمین اجلاس سران گروه 20 بعد از دو روز در حالی در بوئنوس آیرس آرژانتین به اتمام رسید که نبرد اقتصادی آمریکا و چین را می توان از مهم ترین اتفاقات این اجلاس دانست.

به گزارش سلام نو، شرکت کنندگان در این اجلاس در پایان گردهمایی دو روزه خود در بیانیه ای با اشاره به اینکه تجارت، موتور محرکه رشد جهانی است، بر لزوم اصلاحات ضروری در سازمان تجارت جهانی و همچنین رشد اقتصادی در سایه توسعه پایدار تاکید کردند.

گروه 20 چیست؟

گروه 20 در واقع متشکل از نمایندگان عمدتا اقتصادی 20 کشور قدرتمند جهان است که سالانه دور هم جمع می شوند و پیرامون اقتصاد جهانی گفت و گو می کنند تا به تعاملاتی در این زمینه برسند. ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، چین، ژاپن، روسیه، عربستان صعودی، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، کانادا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و مکزیک از جمله اعضای تشکیل دهنده گروه 20 هستند. اهمیت گروه 20 از آن رو است که 85 درصد از تولید داخلی جهان متوجه این کشورها است. همچنین 66 درصد جمعیت جهان در این 20 کشور قرار داشته و 75 درصد از تجارت جهانی به همراه 80 درصد از سرمایه گذاری های جهانی در این کشورها انجام می شود.

مدافعان گروه بیست در دفاع از این گروه می گویند  که این نهاد به اندازه کافی کوچک است که بتواند تصمیم بگیرد، و به اندازه کافی بزرگ است که تصمیمش اثرگذار باشد. اما مخالفان این گروه نظر دیگری دارند. آنها می گویند دوران اوج این گروه به سر آمده و این روزها بیشتر مثل یک نهاد چند ملیتی است که معلوم نیست قرار است چه کاری انجام دهند. با این حال تاثیرگذاری این گروه به عنوان یکی از مراکز مهم در برنامه ‌ریزی‌ های کلان اقتصادی را نمی توان انکار کرد.

جنگ اقتصادی بین دو قطب تجارت

شاید بی راه نباشد اگر ایالات متحده آمریکا و چین را دو اقتصاد برتر جهان بدانیم. نبرد اقتصادی این دو کشور در سال های اخیر ابعاد تازه ای پیدا کرده است. آتش بس تجاری آمریکا و چین را شاید بتوان مهم ترین اتفاق اجلاس دو روزه گروه 20 دانست. در ماه های اخیر اختلاف بین دو قطب اقتصادی جهان شدت بیشتری پیدا کرده بود. در سومین روز آوریل دونالد ترامپ با انتشار فهرستی از حدود ۱۳۰۰ کالای چینی شامل تلویزیون، قطعات هواپیما و وسایل پزشکی اعلام کرد که قصد دارد به منظور برقراری عدالت تجاری میان دو کشور بر این کالاها تعرفه ۲۵ درصدی وضع کند. این کار کافی بود تا طرف چینی در اقدامی تلافی جویانه با انتشار فهرستی که شامل حدود ۱۰۰ کالای آمریکایی از جمله اتومبیل، هواپیما و طیف وسیعی از محصولات کشاورزی ایالات متحده آمریکا بود خاطرنشان کند که با اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر این محصولات آمریکا در پی جبران این اقدام آمریکا است.

اما این ادامه کار نبود. در ادامه واکنش ها ترامپ با ابلاغ دستوری به وزارت بازرگانی کشورش وضع تعرفه ۲۵ درصدی را این بار برای مجموعه ‌ای از کالاهای چینی با ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار در دستور کار خود قرار داد و این کنش و واکنش توسط چینی ها ادامه یافت. شماری از کارشناسان معتقدند جنگ تجاری میان چین و آمریکا مطلوب بسیاری از شهروندان آمریکایی نیست به طوری که گفته می شود تجارت آمریکا با چین موجب شده تا هزینه سالانه هر خانوار آمریکایی به طور متوسط ۸۵۰ دلار در سال پایین بیاید. به اعتقاد بسیاری ادامه یافتن جنگ تجاری میان این دو کشور پایگاه ترامپ در ایالت های طرفدار جمهوری خواهان را متزلزل می کند. از سوی دیگر چینی ها هم خواهان رسیدن به توافق دائم با آمریکا هستند با این حال توافق با ترامپ و شرایطی که او دوست دارد بر توافق حاکم کند را بر نمی تابند.

آتش‌بس موقت بین آمریکا و چین

دونالد ترامپ و شی جین‌ پینگ، سران دو کشور ایالات متحده آمریکا و چین در جریان اجلاس گروه ۲۰ در ضیافت شامی که در حاشیه اجلاس در بوئنوس آیرس داشتند به گفت و گو درباره مسائل گوناگون پرداختند. در این دیدار هر دو طرف موافقت کردند جنگ تعرفه ‌ای میان دو اقتصاد بزرگ جهان را برای ۹۰ روز متوقف کنند تا به گفتگوهای جاری میان نمایندگان دو کشور فرصت بیشتری داده باشند.

بر اساس این توافق مقرر شد دونالد ترامپ، تصمیم خود برای وضع تعرفه بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین را فعلا تعلیق کند و در برابر شی جین‌ پینگ وعده داده واردات کالاهای آمریکایی را افزایش دهد. اگر چه دو کشور در اجلاس اخیر به توافقات موقتی رسیده اند با این حال خوشبین ترین کارشناسان هم مصالحه بلندمدت بین چین و آمریکا را پیش بینی نمی کنند. در این بین روحیات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و سابقه تنش های بین دو کشور کار را برای مذاکرات آتی برای ماندگار ساختن توافق اخیر دشوار می کند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***