سیدمالک حسینی رئیس سازمان مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: اینکه از معتادان به عنوان نیروی کار در مراکز بازپروری استفاده شود اتفاق افتاده ولی نادر است و دلیل آن این بود که پیش از آن که مراکز واگذار شود از هزینه های آب و برق حمایت می شد و باقی هزینه ها را بهره بردار باید تامین می کرد.

رئیس سازمان مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت : برخی از مراکز بهاران تغییر کاربری داده بودند که همه این مراکز به سازمان مشارکت های اجتماعی باز می گردد.

به گزارش سلام نو، استاندار تهران اعلام کرد که شهرداری مکلف است شش هزار معتاد متجاهر را ساماندهی کند. این معتادان باید در مراکز بهارانی که توسط شهرداری تهران دایر شده نگهداری شوند و مراحل ترک اعتیاد را طی کرده و در نهایت نسبت به مهارت‌آموزی و اجتماع‌پذیر کردن این افراد اقدام شود.

سیدمالک حسینی رئیس سازمان مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره این تکلیف شهرداری به خبرنگار مهر توضیح داد: آنچه استاندار تهران به آن استناد کرد، ماده هشتاد قانون برنامه پنجم است که برای بازپروری شش هزار معتاد متجاهر در یک سال، تکالیفی را مشخص کرده است. عمده وظیفه‌ای هم که در بند سه ماده هشتاد قانون و هم در سایر موارد به آن اشاره شده، بیشتر تأمین زیرساخت است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، در حال فراهم کردن مقدمات کار هستیم تا مراکزی را که از قدیم تحت عنوان مرکز بهاران برای ساماندهی و مهارت‌آموزی معتادان فعالیت می‌کردند، در اختیار بخش غیردولتی بگذاریم زیرا متخصص این کار هستند و توانمندی آن  را دارند.

حسینی با اشاره به این که در گذشته مراکز بهاران به مرور زمان در برخی از مناطق کاربری دیگری پیدا کرده و توسط دیگر واحدها تملک (از نظر بهره‌برداری نه از نظر مالکیت) شده بودند، گفت: در بعضی نقاط این مراکز  به ساختمان اداری تبدیل شده بودند. خوشبختانه از سوی  شهردارتهران برای مناطق و واحدهای ستادی و سازمان‌های شهرداری ابلاغیه‌ای ارسال و تاکید شده همه آنچه تحت عنوان مراکز بهاران است باید دراختیار و بهره داری سازمان رفاه و خدمات و مشارکت‌های اجتماعی قرار گیرد که این اتفاق بسیار مثبتی است.

رئیس سازمان مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اضافه کرد:  هم اکنون به صورت جداگانه در حال صورتجلسه کردن این مواردهستیم و آنها را  پس گرفته وبرای آن برنامه‌ریزی می کنیم. پس از پس گرفتن همه مراکز بهاران که کار ویژه مشخص دارند، فرایند واگذاری به موسساتی که توانمندی این کار را دارند انجام می دهیم. با این موضوع فکر می کنم تکلیف قانونی را انجام دهیم. مهم این است که وارد فرایند شویم. عدد شش هزار تکلیف سنگینی است و همه تلاشمان را می کنیم که هر چه سریع تر به این عدد برسیم. ولی مهمتر از آن این است که فرایند شروع شده. ما مراکز بهاران را تحت همین موضوع تجهیز و آماده می کنیم و در اختیار دستگاه ها و سازمان های تخصصی می گذاریم که غیر دولتی هستند تا ما دیگر تصدی گری نکنیم. البته هیچ وقت قبلا مراکز بهاران را تصدی گری نکرده ایم و مراکز بهارانی که الان فعالیت دارند و قبلا هم داشتند هیچ وقت در دست شهرداری نبوده و بهره برداری با یک مجموعه غیر دولتی تخصصی بوده است.

حسینی تاکید کرد: در طراحی جدید دو کار انجام می دهیم؛ یک این که با تغییر رویکرد اداره شهر از نگاه سازه محور و توسعه فیزیکی به یک نگاه انسان محور تبدیل می شود که یک موضوع جدی است. همان گونه که در موضوع کارتن خواب ها چنین نگاهی داریم، در مساله بهاران هم این گونه است. رویکرد کاملا متفاوت خواهد شد. دوم برای اداره این مراکز به دنبال آن هستیم که به یک مدل اقتصادی برسیم.

وی در پاسخ به این پرسش که پیش ازاین گلایه هایی وجود داشت مبنی بر این که در برخی از مراکز از معتادان در حال بازپروری به عنوان نیروی کار اجباری استفاده می شد در حال حاضر با تغییر رویکرد آیا همچنان به بهانه کارآموزی از این افراد به عنوان نیروی کار استفاده می شود؟  گفت: چیزی که شما گفتید اتفاق نمی افتد. پیش ازاین  مراکز را واگذار کرده و از یک سری هزینه های جاری مثل آب و برق و گاز حمایت می کردند ولی بخش های دیگری از هزینه ها را بهره بردار باید تامین می‌کرد که این کار ایرادهایی داشت و اتفاقاتی که می گویید می افتاد. البته مواردش نادر است ولی پیش آمده است و بنده قبول دارم. رویکرد گذشته بر روی مدل اقتصادی مشکل داشته است؛ به همین منظور نگاهمان این است که بتوانیم این قصه را با مدل اقتصادی حل کنیم تا باعث نشود به دنبال یک سری درآمدزایی از چنین کسانی باشند. اما در موضوع مهارت افزایی، مددکاری و خدمات روان شناسی در دوره جدید یک برنامه ویژه داریم.

کد خبرنگار: ۲۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***