۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۹
کد خبر: 34170437

دروغگویی و فریب، رفتارهای متداول انسانی است. تا همین اواخر هم تحقیقات دقیقی درباره این که مردم اغلب دروغ می گویند وجود ندارد. برخی از نظر سنجی ها نشان می دهد که حدود 96 درصد از مردم حداقل بعضی اوقات اعتراف می کنند که دروغ می گویند. میزان شیوع دروغ ممکن است متفاوت باشد اما احتمالاً گروه کوچکی از دروغگوهای بسیار پرکار وجود دارد. دروغگو بر مخفی کردن حقیقت تمرکز دارد.

برخی از دروغ ها، دروغ های سفید کوچکی هستند که برای محافظت از احساسات شخصی دیگر گفته می شوند. اکثر افراد روزانه بین 10 تا 200 بار دروغ سفید می گویند. مثلاً این لباس اصلاً شما را چاق نشان نمی دهد. در موارد دیگر این دروغ ها می توانند بسیار جدی تر باشند: مثل دروغ گفتن روی رزومه یا حتی شرورانه مثل پوشش دادن یک جرم.

غریبه ها در 10 دقیقه اول ملاقات با یکدیگر، حداقل سه بار دروغ می گویند. بدون شک دروغگویی در جامعه امروز رواج دارد.

دانشمند مشهورآلبرت انیشتین گفت: به هرکسی که در امور کوچک حقیقت را جدی نمی گیرد، نمی توان در مسائل بزرگ نیز اعتماد کرد.

آدولف هیتلر نیز گفت: اگر دروغ به اندازه کافی بگویید باور می شود.

حتی محققان در تشخیص اینکه آیا کسی دروغ می گوید یا واقعیت را می گوید، ضعیف هستند.

نشانه هایی که کسی دروغ می گوید همیشه رمزگشایی نیست و این خیلی پیچیده است ولی خوشبختانه علائمی وجود دارد که می توانیم هنگام کشف دروغ به دنبال آنها بگردیم. دکتر لیلیان گلس، تحلیلگر رفتاری و متخصص زبان بدن و نویسنده "زبان بدن دروغگوها" گفت: وقتی سعی می کنید بفهمید کسی دروغ می گوید، شما ابتدا باید بفهمید که فرد به طور عادی چگونه عمل می کند. برخی از عادت ها مانند اشاره یا اشتراک بیش ازحد، ممکن است برای یک فرد کاملاً شخصیت باشد. به خاطر داشته باشید که این علائم فقط نشانگرهای ممکن برای ناسازگاری هستند. اثبات قطعی نیست. متاسفانه هیچ راهی برای تعیین صادق بودن شخص با اطمینان صد در صدی وجود ندارد. اما نشانه های واضحی وجود دارد که ممکن است کسی دروغ بگوید. غرایز ما برای قضاوت دروغگوها واقعاً نسبتاً قوی است، اما ذهن آگاه ما، گاهی اوقات ما را ناکام می کند.

علامت های فرد دروغگو

مبهم بودن صحبت، ارائه جزئیات کم

در بین جمله صحبت می کنند

عدم ارائه جزئیات خاص در هنگام چالش یک داستان

تمایل دارند به سرعت موقعیت سر خود را تغییر دهند

تغییر تنفس، بالا رفتن شانه ها، کم عمق شدن صدا

خیره شدن و پلک نزدن

پنهان کردن دست ها

مکث های طولانی

تمایل به ایستاده ماندن

تکرار کلمات یا عبارات

دادن اطلاعات بسیار زیاد

دهان خود را لمس کرده یا می پوشانند

زبان بدن با کلمه گفتاری مطابقت ندارد

پرهیز از دروغگویی

سعی کنید شخصیت و عزت را بیشتر از همه در زندگیتان مهم بدانید. آنچه را که لازم است اخلاقی باشد، در نظر بگیرید و بخشی از تلاش های یک دروغگو نشوید.

جهان خود را به جهانی صادق تبدیل کنید. تقوا را با صداقت در میان بگذارید. دروغ را تشخیص دهید اما حقیقت را تقویت کنید و دروغ را از زندگی خود حذف کنید.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***