شاید تاکنون نام پروفسور "اردشیر قوام زاده " پدر پیوند مغز و استخوان ایران را شنیده باشید. او از روستای پزشک پروری می آید که نه تنها او بلکه بسیاری از پزشکان دیگر از آن منطقه می آیند.
بر روی تابلوی این روستا نوشته شده است روستای دلارام(دهکده پزشکان)،محور پروفسور اردشیر قوام زاده،پدر پیوند مغز و استخوان ایران.
روستای طراران یا دلارام در شش کیلومتری شهر تفرش واقع شده است که ۱۷۵خانوار از ۲۰۰خانوار این منطقه پزشک هستند و این موضوع باعث شده است که آن را دهکده پزشکان بخوانند.
روستای طراران یا دلارام،روستایی با آب و هوایی دلپذیر و سرشار از باغ ها و درختان است که شاید قدمت آن به دوره مادها بازگردد که نام آن در قدیم "تراران "به معنی "نشیمن گاه پادشاهان " که ریشه ساسانی دارد،بوده است.
روستایی که بزرگان آن درصدد هستند تا نام تراران را جایگزین نام کنونی اش یعنی دلارام کنند اما این روستا همچنان به دهکده پزشکان معروف است.
برخی از اهالی روستا می گویند ساکنان آن اغلب به شهرهایی چون تهران و اراک و حتی به خارج از کشور رفته اند اما روستا در اعیاد و تعطیلات دوباره حال و هوای گذشته به خود می گیرد و آن ها به این سرزمین بازمی گردند.
خانه ای سفید رنگ که انگار یک قد و بالا از دیگر خانه ها بلند تر است و این طور که می گویند درصدد هستند تا آن را اقامتگاهی برای گردشگران کنند در این روستا مشهور است و آن خانه ی پروفسور اردشیر قوام زاده است.
یکی از اهالی روستا در خصوص قوام زاده ها می گوید که در دوران گذشته از سطح مالی خوبی برخوردار و خان بودند و آنقدر به تحصیلات اهمیت می دادند که یکی از آن ها پروفسور قوام زاده است.
او می گوید که از گذشته در روستایشان برای علم و تحصیلات اهمیت زیادی قائل بودند به طوری که نخبه هایی در این منطقه پرورش یافتند که یا دکتر هستند و یا مهندس.
این ساکن روستای طراران به یکی دیگر از پزشکان منطقه خود اشاره می کند که در حال حاضر ساکن تهران است و او دکتر مهستی کریمی زند می باشد.کسی که اصالتا طرارانی و هم اکنون متخصص داخلی است.او سال ها طبق وصیت پدر خود در بیمارستان تفرش به طبابت پرداخته است.
پروفسور پارسا،فردی که جزء مفاخر دانش گیاه شناسی نوین است و دکتر شب افروز،جزء نخستین دندان پزشکان ایران و یکی از بنیان گذاران بخش دندانپزشکی دانشگاه تهران از بستگان دکتر کریمی زند می باشند.
عباس پارسا یکی از افراد این منطقه پزشک خیز و پسر عمه پروفسور قوام زاده است.او یکی از اهالی روستای طراران بوده که برای پزشک شدن راهی ایتالیا شده اما به دلایل مختلفی مجبور به بازگشت و ماندن در ایران شده است.
او درخصوص علت پزشک خیزی این روستا می گوید که برخی چیزها ارثی و برخی دیگر دیدنی است.شاید همین درس خواندن های مردم باعث ترغیب دیگران برای ادامه تحصیل بود.
محمدحسین پارسا،دکترای اقتصاد و برادرانش عطاء الله پارسا،دکتر داروساز و قدرت الله پارسا،پروفسور رادیولوژی که در حال حاضر به همراه خانواده های خود ساکن آمریکا هستند از دیگر افراد این روستا می باشند که علم پزشکی خود را نسل به نسل منتقل کرده و اکنون،برادرزاده هایشان نیز رشته پزشکی را دنبال می کنند.
با این گفته های اهالی روستا می توان دریافت که اغلب پزشکان این منطقه پزشک پرور از خانواده های قوام زاده و پارسا هستند که به دلیل سطح مالی خوب و علاقه به تحصیل،فرزندان خود را ترغیب می کردند که برای ادامه تحصیل به تهران یا خارج از کشور بروند.
این شخصیت ها تنها افرادی نیستند که از منطقه تفرش حائز رتبه های ممتاز علمی،سیاسی و...شده اند افرادی چون دکتر حسابی به عنوان یک الگوی موفق نه تنها برای این منطقه بلکه برای ایران از دیگر اهالی تفرش می باشد.