اگر کودک شما اخیراً در مدرسه با کسی دعوا کرده است یا از مسواک زدن دندان امتناع کرده است، برای حل مشکلات رفتاری کودکتان به یک برنامه محکم نیاز دارید. یک برنامه تربیتی مناسب، نحوه برخورد شما و سایر مراقبان فرزندتان را به طرق صحیح، به مشکلات رفتاری او تضمین می­کند.

بسیاری از استراتژی های مختلف انضباطی وجود دارد که می­تواند برای پرداختن به همان رفتار استفاده شود. نوع استراتژی انضباطی بستگی به شرایط موثرتر واقع می شود.

در حالی که ممکن است یک کودک به خوبی به گرفتن اسباب بازی موردعلاقه اش از او در روز جواب دهد، کودک دیگر ممکن است در زمان استراحت بهتر پاسخ دهد. حال و هوای فرزندتان و راهکارهایی را که به احتمال زیاد می توانید آن­ها را بطور مداوم دنبال کنید، در نظر بگیرید. همچنین اجرای تقویت مثبت برای رفتارهای خوب بسیار مهم است.

3. برنامه را بنویسید

نوشتن برنامه شانس هایی را که دنبال خواهید کرد افزایش می­دهد. همچنین این اطمینان را برای شما فراهم می کند که هنگام بروز مشکلات رفتاری با آن­ها مقابله کنید.

چگونگی تقویت رفتار خوب را بیان کنید. به عنوان مثال، هر بار کودک شما با دوست خود به خوبی بازی می کند، رفتار سالم او را ستایش کنید.

سپس تصمیم بگیرید که چگونه به نمو مشکلات رفتاری کودکتان که سعی در تغییر آن­ها دارید پاسخ می دهید. به عنوان مثال، هر بار که لگد یا ضربه می­زند برای مدت کوتاهی او را از انجام فعالیت خارج کنید.

برنامه را به کودک­تان به گونه ای که او متوجه می شود توضیح بدهید. چیزی را بگویید مانند: از این به بعد، اگر کسی را گاز بگیری، مجبور هستی برای مدتی در راهرو بنشینی. اگر خارج کردن از فعالیت برای فرزند شما جدید است، می­توانید بیشتر توضیح دهید که نتیجه آن چیست.

4. این طرح را با سایر مراقبین کودک بررسی کنید

وقتی همه مراقبین کودک از یک برنامه نظم و انضباطی یکسان پیروی کنند، احتمالاً تغییر رفتار خیلی سریعتر اتفاق می­افتد. سعی کنید معلمان، مراقبان روزانه، پدربزرگ و مادربزرگ ها، والدین غیر حاضر و سایر بزرگسالانی که نقش زیادی در زندگی فرزند شما دارند در برنامه تربیتی خود وارد کنید.

هنگامی که همه بزرگسالان از زبان مشابه استفاده می­کنند، می­تواند موثر باشد. به عنوان مثال، اگر همه مراقبان کودک بگویند "دندان ها برای جویدن هستند"، به عنوان یادآوری وقتی فرزند شما گاز می گیرد، پیام را سریع­تر می گیرد.

مدیریت رفتار همچنین می­تواند به شما در یافتن پیامدهای موثرتر و انگیزه ­های بهتر کمک کند که کودک شما را به تغییر، ترغیب کند. چهار مرحله زیر به شما کمک می­کند تا یک برنامه مدیریت رفتاری ایجاد کنید که باعث تغییر رفتار فرزندتان بشود.

1. رفتارهای مشکل دار را شناسایی کنید

قبل از پرداختن به مشکلات رفتاری فرزندتان به روشنی مشخص کنید که کدام رفتارها مشکل سازترین هستند. بعضی اوقات والدین چیزهایی مانند "جانی شیطان است" می­ گویند.

شیطان بودن به معنای چیزهای مختلف برای افراد مختلف است، بنابراین توصیف رفتار خاصی که می­خواهید تغییر دهید مهم است. توضیح واضح تر از رفتار مسئله دار این است که ­" هر وقت به جانی گفته می­شود کاری را که نمی­خواهد انجام دهد فریاد می زند".

فرزند شما ممکن است بیش از یک مشکل رفتاری را که می­خواهید به آن بپردازید، نشان دهد. اگر این­گونه است، با انتخاب سه موردی شروع کنید که می خواهید ابتدا به آن­ها بپردازید. شما ممکن است مخرب ­ترین مواردی را انتخاب کنید که بزرگترین مشکلات را برای او ایجاد کند.

به عنوان مثال، اگر کودک 4 ساله شما  گاز می­گیرد، ناله می کند، قشقرق می کند، از برداشتن اسباب بازی­های خود امتناع می­ورزد و بارها از رختخواب خارج می شود، شما ممکن است تصمیم بگیرید که با گاز گرفتن، بیرون آمدن از رختخواب، و قشقرق شروع کنید، زیرا این رفتارها بیشتر روی افراد دیگر تأثیر می­گذارد.

2. ابزارهای نظم موثر را انتخاب کنید

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***