پزشکان در روده مردی که سوگند میخورد رانندگی حین مستی نداشته، یک مشروبساز خودکار یافتند!
به گزارش سلام نو، به تازگی در نشریه معتبر پزشکی BMJ در بخش بیماریهای دستگاه گوارش، یک گزارش مورد یا کیس گزارش جالب و عجیب منتشر شده است.
داستان از آنجا شروع میشود که یک مرد ۴۶ ساله، بعد از آسیب انگشت شست دست خود، مجبور شد که مدت ۳ هفته تمام سفالکسین بخورد.
اما یک هفته بعد از پایان دوره درمان دارویی، اطرافیان او متوجه تغییرات شخصیتی عجیب در او که پیش از آن سابقه نداشت شدند. او دچار دورههای سرخوشی و افسردگی و رفتارهای خشونتآمیز میشد.
با توجه به این علایم پزشکان به او مدتی داروی ضد افسردگی دادند. مصرف این داروها ادامه داشت تا اینکه یک بار به خاطر تخلف رانندگی پلیسها خودروی او را متوقف کردند و طبعا تست الکل روی او انجام شد و نشان داد که رانندگی حین مستی داشته است.
بررسی بیشتر نشان داد که سطح الکل خون ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر بوده که به میزان قابل ملاحظهای از آستانه مجاز بالاتر بود.
اما این مرد اصرار داشت که اصلا الکلی مصرف نکرده است. سرانجام «عمه» این مرد که حرفش را باور کرد. یک دستگاه پرتابل آنالیز تنفس که میزان تقریبی الکل خون را نشان میدهد، برای او خرید و این دو متوجه شدند که بسیار اوقات میزان الکل بدن این شخص بالاست!
چه اتفاقی افتاده بود؟
آیا این مرد سر همه کلاه میگذاشت؟ و مخفیانه الکل میخورد و اصلا چرا این را مخفی میکرد؟ یا داستانی دیگر در کار بود.
آنها به ناچار به پزشکی در اوهایو مراجعه کردند، پزشکی که قبلا مورد مشابهی داشت. مشخص شد که مخمرهایی در درون روده باریک و بخشی از روده بزرگ به نام سکوم مرد، جا خوش کردهاند و به صورت طبیعی کار تخمیر و تبدیل کربوهیدرات به الکل را انجام میدهند.
بررسیهای اولیه نشان داد که دو میکروارگانیسم Saccharomyces cerevisiae و S. boulardii در درون روده او هستند.
آزمایش ها نشان دادند که در پی دادن غذاهای حاوی کربوهیدرات، این مخمرها فعال میشوند و ظرف ۸ ساعت، سطح الکل ۵۷ میکروگرم در دسی لیتر را در بدن او باعث میشوند!
چیزی که رخ داده بود این بود که آنتی بیوتیک سفالکسین میکروبهای نرمال روده این مرد را تغییر داده بود و با کشتن عدهای از آنها، شرایط را برای جایگزین شدن مخمر در بدن او فراهم کرده بود!
به این مورد، سندرم ABS یا سندرم مشروبسازی خودکار یا سندرم تخمیر رودهای میگویند.
برای درمان اولیه دستور محدود کردن غذاهای کربوهیدارتی و داروهای ضدمخمر به او داده شد. اما این درمان موفقیتآمیز نبود.
درست همین جا بود که این مرد به نویسندگان کیس ریپورت نشریه BMJ معرفی شد. آنها ارگانیسمهای دیگری مانند کاندیدا آلبیکنس و C. parapsilosis را هم پیدا کردند، داروهای ضد مخمر را عوض کردند و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس را هم تجویز کردند. این درمان به تدریج پاسخ داد و حالا که یک سال و نیم از آن زمان میگذرد، کارخانه مشروبسازی داخل بدن بیمارشان از کار افتاده است!
البته این نخستین گزارش مورد این سندرم عجیب نبوده است./ تابناک با تو