به گزارش سلام نو و به نقل از ایسنا، داوود باقری امروز شنبه در نشست خبری، خدمات بین المللی هلال احمر را تشریح کرد و با اشاره به اینکه در ساختار بین المللی هر قاره یک منطقه تلقی می شود و در منطقه ما یعنی آسیا و اقیانوسیه دو سوم افراد دنیا ساکن هستند، گفت: این منطقه به سرعت در حال رشد، خصوصا رشد اقتصادی است، همچنین این منطقه متاثر از سوانح متعددی از جمله طبیعی، سیل، جنگ، نزاع و ... است و میلیونها آواره نیز در این مناطق حضور دارند.
وی ادامه داد: در این شرایط سازمانها تلاش میکنند با ظرفیت سازی برای مقابله با حوادث آماده شوند، همچنین سازمان ها تلاش می کنند تا داوطلبان را جذب کنند و در مقابله با حوادث کمک کنند و اهداف خود را مد نظر قرار دهند این اهداف از جمله تسکین آلام، تامین احترام، تلاش برای ایجاد صلح و دوستی و تامین زندگی و سلامت انسانها است.
معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال با اشاره به تحریم های بین المللی صورت گرفته برای کشور گفت: تلاش می کنیم که دارو های مستثنی شده را وارد کنیم. مبنای ورود دارو وزارت بهداشت است و ما نیز برخی از داروهای لازم را وارد میکنیم و در صورتی که وزارت بهداشت اعلام کند که مشکلاتی در این مورد دارد میتوانیم وارد عمل شویم.
وی افزود: ۷۰ درصد بلایا در منطقه آسیا و اقیانوسیه اتفاق می افتد و جمعیت هلال احمر ایران نیز یکی از شخصیتهای قدرتمند است که در زمان بلایا و حوادث، تلاشها و فعالیتهای را داشته و خواهد داشت.
باقری درباره ارسال کمک به کشور یمن گفت: حدود ۳۰۰۰ تن اقلام امدادی و بهداشتی به ارزش ۷ میلیون دلار به این کشور ارسال شد؛ اما از زمانی که این دایره کمک تنگتر شده متاسفانه کمتر این کمک ها به این منطقه ارسال شده است که در این خصوص مدافعه گری کردیم و سعی کردیم کمکها را گستردهتر کنیم.
معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال درباره ارسال کمکها به ایران برای زلزله زدگان کرمانشاه نیز تصریح کرد: با توجه به گستردگی و توانایی جمعیت هلال احمر ایران استمدادی از سوی ما برای کمک داده نشد؛ اما نهادهای بین المللی به صورت داوطلبانه حدود یک میلیون دلار کمک را ازسوی بیش از ۳۰ کشور ارائه دادند.
باقری درباره فعالیتهای مراکز درمانی هلال احمر ایران در خارج از کشور گفت: ۱۸ مرکز درمانی هلال احمر ایران در ۱۳ کشور فعالیت میکنند. همچنین ٢بیمارستان فوق تخصصی و ١بیمارستان مربوط به دیالیز نیز در خارج از ایران در حال فعالیت است. بیمارستان دبی نیز مشغول انجام خدمات بشردوستانه برای ایرانیان مقیم امارات و مردم کشورهای عربی بوده است؛ اما متاسفانه دولت امارات محدودیتهایی را از جمله دادن روادید و... اعمال کرده که مالکیت بیمارستان را تحت شعاع قرار داده است.
وی افزود: درباره بیمارستان دوبی، از راه های خود نیز استفاده کردیم و نهادهای مختلفی هم به ما کمک کردند اما متاسفانه در بخش صدور مجوزهای پزشکی نامهای به بیمههای کشور دبی ارسال شده که جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی به دلیل نداشتن مجوز اقتصادی و مجوز خیریه نمیتواند فعالیت خود را ادامه دهد. در گذشته نیز سنگ اندازی های داشتیم؛ اما در سال جاری این کمبودها بیشتر شده و بیمه در حال حاضر عنوان کرده که ما از ارائه خدمات معذوریم اما جمعیت هلال احمر ایران همچنان خدمات خود را ارائه و همزمان پیگیر ادامه فعالیت ها در بیمارستان دبی از طریق نهادها است.
معاون امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال درباره کاهش میزان سفرهای بین المللی نیز گفت: بیش از ۵۰ درصد این سفرها را کاهش دادیم و صرفاً سفرهای ضروری را انجام میدهیم و با این هدف فعالیت میکنیم که هدف از سفر این است که نتیجه ای داشته باشد. بنابراین ساختاری برای آن تعیین کردهایم.
باقری در پایان با بیان اینکه هلال احمر ایران عضو هیئت حاکمه فدراسیون است، اظهار کرد: از هر منطقه پنج کشور در هیئت حاکمه فدراسیون انتخاب شدند که هلال احمر ایران نیز یکی از این کشورهاست.