آیا خودروسازی فشل ما با حذف خودرویی همچون پراید به روزهای خوب خود بازمی گردد؟ ساده انگاری است اگر پاسخمان به این سوال مثبت باشد. با این حال به نظر می رسد حذف خودرویی همچون پراید و یا پژو 405 اگر چه اتفاق مثبتی است نباید صورت مساله اصلی که آن کیفیت نازل خودروسازی در کشور است، فراموش شود.

سلام نو – سرویس اقتصادی: همین چند روز پیش بود که عبدالناصر همتی، مدیر کل بانک مرکزی انتقادات تند و تیزی نسبت به خودروسازان کرد و از فشل بودن خودروسازی در کشور گفت. در روزهای اخیر پس از این موضع گیری باز هم بحث پایان روزهای خودش پراید به گوش می رسد. خبری که چند وقتی است مطرح شده و موافقان و مخالفان خود را دارد.

به گزارش سلام نو، وزیر صنعت روز گذشته از اصلاح ساختار و ساماندهی صنعت خودرو به عنوان یکی از اصلی ترین کارویژه های وزارتخانه تحت نظرش گفته است. او همچنین در اظهاراتی گفته است: باید تلاش کنیم در کنار افزایش کمّی خودروها، کیفیت آنها نیز افزایش یابد و در این راستا حذف برخی محصولات می‌تواند راهگشا باشد.

با این حال سوال اینجاست خودروسازی فشل ما با حذف خودرویی همچون پراید به روزهای خوب خود بازمی گردد؟ ساده انگاری است اگر پاسخمان به این سوال مثبت باشد. با این حال به نظر می رسد حذف خودرویی همچون پراید و یا پژو 405 اگر چه اتفاق مثبتی است نباید صورت مساله اصلی که آن کیفیت نازل خودروسازی در کشور است، فراموش شود.

بیشتر بخوانید:

خودروسازی فشل و مافیای خودرو که همچنان می‌تازد

احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان با بیان اینکه توقف تولید سه مدل پراید به همراه  یک مدل GLX 405 اتفاق خوبی گفته است: با توجه به اجرای استاندارهای جدید به دلیل اینکه این خودروها فاقد شرایط اخذ استانداردها هستند، قرار شد تا این خودروها را از خط تولید خارج کنند. او همچنین ازجایگزینی  تیبا، ساینا در سایپا و سمند و پژو پارس به جای خودروهایی که قرار است از خط تولید حذف شوند خبر داده است.

یک عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم در این باره ضمن اشاره به تحریم ها به عنوان مانع جدی برای ارتقای خودروسازی در کشور تاکید کرده است: نیاز است تا با یکسری شرکت ها خودرو سازی به استثنا شرکت های ژاپنی و کره ای قراردادهایی منعقد شود تا بتوانیم برند های جدیدی را تولید کنیم. آن برندهای جدید نیز باید از نظر قیمت و کیفیت خوب باشند.

پراید سرنوشت پیکان را پیدا می‌کند؟

به گفته عبدالله رضیان نیاز است که ما کیفیت خودرو های خود را بالا ببریم تا مردم حداقل در آن احساس امنیت کنند. با این حال سوالی که در این بین پیش می آید این است که آیا اساسا حذف خودروی پراید به عنوان خودرویی که هنوز هم علی رغم گرانی بی سابقه بیشترین متقاضی را برای خرید دارد شدنی است؟ آیا می توان تجربه حذف پیکان را هم ارز با تجربه حذف پراید دانست؟

حدودا 25 سال است که خودروی پراید جای خود را بین مردم باز کرده است و با وجود اینکه بسیاری از استانداردهای حداقلی در این خودرو وجود ندارد با نگاهی گذرا به  آمار خرید و فروش این خودرو می توان دریافت که پراید به این آسانی هم قابل حذف نیست.

امیر حسین کاکایی، کارشناس خودرو پیش تر در گفت و گویی با سلام نو حذف پراید را در شرایط کنونی به لحاظ اقتصادی غیرممکن دانسته بود و اظهار کرده بود : فرض کنید پراید دیگر تولید نشد و جایگزینی مثل تیبا آمد. با توجه به اینکه آنقدر قیمت ها بالا رفته که خرید پراید هم سخت شده در این صورت نتیجه این می شود که کسانی که توانایی خرید پراید را داشتند هم دیگر این خودرو را نمی خرند و در عمل ناوگان فرسوده تر می شود. در این شرایط ایمنی مردم لزوما بالاتر نمی رود.

به اعتقاد این کارشناس خودرو اثبات این حرف خیلی ساده است چرا که در حال حاضر ناوگان خودروی سنگین بسیار فرسوده است و پلیس نتوانسته جلوی تردد خودروی سنگین را بگیرد.

پیکان زمانی که از دور خارج شد شرایط از همه نظر برای روی بورس آمدن پراید فراهم بود. در آن زمان آلودگی هوا فشار مضاعفی برای حذف پیکان آورد. از سوی دیگر مشکلات اقتصادی قابل قیاس با شرایط حال حاضر نبود. اگر چه همان زمان هم  وقتی پیکان کنار رفت پراید با تولید انبوه و قیمت به نسبت ارزان آمد و نتیجه اش این شد که پراید توانست جایگزین پیکان شود. حالا و در شرایطی که وعده حذف پراید از سال آینده به عنوان یکی از خودروهایی که شلوغ ترین خط تولید را داشته مکررا داده شده باید منتظر ماند و دید آیا این حذف به حساب فرار رو به جلویی برای سرپوش گذاشتن بر فشل بودن خودروسازی در کشور گذاشته خواهد شد یا واقعا تدبیری برای اصلاح رویه خودروسازان وجود خواهد داشت.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***