به گزارش سلام نو، نایب رییس انجمن داروسازان ایران ضمن اشاره به آنچه که "کاهش شدید نقدینگی در داروخانهها" خواند، گفت: در حال حاضر اقتصاد داروخانهها به شدت دچار بحران شده است.
دکتر علی فاطمی، با اشاره به حجم مطالبات داروخانهها از سازمانهای بیمهگر، گفت: متاسفانه داروخانهها چهار ماه از مطالبات سال گذشته خود از سازمان بیمه سلامت یعنی از آذر تا اسفند سال ۹۷ را دریافت نکردهاند و در حال حاضر نزدیک به یکسال است که این بخش از مطالبات داروخانهها از سوی بیمه سلامت پرداخت نشده است.
اقتصاد داروخانهها در بحران و کاهش شدید نقدینگی
وی با بیان اینکه وضعیت پرداختهای سازمانهای بیمهگر نسبت به سال گذشته بدتر شده است و این موضوع داروخانهها را به شدت تحت فشار قرار میدهد، افزود: امیدواریم این مساله به زودی حل شده و در خدمترسانی دارویی به مردم و تامین داروی بیماران مشکلی ایجاد نشود. در حالحاضر اقتصاد داروخانهها به شدت دچار بحران شده است. باید پرسید که کدام کارمندی میتواند یکسال حقوقش را از کارفرمایش دریافت نکند، اما باز هم ادامه حیات دهد؟. متاسفانه نقدینگی داروخانهها شدیدا کاهش یافته و شرکتهای توزیع هم به آنها فشار وارد میکنند؛ بهطوری که داروها را در بازههای کوتاهمدت و بعضا به صورت نقدی در اختیار داروخانهها قرار میدهند. این درحالیست که ممکن است یکسال طول بکشد که داروخانه پولش را از بیمهها دریافت کند.
وضعیت پرداختی بیمهها به داروخانهها
فاطمی با بیان اینکه روند پرداختیهای سال ۱۳۹۸ سازمان بیمه سلامت بهتر است، اما هنوز چهار ماه از مطالبات ۹۷ را نپرداختهاند، ادامه داد: درباره بیمه تامین اجتماعی وضعیت برعکس است. بهطوری که پرداختیهایشان در سال گذشته بهتر بود، اما در حال حاضر حدود هفت ماه تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانهها دارند. هر دو بیمه وضعیت مناسبی ندارند و زمانیکه با مدیرانشان صحبت میکنیم، افق خوبی را برایمان ترسیم نمیکنند.
سند "خدمات نوین" وزارت بهداشت برای داروسازها
نایب رییس انجمن داروسازان ایران با اشاره به بسته جدید خدمات سلامت در داروخانهها، اظهار کرد: اخیرا وزیر بهداشت سندی با عنوان خدمات نوین داروخانهها را در ابتدای شهریور ماه امضا کردند که این سند در تاریخ ۱۷ مهر ماه ابلاغ شد و قرار شده یکسری کمیتههای استانی در داخل دانشگاههای علوم پزشکی شکل بگیرد و یک کمیته کشوری هم در وزارت بهداشت این کار را رصد کنند.
فاطمی ادامه داد: بر اساس بررسی این کمیتهها، باید استانداردهای خدمات نوین در داروخانهها نیز تدوین شود. خدماتی همچون پایش شاخصهای سلامت در داروخانهها مانند اندازهگیری وزن، BMI یا همان شاخص توده بدنی و پرفشاری خون میتواند در داروخانهها انجام شود. حتی میتوان اقدامی انجام داد تا برخی موارد تشخیصی در داخل داروخانهها امکانپذیر باشد و اقدامات پیچیدهتری مانند مشاورههای تخصصی دارویی و... نیز میتواند به داخل داروخانهها راه یابد که اگر این اقدامات در داخل داروخانهها انجام شود، میتوانیم تا حد زیادی عوارض ناخواسته داروها را کاهش دهیم.
وی تاکید کرد: با دخالت دادن بیشتر داروساز در فرآیند نسخهپیچی هم هزینهها به طور چشمگیری کاهش مییابد و هم عوارض ناخواسته داروها کمتر میشود. البته فعلا در حال تدوین استانداردهای خدمات نوین هستند و تا زمانیکه استانداردهای این خدمات مشخص شود، این سند قابلیت اجرایی ندارد. بنابراین باید کمیتهها شکل گرفته و استانداردهای خدمات بروزرسانی شود./ ایسنا