کاشفان 4000 سیاره فراخورشیدی در کهکشان راه شیری که در زمینه اخترشناسی و کیهان کار می کنند، جایزه نوبل ۲۰۱۹ در بخش فیزیک را به خانه بردند

به گزارش سلام نو، جایزه نوبل 2019 در بخش فیزیک را سه فیزیکدان از کانادا و سوییس بردند؛ این سه دانشمند در زمینه اخترشناسی و کیهان شناسی فعالیت می‌کنند.

گاردین در گزارشی سه تن از برندگان جایزه نوبل در بخش فیزیک را معرفی کرده‌است؛ "جیمیز پیبلس" کیهانشناس کانادایی-آمریکایی دانشگاه پرینستون، "میشل میر" و "دیدیر کوئلوز"  دو اخترشناس سوییسی هستند که برنده این جایزه شدند.

پیبلس به دلیل کشف‌های نظری در زمینه کیهان‌شناسی فیزیکی این جایزه را از آن خود کرد؛ پژوهش‌های نظری او منجر به کشف این مسئله شد که تنها پنج درصد از عالم از ماده و انرژی عادی تشکیل شده و 95 درصد باقی‌مانده را ماده‌ تاریک و انرژی تاریک تشکیل داده‌اند.

نیم دیگر جایزه نوبل فیزیک امسال به دو اخترشناس سوییسی رسید؛ پژوهش‌های این دو اخترشناس  نیز به کشف اولین سیاره فراخورشیدی به دور یک ستاره خورشیدمانند منتهی شد؛ کشفی که در سال 1995 و در زمانی که سیارات فراخورشیدی بسیار کمی شناخته شده بودند انجام شد؛ این سیاره یک غول گازی در حد و اندازه‌های سیاره مشتری است که (51Pegasi b) نام دارد.

در بیانیه نوبل آمده است: «این کشف، انقلابی را در اخترشناسی آغاز کرد و از آن زمان تا کنون بیش از چهار هزار سیاره فراخورشیدی در کهکشان راه شیری کشف شده است».

جایزه فیزیک نوبل از سال 1901 تا کنون اهدا می‌شود؛ نخستین جایزه را فیزیکدان آلمانی، ویلهلم کنراد رونتگن به پاس کشف اشعه ایکس کسب کرد.

از سال 1901 تا 2018 این جایزه 112 بار به 210 برنده اهدا شده است؛ "جان باردین" تنها کسی است که تاکنون دو بار در سال‌های 1956 و 1972 موفق به دریافت این جایزه شده است؛ یعنی تاکنون 209 فیزیکدان از سراسر جهان جایزه نوبل فیزیک را از آن خود کرده‌اند.

جایزه نوبل شیمی به تولیدکنندگان باتری "لیتیومی" رسید/باشگاه خبرنگاران پویا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***