به گزارش سلام نو، «الیور اشناکنبرگ» روز سه شنبه در نشست روابط تجاری ایران و آلمان گفت: روابط اقتصادی بین ایران و آلمان از زمان دیرینه تنگاتنگ بوده و با وجود تاریخ مشترک اقتصادی چند صد ساله، همکاری سازنده ای بین تجار و مهندسان دو کشور وجود داشته است.
وی با بیان اینکه در این دوران شاهد طوفانهای سخت اقتصادی برای ایران هستیم، خاطرنشان کرد: تجارت ایران و آلمان در نیمه ابتدایی سال در قیاس با مدت مشابه سال گذشته به نصف رسیده است. شرکتهای زیادی نمایندگیهای خود را تعطیل کرده یا کارکنانشان را کاهش دادهاند. تهدید تحریم و جرایم تحریمی برای آلمان و حتی برای بنگاههای اقتصادی بسیار کوچک هم بسیار جدی است.
اشناکنبرگ با بیان اینکه شرکتها مجبور به اتخاذ تصمیماتی درباره ایران شده و از آن خرسند نیستند، افزود: دولت آلمان تلاش کرده از شرکتهای آلمانی حمایت کند اما از آنجا که بازار آمریکا برای شرکتهای آلمانی بسیار مهم است، نمیتوانیم کاملا از آنها در برابر تحریم محافظت کنیم و به جایشان تصمیم بگیریم.
به گفته معاون سفیر آلمان در تهران، آلمانها میدانند که هزینه خروج کامل آنها از ایران سنگین است و به همین دلیل سعی میکنند ساختار اولیه را در ایران حفظ کنند تا زمان مناسب به این کشور بازگردند.
وی با تاکید بر اینکه آلمان در روزهای سخت کنار ایران باقی میماند، خاطرنشان کرد: اینطور نیست که هیچ کار مشترکی نتوان انجام داد و موقعیت فعالیت مشترک برای شرکتهای کوچک و متوسط وجود دارد. ایران بازار بزرگ و ظرفیت بالایی داشته و نیاز داریم که روزی ماشین آلات به اینجا صادر کنیم.
این مقام مسئول، اینستکس را مهمترین تلاش برای ادامه مبادلات اقتصادی با ایران دانست و افزود: هشت کشور دیگر اتحادیه اروپا و نروژ نیز برای پیوستن به این ساز و کار اعلام آمادگی کردهاند، اگرچه ساختار آن اصلا آسان نیست و آمریکا با قدرت نفوذ بالای خود، کار را برای تیم اینستکس مشکل کرده است./ ایرنا