به گزارش سلام نو، رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در جریان سفر به قم با اعضای شورای مرکزی مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه و اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات قم دیدار کرد.
محمدرضا عارف در این دیدارها به عملکرد جریان اصلاحات در دو دهه هشتاد و نود اشاره کرد و گفت: در دهه هشتاد جریان اصلاحات به دلیل عدم اجماع و همگرایی در انتخاباتهای مختلف با شکستهای متوالی روبهرو شد در حالی که بعد از ۸ سال دولت اصلاحات و شرایط خوبی که در آن زمان حاکم بود نباید جریان اصلاحات در سال ۸۴ انتخابات را تقدیم رقیب میکرد.
وی ادامه داد: در سال ۸۶ و در انتخابات مجلس هفتم لیست اصلاحطلبان موفق به حضور در مجلس نشد و در سال ۸۸ نیز در یک زمین طراحیشده و بازی باخت - باخت قرار گرفتیم و تا مدتها درگیر حوادث بعد از انتخابات ۸۸ بودیم.
نماینده مردم تهران در مجلس به رویکرد جریان اصلاحات در دهه ۹۰ اشاره کرد و افزود: در انتخابات سال ۹۲ با تجربهای که از دهه ۸۰ داشتیم با اجماع و هماهنگی در بدنه جریان اصلاحات به پیروزی رسیدیم. در سال ۹۴ نیز در انتخابات مجلس دهم با محوریت شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان علیرغم رد صلاحیتهای گسترده، در کلانشهرها با موفقیتهایی روبهرو شدیم البته بعد از تشکیل فراکسیون امید با هجمههایی از درون و بیرون جریان اصلاحات مواجه شدیم در حالی که تنها یک ماه از تشکیل فراکسیون امید گذشته بود. جالب اینکه عمده این هجمهها از سوی افرادی بود که با لیست امید وارد مجلس شدند و راه خود را از ما جدا کردند.
عارف با اشاره به تلاش جریانی در خارج از کشور برای تخریب جریان اصلاحطلب، تصریح کرد: براندازانی که سالهاست بعد از پیروزی انقلاب در خارج از کشور برای نظام نقشه میکشند، به این نتیجه رسیدهاند که برای آنکه نظام از بین برود باید جریان اصلاحطلب را از پای دربیاورند. برای همین رسانههای وابسته به جریان خارج از کشور نوک پیکان حملات خود را متوجه اصلاحطلبان کردند.
وی با بیان اینکه اصلاحطلبان، جریان اصیل و ریشهدار انقلاب هستند، بر ضرورت حضور این جریان در انتخابات پیش رو تاکید کرد و گفت: در درون خانواده اصلاحات در خصوص چگونگی حضور در انتخابات بحث و تبادل نظر میکنیم و بر اساس شرایط پیش رو تصمیم خواهیم گرفت.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه در فعالیت جبههای زمانی که شکست میخوریم هیچکس مسئولیت نمیپذیرد، خاطرنشان کرد: زمانی که در انتخابات شورای شهر در سال ۹۶ با لیستهای جعلی روبهرو شدیم، هیچکس مسئولیت چنین اقدامی را نپذیرفت. برای همین راهی جز تشکیل یک یا چند حزب فراگیر نداریم.
وی با تاکید بر اینکه قرار نیست تصمیمگیریهای درون جریان اصلاحات تنها به یک نفر ختم شود، اظهار کرد: در انتخابات سال ۹۴ جریان اصلاحطلب تنها با حزب اعتدال و توسعه ائتلاف کرد. در انتخابات مجلس دهم به خاطر خرد جمعی برخی افراد شایسته را در لیست قرار ندادیم و در برخی حوزهها هم به خاطر رد صلاحیتها افراد مشهور به اصولگرای معتدل را در لیست قرار دادیم که البته همین افراد بعد از ورود به مجلس راه خود را از ما جدا کردند. اتفاقا ضربهای که لیست امید خورد از شهرهایی مانند قم و برخی کلانشهرهای دیگر و در جریان بستن لیست انتخاباتی شروع شد.
رئیس فراکسیون امید با اشاره به پیگیریهای انجامشده در خصوص فعالان کارگری، رسانهای و سیاسی خاطرنشان کرد: کارگروهی در فراکسیون امید برای پیگیری پروندههای فعالان کارگری، محیط زیست و فعالان رسانهای و سیاسی از جمله اعضای شورای شهر کلانشهرها تشکیل شده است و دیدارهایی با مقامات قضایی صورت گرفته و شخصا نیز در دیدار با رئیس جدید قوه قضاییه پیگیریهایی را انجام دادهام که امیدوارم با روند جدید قوه قضاییه هر چه سریعتر پرونده این افراد با رویکرد مثبت تعیین تکلیف شود.
عارف در خصوص اقدامات فراکسیون امید برای رفع حصر نیز گفت: شخصا در همه نطقهایی که در مجلس انجام دادهام بحث رفع حصر را مطرح کردهام و کارگروهی هم برای این موضوع تشکیل شد و دیدارهایی هم با رئیس مجلس و رئیس سابق قوه قضاییه در آن زمان انجام شد. البته محدودیتهایی که قبلا برای محصورین عزیز بود کاهش پیدا کرد. برای دیدار با رئیس شورای عالی امنیت ملی تا مدتها منتظر انجام این دیدار بودیم که در نهایت انجام شد و در آن دیدار به صراحت گفته شد که شورای عالی امنیت ملی باید برای رفع حصر اقداماتی را انجام دهد؛ هر چند رئیس شورای عالی امنیت ملی در آن جلسه گفت از حصر پوستهای بیشتر نمانده است ولی انتظار از ایشان است که موضوع رفع حصر را که به نفع منافع ملی میدانیم با جدیت بیشتری دنبال کند.