وزیر علوم تحقیقات و فناوری در اولین اظهار نظر رسمی خود در خصوص حادثه واژگونی اتوبوس واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: پیگیری‌های وزارت علوم در ابتدا برای رسیدگی هر چه خوبتر به وضعیت مجروحین بود و سپس بررسی علل و عوامل حادثه در دستور کار قرار گرفت. در جلسه گذشته هیات دولت نیز رئیس جمهوری دستور بررسی موضوع را صادر کردند که در جلسه امروز گزارش اولیه این رسیدگی‌ها ارائه شد.

به گزراشس سلام نو، منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه جلسه روز چهارشنبه هیات وزیران در جمع خبرنگاران درباره‌ی رسیدگی‌های انجام شده درخصوص حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در دانشگاه علوم و تحقیقات، اظهار کرد: از روز نخست حادثه بدون انجام هیچ گونه تبلیغاتی، وزارت علوم بررسی ‌های خود را در این زمینه آغاز کرد و نماینده وزیر و مسئولان بخش حراست و معاونت پشتیبانی وزارت علوم  موضوع را پیگیری کردند.

وی گفت: پیگیری‌های وزارت علوم در ابتدا برای رسیدگی هر چه خوبتر به وضعیت مجروحین بود و سپس بررسی علل و عوامل حادثه در دستور کار قرار گرفت. در جلسه گذشته هیات دولت نیز رئیس جمهوری دستور بررسی موضوع را صادر کردند که در جلسه امروز گزارش اولیه این رسیدگی‌ها ارائه شد.

وزیر علوم خاطر نشان کرد:‌ در واقع بیشتر بخش حادثه انجام شده مربوط به حوزه‌ی فنی و اجرایی است و شاید مسئولان مربوطه کمتر توجه داشتند که ممکن است چنین حادثه‌ای اتفاق بیافتد و قطعاً باید کارهایی انجام شود تا دیگر شاهد چنین وضعیتی نباشیم.

غلامی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره‌ی تاثیر کاهش تعداد دانجشویان جذبی در کاهش بودجه 98 وزارت علوم گفت: تدوین لایحه بودجه به صورت بررسی عملکردی انجام شده و یکی از آیتم‌های آن  تعداد دانشجویان است که معمولا در زمان تنظیم لایحه آمار دانشجویان جدید خیلی در دسترس نیست. لذا چیزی که الان در بودجه وجود دارد، خیلی تحت تاثیر کاهش تعداد دانشجویان نیست.

وی افزود: با توجه به اینکه در بودجه وزارت علوم در لایحه بودجه 98 محدودیت‌هایی وجود دارد، از رقم و میزان رشد کمی که برای این وزارت‌خانه پیش‌بینی شده نگران هستیم و امیدواریم که این موضوع اصلاح شود. اغلب نگرانی‌ها نیز در حوزه‌ی هزینه‌های جاری دانشگاه‌ها است؛ در واقع به جز حقوق و مزایا رقم قابل توجهی در این زمینه پیش بینی نشده است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های این وزارتخانه برای رسیدگی به وضعیت توسعه کمی دانشگاه‌ها اظهار کرد: توسعه کمی دانشگاه‌ها در مقطعی به صورت حرکتی جهشی اتفاق افتاد و شاید در بسیاری از جاها این توسعه مبتنی بر برنامه هم نبوده باشد اما در حال حاضر ساماندهی آموزش عالی در حال انجام است.

وی ادامه داد: بخشی از این ساماندهی آن است که امکانات موجود را بر اساس تامین نیازهای نیروی انسانی و کیفی‌سازی آموزش در دانشگاه‌ها و توجه به پژوهش انجام دهیم؛ آنچه که در حال اتفاق است، این است که در حال انجام بازنگری در ماموریت‌ها و راهبردهای دانشگاه‌های کشور هستیم و در این زمینه اکثر دانشگاه‌های دولتی برنامه‌های راهبردی خود را تنظیم و تصویب کرده‌اند.

غلامی گفت: در این برنامه‌های راهبردی ادامه فعالیت در رشته‌ها و مقاطع مختلف صورت خواهد گرفت. به همین دلیل نیز هم در بررسی سرفصل‌ها و عناوین دروس تعداد قابل توجهی تغییرات داشتیم و هم در پذیرش دانشجو به تدریج رشته‌های تحصیلی در حال محدود شدن هستند.

وی با تاکید بر اینکه تعداد پذیرش در برخی از رشته‌ها قطعاً محدود خواهد شد خاطرنشان کرد: همه این اقدامات در کنار گسترش زیرساخت‌ها از جمله بخش‌های رفاهی انجام می‌شود؛ وزارت علوم طی چهار سال گذشته تعداد زیادی از خوابگاه‌های دانشگاه‌های دولتی را بازسازی کرده و دانشجویان شاهد این موضوع هستند. همچنین رستوران‌ها و سلف سرویس‌های بسیاری از دانشگاه‌ها بازسازی شده و خدمات موثری در این مراکز ارائه می‌شود. در واقع حین ساماندهی، رسیدگی به بخش‌های خدماتی و رفاهی داشنگاه‌ها نیز به خوبی در حال انجام است.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: تلاش وزارت علوم این است که مجموعه دانشگاهی با اعتبار علمی خوب و در سطح مطلوب و شأن دانشجویان و ملت و کشور داشته باشیم.

غلامی در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره حواشی ایجاد شده پیرامون بورسیه تحصیلی یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اتفاقاً من دیروز این مورد را بررسی کردم و به این نتیجه رسیدم که ایراد قانونی در اعطای بورس به آن فرد وجود نداشته است./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***