به گزارش سلام نو، دکتر محمدکاظم آقامیر با بیان این که حدود چهار سال و نیم بر روی طراحی و ساخت مثانه مصنوعی فعالیت کردهایم، گفت: تکنولوژیهای مختلفی برای ساخت مثانه مصنوعی به کار گرفته میشوند؛ مثلا موادی چون سیلیکون که مادهای است بر بدن واکنشی ندارد. این مثانه از عناصری با تکنولوژی بالا ساخته شده است.
وی افزود: در مراحل پیشرفته سرطان مثانه مجبور میشویم مثانه را از بدن بیمار خارج کنیم. در دنیا و در ایران روال بر این است که پس از خارج کردن مثانه از بدن فرد مبتلا، از رودهها مثانه ساخته می شود یا یک کاندوئیت از روده ساخته شده و به پوست و مجرا متصل میشود. با ساخت کاندوئیت ومثانه مصنوعی دیگر نیاز نیست که از رودهها استفاده شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی تهران ادامه داد: بهترین کار این است که از وسیلهای استفاده شود که هم زمان عمل را کاهش دهد و هم از رودهها استفاده نشود چرا که دستکاری روده عوارض خود را دارد. با استفاده از مثانه مصنوعی یا کاندوئیت، پزشکان از استفاده از روده بیمار برای ساخت مثانه بینیاز میشوند.
آقامیر با بیان این که این نخستینبار است که در ایران کاندوئیت و مثانه مصنوعی طراحی وساخته میشود، گفت: این تکنولوژی در حال طی مرحله مدل حیوانی است و پس از آن مراحل مختلف انسانی را خواهد گذراند. در دنیا ایدههایی در رابطه با ساخت مثانه مصنوعی وجود داشته و عمومی نشده است اما تغییراتی که ما در ساخت این مثانه مصنوعی اعمال کردیم برای نخستینبار در جهان رخ داده است. همان طور که میدانید ثبت یک اختراع در صورتی انجام میشود که اختراع نوآوریهایی نسبت به اختراعات قبلی داشته باشد که این پروژه مرحله ثبت خود را با موفقیت طی کرده و ثبت اختراع را دریافت کرده است.
/ایسنا