۳۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰
کد خبر: 29170660

در آستانه فصل پاییز و سرما و شیوع همیشگی سرماخوردگی اغلب مردم به فکر پیشگیری و زدن واکسن آنفلوانزا هستند. این واکسن باید در زمان مناسب زده شود تا بهترین نتیجه را داشته باشد. 

به گزارش سلام نو، دکتر محمدمهدی گویا  با اشاره با آغاز فصل سرد سال، گفت: با قرار گرفتن در نیمه دوم سال معمولا احتمال بروز عفونت تنفسی بویژه در افراد بالای ۶۵ سال،‌ بیماران قلبی - ریوی، افراد دارای نارسایی‌های کلیوی،‌ مبتلایان به دیابت کنترل نشده و... افزایش می‌یابد. گروه عمده‌ دیگری که در معرض ابتلا به عفونت‌های تنفسی قرار می‌گیرند نیز دانش‌آموزان هستند.

هشدار درباره عفونت‌های تنفسی در دانش‌آموزان

وی در خصوص ابتلای دانش‌آموزان به عفونت‌های تنفسی ادامه داد: از آنجایی که دانش‌آموزان در فضای کوچک کلاس درس مدت زمان زیادی در روز را با یکدیگر می‌گذرانند،‌ احتمال اینکه فرد ناقل، عفونت را به سایرین منتقل کند نیز افزایش می‌یابد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم مراقبت‌های حین بیماری جهت جلوگیری از سرایت بیماری به دیگران، اظهار کرد: تمام افرادی که به عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند، شرایط یکسانی ندارند؛ به طوری که افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند ممکن است در مواجهه با بیماری،‌ انواع شدید آن را تجربه کرده و حتی نیازمند بستری در بیمارستان باشند. بر این اساس همواره توصیه جدی ما به کسانی که به بیماری عفونت تنفسی مبتلا می‌شوند،‌ رعایت نکات بهداشتی است. در مجموع یک سرماخوردگی ساده در فردی که سیستم ایمنی‌اش ضعیف است می‌تواند مشکلات عدیده‌ای ایجاد کند.

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک ممنوع

وی افزود: نکته مهم، توجه به توصیه‌های پزشک و عدم درمان خودسرانه است. درمان‌های خودسرانه بویژه مصرف بدون تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است نه تنها فایده‌ای نداشته باشد، بلکه به ضرر بیمار نیز تمام شود. از طرف دیگر عفونت تنفسی ماهیت ویروسی داشته و نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد، مگر اینکه با تشخیص پزشک باشد.

آداب تنفسی را رعایت کنید

گویا با تاکید بر لزوم رعایت آداب تنفسی بویژه در بیماران،‌ تصریح کرد: ترشح بینی و بزاق دهان فرد مبتلا به عفونت تنفسی، آلوده است و می‌تواند باعث انتقال ویروس به سایرین باشد؛ از این رو فرد بیمار باید هنگام عطسه و سرفه از دستمال مخصوص به خود استفاده کرده و سپس آن را در سطل زباله اندازد. همچنین در خلال وجود بیماری، شستن مرتب دست‌ها می‌تواند تا حد زیادی از گسترش بیماری جلوگیری کند.

دو موج سنگین آنفلوآنزا در سال گذشته

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت بروز آنفلوانزا در سال گذشته، گفت: سال گذشته دو موج سنگین از آنفلوانزا در کشور را تجربه کردیم که خوشبختانه نوع ضعیفی از آنفلوانزا بود. برای سال جاری نیز نمی‌توان پیش‌بینی کرد که وضعیت ابتلا به آنفلوانزا چگونه خواهد بود، البته به محض شروع موج آنفلوانزا در سال جدید، اطلاع رسانی‌های ما آغاز خواهد شد.

گروه‌های هدف و بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا

وی در خصوص تزریق واکسن آنفلوانزا نیز گفت: نکته بسیار مهم در تزریق واکسن آنفلوانزا، زمان تزریق آن است. از آنجایی که پس از تزریق واکسن تا چهار الی پنج ماه،‌ سطح ایمنی بدن به بالاترین میزان خود می‌رسد، بهترین زمان تزریق پایان ماه مهر است که تا پیش از اتمام فصل سرما، اثرات واکسن از بدن فرد خارج نشود.

گویا ادامه داد: البته تزریق واکسن آنفلوانزا بیشتر به کسانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند مانند افراد بالای ۶۵ سال،‌ بیماران قلبی - ریوی، افراد دارای نارسایی کلیوی،‌ کسانی که دیابت کنترل نشده دارند و... توصیه می‌شود و لزومی ندارد فرد جوانی که سیستم ایمنی قوی دارد، حتما اقدام به تزریق واکسن کنند.

گویا در پایان صحبت‌هایش افزود: در حال حاضر مشکلی برای تامین واکسن تزریقی آنفلوانزا نداریم و این واکسن در هر دو بخش خصوصی و دولتی وجود دارد. البته مردم باید توجه کنند که بهتر است با مشورت پزشک اقدام به دریافت واکسن کنند و اقدامی سرخود انجام ندهند.

/ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***