در مطلب قبلی در خصوص خلاصه داستان انیمیشن شجاع نوشتیم.در این مطلب قصد داریم بیشتر در خصوص این انیمیشن بنویسیم.
مخاطبان انیمیشن شجاع
بخش اصلی داستان انیمیشن شجاع مرتبط با دوران نوجوانی مریدا است،از اینرو مخاطبان اصلی این انیمیشن نوجوانان می باشند و به دلیل این که موضوع انیمیشن مرتبط با رابطه ی مریدا و مادرش است و به زیبایی و به دقت به آن پرداخته شده است،تماشای آن برای والدین نیز مناسب است زیرا نکات مفیدی دارد.
پدر و مادرها می توانند با تماشای انیمیشن شجاع به همراه فرزندان خود،هم لحظات خوشی را با یکدیگر سپری کنند و هم این که فرصتی برای فکر کردن و صحبت کردن با فرزندان خود دارند زیرا این انیمیشن می تواند طرز تفکر و رفتار والدین با فرزندان شان را اصلاح کرده و بدین منظور موثر باشد.
شخصیت مریدا
شخصیت مریدا دارای ویژگی های خاصی ست.او دختری جسور،شجاع و دارای استقلال است و ترجیح می دهد تیراندازی با کمان و اسب سواری را یاد بگیرد تا هنرهایی که مادرش به او آموخته است.
در شخصیت مریدا اثری از رفتارهای دخترانه وجود ندارد.او بسیار شجاع،نترس و بی پرواست و این ویژگی ها برای یک دختر بسیار خاص و متمایز کننده ست و باعث جلب توجه می شود.
او رفتارهای آزادانه ای دارد و مثل پسرها رفتار می کند.رفتارهایی که به نوعی بازیگوشی ست و از اغلب دختران سر نمی زند.
مریدا خواستگاران بی عرضه و تاسف برانگیزی دارد و همین موارد باعث می شود که مخاطبان به او حق دهند که این ازدواج ها مناسب او نیست.
پدر مریدا بسیار فرد راحت و آسان گیری ست و این نوع روابط در جامعه ی ما بسیار مشاهده می شود و متاسفانه نوع خوب تربیتی نیست زیرا آسیب زاست به این خاطر که دختران از طریق ارتباط مناسب با مادر،عواطف و احساساتشان برانگیخته می شود و منطق و هویت را از پدر می آموزند و اگر ساختار این رابطه ها دچار اشکال باشد باعث آسیب به شخصیت فرزند می شود و او را در آینده با مشکل مواجه می کند از اینرو این انیمیشن هشداری برای والدین و اصلاح روابط شان با فرزندشان است.
برخورد با احساسات نوجوانان
مریدا احساس منفی نسبت به پدر و مادر به ویژه مادر خود دارد به طوری که او را به سرکشی کردن وا می دارد و این که رفتارهای نادرستی از او سر می زند.
تمامی والدین نسبت به احساسات منفی فرزندشان نسبت به خود دچار یک نوع نگرانی هستند و همیشه به دنبال چاره ای برای این مشکل می باشند.
شاید برخی از افراد بر این تصور باشند که والدین می توانند مطابق میل و سلیقه فرزند خود رفتار کرده و با این کار باعث جلوگیری از هرگونه احساسات منفی او شوند.
باید گفت که این رفتار، منطقی و صحیح نیست و از طرفی هم والدین نمی توانند همیشه این کار را انجام دهند.
پدر و مادر نمی توانند از بروز احساسات منفی در فرزند خود جلوگیری نمایند زیرا نسبت به او مسئول هستند و باید در مواقعی که او رفتار ناشایستی از خود نشان می دهد عکس العمل و رفتار جدی ای داشته باشند و این احساسات منفی فرزند را بپذیرند تا از بروز مشکلات بعدی ممانعت کنند و این به معنی پذیرفتن هر رفتاری از طرف فرزند نیست.به طور مثال،مریدا در انیمیشن شجاع حق دارد که از رفتار مادر خود دلگیر و عصبانی باشد اما هیچ گونه حقی ندارد که مادرش را زیر سوال برده و به او توهین کند.
باید به فرزندان روش های مدیریت کردن احساسات خود را آموخت تا بتوانند رفتار مناسبی داشته باشند.مهارت هایی چون کنترل کردن خشم،ابراز وجود،درمیان گذاشتن احساسات و گفتگو با والدین باید به فرزندان آموزش داده شود.