معترضان چینی با در دست داشتن پرچم آمریکا آشوب‌ها را به سمت ترامپ و دولت آمریکا کشاندند، قبلا دولت چین اعلام کرده بود که ایالات متحده آمریکا به گسترش ناآرامی ها در هنگ کنگ دامن می‌زند.

به گزارش سلام نو، گروهی از معترضان در هنگ کنگ با به دست گرفتن پرچم ایالات متحده آمریکا و پوسترهایی از ترامپ، از "دونالد ترامپ" خواستند تا در برابر آنچه که آزادی هنگ‌کنگ از سرکوب چین می‌خوانند، به آنها کمک کند.

خبرگزاری آمریکایی "بلومبرگ" گزارش داد، گروهی از معترضان هنگ کنگی روز شنبه (دیروز) با به دست گرفتن  پرچم‌های آمریکا و خواندن سرود ملی ایالات متحده از دونالد ترامپ خواستند تا هنگ کنگ را از حاکمیت چین آزاد کند.

دهها مرد هنگ کنگی معترض که برای شناسایی نشدن به صورت خود نقاب زده بودند،  این پرچم‌ها و پوسترها را حمل می‌کردند.

دولت چین، ایالات متحده آمریکا را متهم کرده که اعتراضاتی را که از ماه ژوئن سال جاری میلادی (خرداد ماه) علیه لایحه "استرداد مجرمان هنگ کنگی به چین" آغاز شده، را حمایت می‌کند.

"کریس" ، یک معترض 30 ساله هنگ‌کنگی که حاضر به ذکر نام کامل خود نیست، درباره بالا بردن پرچم‌های آمریکا به بلومبرگ گفت: "ما می‌خواهیم پرزیدنت ترامپ هنگ کنگ را آزاد کند." وی همچنین از کنگره خواست تا قانون حقوق بشر و دموکراسی در هنگ کنگ را تصویب کند و گفت "لازم است که به ما آزادی داده شود و ما صاحب قانون اساسی و اقتصاد خود باشیم."

یک معترض دیگر 27 ساله هنگ کنگی که پرچم آمریکا را حمل می‌کرد به بلومبرگ گفت: دلیل اینکه پرچم آمریکا را به دست گرفتیم این است که ما به روح ایالات متحده آمریکا احترام می‌گذاریم." او با اشاره به جنبش استقلال خواهی آمریکا از بریتانیا در قرن هجدهم میلادی تاکید کرد: "آنها نیز زمانی مثل ما مستعمره بودند و از حقوق خاصی برخوردار نبودند. آنها نیز حقوق بشر و دموکراسی نداشتند، اما برای به دست آوردن جنگدیدند و در نهایت پیروز شدند و حالا در قانون اساسی آمریکا، آنها صاحب حق دفاع از دموکراسی‌شان هستند."

گفتنی است در هفته‌های گذشته افرادی از معترضان هنگ کنگی در تظاهرات مختلف پرچم ملی آمریکا را به دست گرفته‌اند.

ترامپ در هفته‌های اخیر اعتراضات هنگ کنگ را به مذاکرات تجاری خود با چین گره زده است و روز جمعه به خبرنگاران گفت که مذاکرات آمریکا با چین سبب پایین نگه داشتن سطح تنش در هنگ‌کنگ است.  طی روزهای گذشته گمانه زنی‌ها درباره احتمال اعلام وضعیت اضطراری از سوی دولت محلی هنگ کنگ و یا استمداد این دولت از چین برای کمک به مهار ناآرامی‌ها، حکایت دارد. چین نیروهایی را در مرز هنگ کنگ مستقر کرده است.

چند ماه پیش، یک گروه دو حزبی از قانونگذاران ایالات متحده آمریکا در کنگره، پیش‌نویس  "قانون حقوق بشر و دموکراسی در هنگ کنگ" را تهیه کردند که بر اساس آن مجازات‌هایی را برای مقامات درگیر در آدم ربایی‌ها در هنک کنگ اعمال می‌کند و وزارت امور خارجه را ملزم می‌کند سالانه گزارشی درباره وضعیت خودمختاری هنگ کنگ از چین، به کنگره ارایه دهد.

به دست گرفتن پرجم آمریکا و پوستر ترامپ در تظاهرات دیروز در هنگ کنگ/ عکس: بلومبرگ

این عکس آرشیوی و متعلق به تظاهرات روز 12 آگوست (حدود 3 هفته پیش) در یکی از میادین اصلی هنگ کنگ است./عکس: خبرگزاری فرانسه

/عصرایران

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***