این حجره دارای چند در است. در حجره حضرت فاطمه زهرا(س) که نشانه محل حجره آن حضرت است. در تهجد در شمال حجره و در وفود یا باب الرحمه در جهت غرب و در توبه یا باب الرسول در جهت جنوب(قبله). داخل حجره طاهره محلی به عنوان قبر حضرت فاطمه زهرا(س) با بقعه کوچکی مشخص شده و داخل ضریح جای گرفته است. در قسمت جنوبی این بقعه نیز محراب حضرت فاطمه زهرا(س) قرار دارد.
روضه شریفه
قسمتی از مسجد النبی که در ناحیه جنوب شرقی (روبه سمت قبله) قرار دارد به نام روشه مطهره شناخته می شود. فاصله میان قبر شریف و منبر پیامبر اکرم(ص) روضه نامیده می شود و در روایت آمده است که این مکان باغی از باغ های بهشت است. پیامبر اکرم(ص) فرمودند:«ما بین بیتی(قبری) و منبری روضه من ریاض الجنه. فاصله میان خانه و منبر من باغی از باغ های بهشت است، و منبر من بر نهری از نهرهای بهشت، و پایه های منبر من، در بهشت استوار شده است.«
روضه شریفه ۳۳۰متر است که طول آن ۲۲متر و عرض آن ۱۵متر می باشد. در محدوده روضه مطهره، سه مکان مقدس دیگر نیز وجود دارد که عبارتند از: مرقد مطهر پیامبر اکرم(ص)، منبر، محراب.
یکی از مکان هایی که احتمال داده میشود مدفن مطهر پاره تن پیامبر اکرم(ص) حضرت فاطمه زهرا(س) باشد روضه شریفه است.
محراب النبی(ص)
مسجد پیامبر اکرم(ص)، حضرت محمّد مصطفی(ص) در زمان آن حضرت و خلفا محراب نداشت. صورت محرابی که در حال حاضر در جای نماز، و مصلای رسول خدا(ص) مشاهده می شود، از بناهای عمر بن عبدالعزیز است که در محل نماز آن حضرت ساخته شده است. محراب های دیگری نیز که محل برخی خلفا بوده در مسجد ساخته شده است.
محراب پیامبر اکرم(ص) یکی از جاهای دیدنی در داخل مسجدالنبی(ص) است، محراب این مسجد زیبا اکنون به گونه ای قرار داده شده است که هرکس بر آن سجده کند صورتش را بر محل نشستن آن حضرت می گذارد.
منبر پیامبر اکرم(ص)
رسول خدا(ص)، حضرت محمّد مصطفی(ص) در روزهای اول هجرت نشسته موعظه می کردند. ولی بعد از این که جمعیت مسلمانان زیاد شد؛ پیامبر اکرم(ص) بر سر پا ایستاده، و به ستونی تکیه می کردند، تا این که در سال پنجم هجرت منبری سه پله برای آن حضرت ساختند و آن بزرگوار، جای موعظه را از ستون به فراز منبر انتقال دادند تا هم مردم ایشان را ببینند و هم آن حضرت از ایستادن خسته نشوند.معروف است، وقتی حضرت محمّد(ص) به منبر تشریف بردند صدای ناله ای از ستون برخاست که یا رسول الله تمام افتخارم این بود که شما به من تکیه می دادید که حضرت محمّد(ص) دست بر ستون کشیدند و دستور دادند که آن ستون را در جوار همان منبر دفن کنند. البته منبری که در حال حاضر وجود دارد منبری است که سلطان مراد عثمانی در سال ۹۹۸ه.ق دستور ساخت و نصب آن را داد که این منبر دارای دوازده پله است و یک اثر ارزشمند هنری است.
مأذنه و محل اذان بلال
امروزه به یاد بلال حبشی آن یار فداکار رسول خدا، حضرت محمّد(ص) مأذنه ای زیبا از سنگ مرمر سفید به ارتفاع دو متر ساخته اند که بر ستون هایی از سنگ قرار دارد و در اوقات پنج گانه بر آن اذان می گویند و زائرلن مرقد شریف پیامبر اکرم(ص) برای درک ثواب در زیر این مکان چهار گوش به نماز می ایستند تا یاد بلال حبشی آن برده سیاه آزاد شده را پاس بدارند و از فیض آن بهره مند شوند.