سلام نو – سرویس اقتصادی: قانون منع به کارگیری بازنشستگان و مانوری که روی آن تا همین چند ماه پیش داده می شد این امیدواری را در مردم ایجاد کرده بود که قرار است مدیرانی که دوره مدیریتشان سالها است به اتمام رسیده و عملا توان به وجود آوردن نوآوری خاصی ندارند جایشان را به مدیران تازه نفس بدهند. امیدی که البته خیلی زود از بین رفت.
به گزارش سلام نو، از همان ابتدای اجرایی شدن این طرح بسیاری از حامیان دولت معتقد بودند دود این طرح قرار است به چشم مدیران دولت برود و باقی نهادها مشمول استثنائات و یا عدم نظارت خواهند شد. در عین حال بخش دیگری از حامیان این طرح معتقد بودند در صورت اجرای این طرح برآیند آن فارغ از کنار رفتن مدیر اصلاح طلب یا اصولگرا به نفع کشور است.
قانون منع به کارگیری بازنشستگان به منظور اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی با ارائه طرح دو فوریتی از سوی دولت به مجلس، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ تصویب شد و در فاصلهای کمتر از یک ماه برای اجرا ابلاغ شد با این حال اشکالاتی متوجه این قانون بود که تا اصلاح آن دو سال زمان سپری شد و سرانجام از شهریور 97 این قانون به مرحله اجرا رسید و مقرر شد تا آبان ماه سال 97 بازنشسته ای بر سر کار نمی ماند.
طبق اصلاحیه قانون منع بهکارگیری بازنشستهها، فقط روسای سه قوه، معاون اول رئیسجمهور، نواب رئیس مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزیران، نمایندگان مجلس و معاونان رئیس جمهور و همچنین بازنشستگان نیروهای مسلح با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا، دارندگان اجازههای خاص مقام معظم رهبری، جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از این قانون مستثنی هستند.
از همان فردای روزی که این طرح در مجلس تصویب شد حواشی پیرامون این قانون زیاد بود. بسیاری این طرح را کامل نمی دانستند و معتقد بودند ایرادات این طرح باعث می شود همچنان بسیاری از بازنشسته ها بر صندلی های خود بمانند.
در حال حاضر بیش از ده ماه از اجرایی شدن قانون منع به کارگیری بازنشستگان گذشته است با این وجود در شرایطی که تب و تاب این قانون خوابیده و در میان خیل عظیم مشکلات کمتر کسی به این مساله می پردازد هنوز مشخص نیست چه تعداد از بازنشستگان هنوز از صندلی های خود بلند نشده اند.
برخی معتقدند باید دولت در رابطه با افراد بازنشسته ای که دیگر بر سر کار نیستند شفافسازی کند. با این حال در شرایطی که خبر می رسد پنج نفر در وزارت راه و شهرسازی، بهداشت و نفت و وزارت جهاد کشاورزی ابقا شده اند هنوز حتی درباره اسامی این افراد اعلام صریحی نشده و تا این لحظه نام افرادی که که همچنان در دستگاهها باقی ماندند و یا خارج شدهاند را کسی نمی داند.
در این باره حتی برخی از نمایندگان چند وقت پیش به روحانی نامه نوشتند و از او درخواست کردند تا اسامی افراد بازنشسته اعلام شود. درخواستی که خیلی مورد توجه قرار نگرفت و و تنها یک بار از سوی سازمان اداری و استخدامی آماری در رابطه با خروج بازنشستهها اعلام و گفته شد اعلام اسامی به محض تکمیل شدن اطلاعات، انجام میشود. وعده ای که هیچگاه تحقق نیافت.
مدت زمان زیادی از زمان معین شده برای خروج بازنشسته ها از دستگاه های اجرایی می گذرد با این وجود نهادهای متولی و در راس آن سازمان اداری و استخدامی و همچنین سازمان بازرسی کل کشور نه تنها پاسخ قانع کننده ای در این زمینه نداده اند بلکه به نظر می رسد تمایلی هم برای پاسخگویی ندارند.
ارائه گزارش عملکرد و اعلام وضعیت بازنشستگانی که بر کار خود ابقا شده اند و یا پست خود را ترک کرده اند کمترین خواسته ای است که جامعه از دولت پس از آن همه هیاهوی رسانه ای در رابطه با قانون منع به کارگیری بازنشستگان و سر دادن شعار جوانگرایی دارد. در حال حاضر به بسیاری از افراد جامعه این حس داده شده که عده ای تلاش دارند قانون را از محتوا تهی کنند.