با توجه به سخنان دبیرکل حزب الله اینطور به نظر می‌رسد که تحریم‌های آمریکا را بی‌تأثیر می‌داند و نمی‌خواهد دولت لبنان را در تنگنا قرار دهد.

بر خلاف آنچه ترویج شده که حزب‌الله لبنان از دولت این کشور خواسته تا موضع رسمی و قاطعی را در قبال تحریم‌های آمریکا علیه حامیان این حزب اتخاذ کند اما اظهارات اخیر دبیرکل این حزب به خوبی نشان داد که رهبری حزب‌الله تحریم‌های آمریکا را بی‌تأثیر می‌داند و نمی‌خواهد تا با مطرح کردن چنین درخواست‌هایی دولت کشورش را در تنگنا قرار دهد.

به گزارش سلام نو،، سایت النشره لبنان با انتشار گزارشی درباره تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله نوشت: "حزب‌الله در حال حاضر خود را مشغول بررسی پیامدهای تحریم‌های جدید واشنگتن علیه محمد رعد، رئیس فراکسیون پارلمانی "وفاداری به مقاومت"، امین شری، نماینده حزب‌الله در پارلمان و وفیق صفا، مسوول ارتباطات و هماهنگی حزب الله نکرده و همانطور که در گفت‌وگوی تلویزیونی اخیر سید حسن نصرالله، دبیرکل این حزب مشخص بود، رهبری تصمیم نهایی را در این باره اتخاذ کرده و با آن بر این اساس که این اقدام دیگر بی‌تأثیر شده است، برخورد می‌کند. این خلاف آن چیزی است که برخی‌ها درباره این تحریم‌ها ترویج می‌کنند و می‌گویند، مسیر جدید این تحریم‌ها زمینه را برای تشدید اقدامات فراهم می‌کند تا هم‌پیمانان حزب‌الله در لبنان را نیز در بر بگیرد.

منابع مطلع از اوضاع حزب‌الله معتقدند که سه دلیل اصلی دولت آمریکا را به در پیش گرفتن مسیر جدید از طریق اقداماتی علیه اعضای پارلمان لبنان وا داشته است.

دلیل اول اینکه تلاش برای مقابله با نفوذ حزب‌الله در داخل لبنان به دنبال نمودار تصاعدی جنبش و فعالیت‌های این حزب از زمان انتخابات پارلمانی تا کنون، طوری که برخی‌ها سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان را به اجرای سیاست‌ها و طرح‌های حزب‌الله متهم کردند و همین مسأله باعث شد تا آمریکا از چندین طرف به دلیل نفوذ این حزب در دولت لبنان شکوه و گلایه کند.

دومین دلیل که منابع مذکور به آن اشاره کرده‌اند با پاسخ منفی لبنان به حضور در کارگاه اقتصادی منامه به عنوان بخشی از طرح آمریکایی "معامله قرن" مرتبط است. اقدامی که واشنگتن آن را لطمه مستقیم به اعتبار آمریکا در لبنان می‌داند، زیرا در شرایطی که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ارائه کمک به ارتش لبنان تردید نمی‌کند مخالفت لبنان با حضور در این کارگاه به منزله سیلی است که واشنگتن هنوز آن را درک نکرده است.

دلیل سوم نیز با شکست میانجیگری در مسأله ترسیم مرزهای لبنان (و اراضی اشغالی) به رهبری آمریکا در ارتباط است. این منابع می‌گویند، پس از آنکه به نظر می‌رسید تمامی اقدامات برای آغاز مرحله اول مذاکرات میان تل‌آویو و بیروت پایان یافته است لبنان به تغییر عقیده درباره تمامی جوانب مثبت که پیشتر ترویج داده شده بود، متهم شد. این مسأله نوعی ناامیدی را ایجاد کرد که دیوید ساترفیلد، معاون وزیر خارجه آمریکا با صراحت به آن اشاره کرد.

اقدامات جدید آمریکا تنها به سه دلیل فوق بازنمی‌گردد بلکه نقش حزب‌الله در موضوع بودجه نیز به مذاق آمریکایی‌هایی که از نزدیک این پرونده را دنبال می‌کردند، خوش نیامد. طبق گفته منابع مذکور، حزب‌الله نقش قابل توجهی در زمینه کاهش مالیات نظامیان و همچنین مالیات دو درصدی دولت بر کالاهای وارداتی ایفا کرد.

این منابع ادامه دادند: تحریم دو نماینده حزب‌الله در پارلمان و وفیق صفا که در زمینه روابط این حزب با احزاب لبنانی دیگر فعالیت می‌کند یک پیام واضح را در ارتباط با نقش سیاسی حزب‌الله در داخل لبنان به همراه دارد.

برخلاف آنچه ترویج شده که حزب‌الله خواستار اتخاذ یک موضع رسمی لبنانی در قبال این تحریم‌ها شده و حتی فراتر رفته و خواستار اخراج سفیر لبنان شده است اما در گفت‌وگوی تلویزیونی اخیر سید حسن نصرالله کاملاً واضح بود که حزب‌الله به هیچ وجه قصد ندارد تا با چنین خواسته‌هایی دولت این کشور را در تنگنا قرار دهد. در همین راستا منابع مطلع اعلام کرده‌اند که رهبری حزب‌الله اظهارات و مواضع ریاست جمهوری، رئیس پارلمان و نخست وزیر لبنان در این باره را فراتر از حد کفایت می‌داند.

این منابع بعید می‌دانند که این اقدام آمریکا یک اقدام فوری دیگر را به دنبال داشته باشد، چراکه دولت واشنگتن در این زمینه به سیاست تدریجی و قطره قطره تکیه کرده است. جدای از این مسأله ضرر لبنان به هیچ وجه به سود آمریکا نیست و درصورتی که این تحریم‌ها بر هم‌پیمانان حزب‌الله که دولت را تشکیل می‌دهند نیز اعمال شود دولت لبنان نیز متضرر خواهد شد به ویژه اینکه در حال حاضر طرح آمریکا در منطقه شکست خورده است و اتخاذ هرگونه تدابیری در این زمینه باعث می‌شود تا لبنان بیشتر به آغوش ایران بیفتد.

پس آیا دولت آمریکا در مقابل برخی فشارهای داخلی اعلام نشده لبنان در راستای خط و نشان کشیدن برای هم‌پیمانان حزب‌الله در لبنان تسلیم خواهد شد که انگیزه در نیروها و احزاب مخالف آن ایجاد می‌کند؟ یا اینکه اقدامات جدیدی در این زمینه به تنهایی کافی خواهند بود تا آنها را به بازنگری در حساب و کتاب‌هایشان و یک گام به عقب در زمینه حمایت مطلق از حزب‌الله و سیاست‌هایش وا دارند؟

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***