سلام نو – سرویس اقتصادی: وقتی از دولت احمدی نژاد انتقاد می کنیم و می گوییم در آن زمان درآمدهای نفتی حیف و میل شده برای این است که امروز امیدواریم قیمت دلار به هفتاد دلار برسد و آن روز اگر دلار به هفتاد دلار می رسید به این معنا بود که کشور درگیر دشواری های اقتصادی شده است.
به گزارش سلام نو، کنترل قیمت دلار در کنار به صفر رساندن صادرات نفتی ایران به صفر از مهم ترین کارویژه های ترامپ بوده که تاکنون موفقیتی در آن حاصل نشده است. اگر چه نمی توان منکر محدودیت های ایجاد شده برای ایران شد اما ادعاهای واهی ترامپ هرگز در عرصه عمل و آن طور که مدنظر آمریکایی ها بوده محقق نشده و باید بیشتر این کارها را در راستای عملیات روانی ارزیابی کرد.
به گفته مسئولان وزارت نفت نه تنها میزان صادرات نفت ایران به صفر نزدیک نشده بلکه ایران همچنان در حال صادرات نفت است و انتظار افزایش این کار نسبت به شرایط فعلی را هم دارد. در حال حاضر تیر ترامپ به سنگ خورده و آمریکا به شرایط مطلوبی که مدنظرش بوده نرسیده است.
عربستان و امارات با همراهی آمریکا در این مدت اگرچه تلاش هایی برای جبران خلاء نفتی ایران داشته اند و دوست داشته اند با افزایش تولید کاری کنند تا نفت ایران از بازار حرف شود اما نه تنها این کشورها موفق به انجام این کار نشده اند بلکه هیچ کشوری با توجه به مختصات حاکم بر بازار نفت هیچ کشوری نباید تصور این امر را داشته باشد. بازار ثبات ندارد و این کشورها با جنگ روانی و تبلیغات بی اثر دوست دارند کاری کنند تا ضمن جلوگیری از افزایش قیمت نفت، قیمت را به زور پایین نگه میدارند. این کار درست اقدامی است که در بازار توسط عدهای در جهت منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی و به خواست این دو کشور در حال انجام است.
خطیبی، کارشناس انرژی در همین رابطه به ایسنا گفته است: با برنامهریزی و تلاش میتوان کماکان در بازار جهانی نفت حضور داشت، به اعتقاد من میتوانیم به میزان تحریمهای گذشته و حتی بیشتر از آن صادرات نفت داشته باشیم و من امیدوارم که در این راه بتوانیم با اجرای سیاستهای درست شاهد رشد فزونی باشیم.
بیشتر نظرسنجی ها در روزهای پایانی سال 2018 و روزهای آغازین 2019 پیش بینی نفت 70 دلار و یا 70 دلار به بالا را داشتیم. در حال حاضر به نظر می رسد با اندکی تغییر این پیش بینی ها درست بوده و در ماه های آینده هم باید انتظار نفت 70 دلاری را داشته باشیم.
آژانس بینالمللی انرژی در گمانه زنی خود اعلام کرده بازار نفت اگرچه شاهد تمدید توافق کاهش تولید اوپک پلاس بوده اما سال میلادی آینده این بازار درگیر مازاد عرضه خواهد بود. بر اساس این گزارش، عرضه نفت در نیمه اول سال ۲۰۱۹ به اندازه ۹۰۰ هزار بشکه در روز از تقاضا فراتر رفت. این مازاد به ذخایر عظیم که در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ به دلیل افزایش تولید ایجاد شده بودند، اضافه میشوند و همزمان رشد تقاضا ضعیف میشود.
در گزارشی هم که اخیرا اوپک داده آمده است که تقاضای جهان برای نفت به اندازه یک میلیون و 130 هزار بشکه بیشتر خواهد شد و به 101 میلیون بشکه می رسد. کشورهای عضو اوپک در ماه گذشته میلادی به اندازه ۲۹ میلیون و ۸۳۰ هزار بشکه در روز تولید کرده اند که این میزان ۶۸ هزار بشکه در روز کمتر از ماه قبل از آن بوده است.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت اعلام کرد جهان در سال آینده 29.27 میلیون بشکه در روز به نفت 14 عضو این سازمان نیاز خواهد داشت. این رقم معادل 1.34 میلیون بشکه در روز کمتر از سال جاری است.