گفتنی است که افراد چاق برای تشخیص مزه شیرینی نیاز به خوردن مصرف میزان بیشتری از شیرینی دارند اما این در حالی است که افراد لاغر به هنگام مقدار بسیار کمی از شیرینی نیز به راحتی میتوانند مزه شیرینی را تشخیص دهند.
به طور کلی باید در نظر داشت که حس چشایی در افراد ارتباط مستقیمی با احساسات دارد به گونهای که محققان نیز به این مهم دست یافتهاند که افراد افسرده میل به مصرف شیرینی بیشتری دارند که این خود میتواند عاملی برای افزایش وزن باشد.
از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد که افراد چاق دارای سلول های چشایی کمتری هستند که این خود میتواند در تشخیص مزه برای آنها مشکلاتی را ایجاد کند چرا که برخورداری از سلولهای حس چشایی بیشتر خود در تشخیص مزه بسیار کمک کننده است.
بدیهی است که افزایش وزن خود می تواند تاثیر بسزایی در عملکرد منفی مغز داشته باشد به گونه ای که بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که آن قسمت مغز افراد چاق که مخصوص تشخیص مزه ها است بسیار ضعیف عمل می کند که این نیز می تواند یکی دیگر از دلایل کاهش حس چشایی در میان افراد چاق باشد.
آنچه مسلم است اختلال در حس چشایی خود می تواند باعث بروز برخی از بیماریها در فرد شود چراکه تحقیقات نشان می دهد افرادی که در حس چشایی خود با مشکل مواجه هستند بنابراین نمیتوانند تغذیه سالم نیز داشته باشند که این خود عاملی اصلی برای به خطر افتادن سلامتی آنها خواهد بود.
باید در نظر داشت که افرادی که دارای اضافه وزن هستند تنها در تشخیص مزه شیرین مشکل ندارند بلکه شوری را نیز می توانند به درستی تشخیص دهند که این عامل نیز میتواند عاملی برای مصرف بیش از اندازه نمک باشد تا جایی که مطالعات صورت گرفته در افرادی که دارای اضافه وزن هستند نیز نشان می دهد که این افراد در مقایسه با سایر افراد دیگر بیشتر به دیابت و یا فشار خون مبتلا می شوند که این زنگ خطری جدی برای سلامت آنها به حساب میآید.
در خاتمه باید یادآور شد که مصرف برخی از داروها و همچنین ابتلا به بعضی از بیماریها نیز میتواند عاملی برای از دست دادن حس چشایی فرد باشد.