هر چند سرگیجه آور و گنگ بودن سیاست ترامپ در برابر ایران امری روشن و غیرقابل انکار است اما این به معنای آن نیست که سیاست آمریکا بی‌هدف است. سیاست آمریکا در قبال ایران با وجود سردرگمی و هزینه‌زا بودن آن برای واشنگتن از حداقل هوشمندی مورد نیاز و هدفمندی دقیق بهره می‌برد و نباید فکر کرد گریز از آن ساده و در دسترس است.

سلام نو – سرویس بین الملل:  تنش‌ها میان ایران و آمریکا هرچند مثل چند هفته پیش داغ و نفس‌گیر نیست، اما این مسئله اصلا به معنای فروکش کردن آتش اختلافات بین تهران و واشنگتن نیست و هر دو کشور در حال آزمودن راه‌های متفاوتی برای تقابل و کسب امتیاز هستند.

دونالد ترامپ هنوز گاه و بی‌گاه درباره ایران توییت می‌کند، بولتون و پمپئو رایزنی‌های دیپلماتیک خود را گسترش می‌دهند و بازوهای نظامی آمریکا طرح‌های جدید می‌ریزند.

ترامپ به عنوان اصلی‌ترین عامل فشار به ایران از تمام توان خود برای فشار آوردن به کشور ما استفاده می‌کند، او در توییتی ایران را خطاب قرار داد و نوشت:

ایران از مدت‌ها پیش به صورت مخفیانه و در نقض کامل توافق وحشتناک ۱۵۰ میلیارد دلاری که جان کری و دولت اوباما انجام دادند "در حال غنی‌سازی" بوده است.  به خاطر داشته باشید که این توافق قرار بود ظرف مدت کوتاهی در چند سال منقضی شود.

سی‌ان‌ان که از رسانه‌های منتقد ترامپ شناخته می‌شود اقدام به راستی آزمایی توییت ترامپ کرد تاکید که هر سه قسمت ادعای ترامپ محل پرسش است و با خدشه جدی مواجه است.

سی ان ان نوشته: ناظران بین‌المللی هسته‌ای و حتی مقام‌های خود دولت ترامپ اذعان کرده‌اند که ایران تا همین اخیراً به محدودیت‌های توافق در خصوص فعالیت‌های غنی‌سازی خود پایبند بوده است. ترامپ درباره میزان پولی که ایران به موجب این توافق به آن دست پیدا کرده هم اغراق کرده است. ضمن اینکه اظهارنظر او درباره اینکه این توافق به زودی «منقضی» خواهد شد، اشتباه است.

از سوی دیگری اخباری به گوش می‌رسد که آمریکا در پی تهیه طرحی است تا عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه هرمز را اسکورت کند. ژنرال مارک میلی، نامزد کاخ سفید برای تصدی پست ریاست ستاد مشترک ارتش ایالات متحده، اعلام کرد که واشنگتن تلاش می‌کند ائتلافی را تشکیل دهد تا کشتی‌های تجاری با اسکورت ناوهای نظامی در منطقه تردد کنند.

یکی از اصلی‌ترین پروژه‌های ترامپ، پمپئو و بولتون که از راه‌های مختلف در حال پیگری آن هستند اجماع سازی علیه در صحنه‌ی بین المللی است، امری که تاکنون در آن موفق نبودند ولی امیدوارند با به قدرت رسیدن بوریس جانسون در انگلیس راه برای اجماع سازی به شکلی هموار شود.

برخی معتقدند شرایط فعلی میان ایران و آمریکا وضعیت آتش زیر خاکستر است و هر لحظه امکان شعله‌ور شدن دارد و شرایط امروز شبیه شرایط روزهای پیش از آغاز جنگ آمریکا با عراق است و واشنگتن در حال فضا سازی رسانه‌ای و آماده کردن اذهان عمومی برای حمله به ایران و مشروعیت بخشی به آن است، نکته‌ای که محمد البرادعی نیز به آن اشاره دارد.

البرادعی که در کنار هانس بلیکس هدایت بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل در عراق را بر عهده داشت، با تاکید بر اینکه سیاست آمریکا در قبال ایران فاقد عقلانیت و مبنای حقوقی است، گفت که اوضاع کنونی برای او یادآور روزهای پیش از جنگ عراق است.

این سیاستمدار کهنه کار مصری در ادامه تصریح کرد: آنهایی که من پیشتر بهشان می‌گفتم دیوانه، دارند برای رویارویی تلاش می‌کنند، از امکانات نظامی صحبت می‌کنند و به دنبال راه رویارویی و خشونت هستند. اگر هدف آنها این است که وارد جنگ شوند، پس دارند کارشان را عالی انجام می‌دهند.

هر چند سرگیجه آور و گنگ بودن سیاست ترامپ در برابر ایران امری روشن و غیرقابل انکار است اما این به معنای آن نیست که سیاست آمریکا بی‌هدف است. سیاست آمریکا در قبال ایران با وجود سردرگمی و هزینه‌زا بودن آن برای واشنگتن از حداقل هوشمندی مورد نیاز و هدفمندی دقیق بهره می‌برد و نباید فکر کرد گریز از آن ساده و در دسترس است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***