اسرائیل می‌داند حضور یک سوسیالیست در مسند مسئول سیاست خارجی اروپا نه تنها در شرایط فعلی به سود ایران است، بلکه می‌تواند به طور جدی به ضرر اسرائیل و اقدامات ضد بشری‌اش باشد.

سلام نو – سرویس بین الملل: در روزهایی که فشار به ایران روز به روز افزایش پیدا می‌کند بالاخره یک اتفاق کم و بیش مثبت هم رخ داد که شاید تبعات مثبت آن روی پرونده هسته‌ای ایران نیز قابل مشاهده باشد.

در تقسیم بندی دور جدید مسئولیت‌ها در اتحادیه اروپا سران اتحادیه بر سر انتصاب چارلز مایکل به عنوان رئیس شورا، سرگئی استانیشف به عنوان رئیس پارلمان، جوزف بورل به عنوان نماینده عالی و کریستین لاگارد به عنوان رئیس بانک مرکزی این اتحادیه به توافق رسیدند و اورزولا فن در لاین وزیر دفاع آلمان نامزد ریاست کمیسیون اروپا شد.

ترکیبی که نشان از قدرت‌گیری آلمان و فرانسه در اتحادیه اروپا در غیبت انگلیس است، قدرت‌گیری‌ای که می‌تواند مسیر اتحادیه به ویژه نوع تعاملش با آمریکا را دست خوش تغییراتی هرچند اندک بکند.

بی‌تردید مهم‌ترین تغییر برای ایرانیان تغییر در جایگاه فدریکا موگرینی بود، سیاستمداری ایتالیایی که جای کاترین اشتون نشست و از عوامل اصلی شکل‌گیری برجام بود.

جوزف بورل اسپانیایی که سابقه وزارت امور خارجه این کشور را هم دارد با ۷۲ سال جای فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شد. او که یک اسپانیایی اهل کاتالونیا است که سوسیالیست و با جدایی کاتالونیا از اسپانیا مخالف است.

بورل در کابینه اسپانیا، علاوه بر وزارت خارجه، پست‌هایی چون  وزیر مشاور در امور مالی (۱۹۸۴)، وزیر راه و ترابری و محیط زیست (۱۹۹۱ تا ۱۹۹۳) و کاندیدای سوسیالیست‌ها برای نخست‌وزیری در انتخابات سال ۲۰۰۰ نیز بوده است، او در هوا فضا، اقتصاد و کامپیوتر تخصص دارد.

او نه تنها در اسپانیا شناخته شده است بلکه با سابقه ریاست پارلمان اروپا در حوزه اروپا نیز چهره‌ای معتبر و کارآمد است که به اتحاد اروپا باور جدی دارد و با برگزیت مخالف است.

نقطه قوت او برای ایران اینجا است که او از مخالفان جدی ترامپ است و حتی دولت آمریکا را به یک کابوی تشبیه کرده بود و در مصاحبه‌ای که در اردیبهشت ماه داشت گفت: دولت آمریکا مانند یک کابوی است که می‌گوید به من نگاه کنید، تصویر تفنگم را خواهم کشید. ما کسانی را که طرح اسلحه‌شان را می‌کشند و آن را بر دوش دارند نمی‌خواهیم. در مقابل، ما خواهان راه حل مسالمت‌آمیز، مذاکره و دموکراسی هستیم.

او از جدی‌ترین حامیان برجام است و در اظهار نظری جدید اقدامات ایران را خروج از برجام ارزیابی نکرده و اقداماتی فنی دانسته و گفته: تا آنجا که من می‌دانم این تصمیم ایران در چارچوب برجام است. گرایشات سوسیالیستی او می‌تواند به نقش آفرینی مثبت اروپا در پرونده ونزوئلا نیز کمک شایانی کند.

محمد جواد ظریف، دی ماه سال گذشته در محل برگزاری نشست بین‌المللی رایسینا در دهلی نو هندوستان، با جوزف بورل، وزیر امور خارجه اسپانیا دیدار و گفت‌وگو کرده بود و کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز یک سال پیش در اسپانیا با او دیدار کرده بود.

بورل سال گذشته نیز با تبریک سالگرد انقلاب اسلامی، ایران را قدرتی در منطقه خاورمیانه توصیف کرده بود که فاکتوری جالب توجه در نوع نگاه او به ایران است.

آخرین مسئله مورد توجه این است که مقامات ارشد اسرائیل با نگرانی تحولات اروپا را دنبال می‌کنند، آن‌ها می‌دانند حضور یک سوسیالیست در مسند مسئول سیاست خارجی اروپا نه تنها در شرایط فعلی به سود ایران است، بلکه می‌تواند به طور جدی به ضرر اسرائیل و اقدامات ضد بشری‌اش باشد آن چنان که یک روزنامه اسرائیل او را این چنین توصیف کرد:"مهربان با ایران، سخت‌گیر با اسرائیل".

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***