به گزارش سلام نو، مهرالله رخشانیمهر در حاشیه بازدید از طرحهای عمرانی آموزش و پرورش شهرستان سبزوار عنوان کرد: در سال ۱۳۸۵ حدود ۷۰ درصد فضاهای آموزشی کشور فرسوده بودند که طی سالهای گذشته بهسازی، نوسازی و در برابر بلایای طبیعی مقاوم شدند.
وی ادامه داد: اولویت ما تکمیل طرحهای نیمه تمام است چنانکه هم اینک ۷ هزار و ۶۴۰ طرح نیمه تمام آموزش و پرورش در کشور در دست اجراست که تکمیل آن به ۱۳۰ هزار میلیارد ریال نیاز دارد.
رخشانیمهر افزود: سال ۹۶ اعتبارات سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز ۵۲۰ میلیارد تومان و امسال سه هزار میلیارد تومان بوده که بیانگر رشد ۶ برابری و عزم دولت برای ساماندهی این طرحهاست.
وی اظهار کرد: هم اینک میانگین سرانه فضاهای آموزشی در کشور به ۵.۲ مترمربع افزایش یافته اما فضاهای فیزیکی ۱۱ استان کشور از این میانگین کمتر است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز کشور افزود: تلاش میشود سرانه فضاهای آموزشی ۱۱ استان کشور را که پایینتر از میانگین هستند، افزایش دهیم.
وی بیان کرد: در میانگین ۵.۲ مترمربع حدود ۳۰ درصد فضاها فرسوده و نیازمند تخریب و بازسازی است که در حال برنامهریزی هستیم تا فضاهای مناسبتتری جایگزین شود.
در ادامه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز خراسانرضوی گفت: حدود ۵۰۰ پروژه آموزشی نیمه تمام در سطح این استان وجود دارد که برای تکمیل آن نیاز به تأمین اعتبار و کمک خیران مدرسهساز است.
جاسم حسینپور افزود: برای ابتدای مهر امسال ۹۰۰ کلاس درس از محل اعتبارات استانی و ملی و کمک نیکوکاران مدرسهساز تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
وی عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون خیران مدرسهساز تعهد کمک یکهزار میلیارد ریال برای احداث و نوسازی فضاهای آموزشی دادهاند.
حسینپور گفت: حدود ۳۰ درصد مدارس این استان فرسوده هستند که باید با استانداردهای جدید مطابقت داده و بازسازی شوند.
وی بیان کرد: سرانه فضای آموزشی در کشور به صورت میانگین ۵.۲ متر مربع و در خراسان رضوی ۴.۲ متر مربع است که به میزان یک متر مربع پایینتر از میانگین کشوری قرار داریم.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اهمیت ورزش در رشد جسمانی و علمی دانشآموزان گفت: هم اینک ۹ سالن ورزشی نیمه تمام در شهرستانهای سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن قرار دارد که تکمیل آن نیاز به اعتبارات ملی و استانی دارد.
رمضانعلی سبحانیفر اظهار کرد: همچنین ۶۲۰ روستا در شهرستانهای منطقه در فاصله یک سال گذشته به شبکه گاز متصل و به بهرهبرداری رسیدهاند که هنوز تعدادی از مدارس این روستاها مجهز به بخاریهای گازی نشدهاند.
وی با بیان اینکه بحث گازرسانی به داخل مدارس باید در دستور کار قرار گیرد، ادامه داد: تعداد ۲۰۰ مدرسه در دستور کار حذف بخاریهای نفتی قرار گرفتهاند که اجرای آن بیش از ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
سبحانیفر گفت: همچنین مقرر شد، آسفالت ۳۰ مدرسه این شهرستانها نیز در دستور کار قرار گیرد./ایسنا