به گزارش سلام نو، عبدالکریم حسین زاده درباره اختلافات بین اصلاحطلبان و تاثیر آن بر انتخابات امسال مجلس گفت: بنده اختلافات را به تفاوت نگرشها تعبیر میکنم. بالاخره گروههای مختلف با نگاههای متفاوتی مسائل را بین خود بررسی میکنند اما اعتقاد دارم که اختلاف بین اصلاحطلبان مبنایی نیست.
نایب رئیس فراکسیون امید مجلس با اشاره به فرصت باقی مانده تا انتخابات مجلس یازدهم عنوان کرد: باید به مباحثی از جمله الگوی ورود به انتخابات توجه کرد و آن هم به این شرط محقق میشود که شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان فعالیت خود را در این بخش افزایش دهد.
رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد هستند که برای انتخابات پیش رو صحبتهای زیادی میکنند و الگو ارائه داده و حتی پیش شرط میگذارند، از حجاریان و عباس عبدی گرفته تا سایرین. حال اگر شورای عالی همت خود را بر این بگذارد که حرف همه را بشنود و پس از بررسی همه نظرات به یک خروجی انتخاباتی سالم و دقیق برسد باعث میشود که همه تفاوت دیدگاهها دیده شود و یک برنامه مدیریتی کارآمد برای انتخابات صورت بگیرد.
باید به آسیبشناسی گذشته پرداخت
نماینده اصلاح طلب مردم نقده و اشنویه یادآور شد: پس از شنیدن حرف همگان یا حداقل پس از شنیدن حرف کسانی که جایگاه خاص دارند و به طور عمده به عنوان هستههای تراکمی جامعه شناخته میشوند، باید به آسیبشناسی گذشته پرداخت. شورای عالی سیاستگذاری باید به بحث آسیبشناسی انتخابات ۹۲ تا به امروز به طور جدی ورود کند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داست: شورای عالی در این آسیبشناسی باید به فعالیتهای مختلف خود در انتخاباتهای شورای شهر و مجلس و ریاست جمهوری ورود کرده تا بتواند نقاط ضعف و قوت خود را احصا کند.
حسین زاده تصریح کرد: آسیبشناسی بعدی میتواند در حوزه نوع و روش لیستبندیهایی باشد که در گذشته وجود داشته است. ایراداتی که این لیست بندیها برای کارآمدتر شدن پارلمانهای محلی و ملی داشتهاند باید احصا شود. این امر کمک میکند تا تلاش در راستای دقت در نوع لیستبندیهای جدید مفید واقع شود.
نایب رئیس فراکسیون امید مجلس در بیان ارزیابی خود از ایرادات لیستبندیهای اصلاحطلبان در دورههای گذشته با تاکید بر اینکه من آسیبشناسی نکردهام و در این مورد تنها نظر خودم را بیان میکنم، اظهار کرد: به عنوان مثال در همین لیست اصلاحطلبان برای مجلس دهم، ما با یک فهرست بیش از ۱۶۰ نفری وارد مجلس شدیم اما در نهایت به ۱۰۰ نفر تبدیل شدیم. دلیل هم این است که ما هیچ ضمانتنامهای از داوطلبان نداشتیم که پاسخگوی رای ملت باشند. این باعث شد خیلی از افراد وارد گروه مستقلین و سایر گروهها شوند و ما این سوی گود با یک عدد بزرگ باقی ماندیم که تعداد رایها در این حد نبود.
رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس ابراز کرد: حتی اگر از قدرت درون پارلمان در صحن و هیات رئیسه و کمیسیونها هم چشمپوشی کنیم اما برای به نتیجه رسیدن طرحها و لوایح مختلف نیاز به رای نماینده وجود دارد. مردم به جای این پوزیشنها از ما بیشتر انتظار رفع موانع و مشکلات خودشان را دارند و این نیاز به رای دارد و فکر میکنم گاهی این همدلیها به وجود نمیآید.
اصرار نداشته باشیم که در تهران حتما ۳۰ نفر داشته باشیم
این نماینده اصلاح طلب مجلس دهم ابراز کرد: مثلا در لیست جدید میتوان اصرار بر این نداشت که در تهران حتما ۳۰ نفر داشته باشیم بلکه میتوان در پایتخت ۲۰ نفر واقعی را داشت که هم سویی کامل داشته باشند و در مواقع نگرانی آن ۱۰ نفر به عاملی علیه خودمان تبدیل نشوند. همین الان شورای عالی میتواند با مراجعه به منتخبان مردم در لیست امید در مجلس و شورای شهر به این شناخت ضمنی برسد و نقاط ضعف را احصا کند و این را در الگوی جدید خود برای لیستبندیهای آینده در نظر بگیرد.
حسینزاده با طرح این پرسش که چرا در مجلس فراکسیون به وجود می آید؟، گفت: این امر به این دلیل است که در مجلس اساسا اصلاحطلب و اصولگرا معنا دارد و خود را در کنش سیاسی و رای دادن بروز و ظهور میدهد ولی آیا فراکسیونی شدن شورای شهر معنا دارد؟ وقتی همه اصلاحطلب هستید باید یک فراکسیون وجود داشته باشد. تبدیل شدن شورای شهر به فراکسیون اتحاد و کارگزاران آیا باعث چندپاره شدن شورایی که همه ملت از آن انتظار دارند، نمیشود؟
نایب رئیس فراکسیون امید تصریح کرد: مردم در زمان رای دادن به لیست امید کاری نداشتند که آیا این لیستی که ارائه شده و آیا افراد این لیست از حزب کارگزاران بودند یا حزب اتحاد و دیگر احزاب، بلکه مردم میگویند اینها اصلاح طلب هستند. حتی اگر از خیلی از مردم پرسیده شود نمیدانند که افراد یک لیست در وهله اول چه کسانی هستند و در وهله دوم متعلق به کدام احزاب جزئیتر هستند.
رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس تاکید کرد: نباید بگذاریم وقتی این لیست بسته میشود و مثلا به شورای شهر میرود به صحنه آرایی و صفآرایی و مقابله احزاب جزییتر تبدیل شود، بلکه همه باید از یک بدنه کلی به نام اصلاحطلبی باشند و فراکسیونی هم وجود خارجی نداشته باشد. این مسائل نیاز به آسیبشناسی بیشتر دارد./ایلنا