گفتنی است بنا به اظهار نظر پزشکان دلایل متعددی می تواند باعث بروز طعم تلخ دهان شود که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
به طور کلی باید در نظر داشت که سندرم سوزش دهان یکی از مهمترین دلایل بروز طعم تلخ در دهان است این عارضه بسیار دردناک می باشد به گونه ای که می تواند تمام دهان و یا حتی بخشی از دهان را درگیر کند.
جالب است بدانیم که بر اساس تحقیقات به عمل آمده سندروم سوزش دهان در زنان و مردان رخ می دهد اما این در حالی است که این عارضه در زنانی که در سن قاعدگی به سر می برند بیشتر از دیگران گزارش شده است.
از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که بارداری نیز می تواند یکی دیگر از دلایل ابتلا به عارضه طعم تلخ دهان باشد به گونهای که بسیاری از متخصصان این عارضه را یکی از مهمترین نشانه های بارداری اعلام می کنند.
یکی دیگر از دلایل ایجاد طعم تلخ در دهان می تواند ریفلاکس معده باشد به گونه ای که برخی از افراد پس از مصرف غذا و در سایه وجود ریفلاکس معده با طعم تلخ دهان مواجه می شوند.
بدیهی است که استفاده از برخی از داروها و یا مکمل ها نیز می تواند در بروز طعم تلخ دهان موثر باشد چراکه هنگامی که بدن فرد انواع خاصی از دارو را جذب کرده است، بقایای دارو به بزاق منتقل می شود. علاوه بر این، اگر یک دارو یا مکمل دارای عناصر تلخ یا فلزی باشد، می تواند طعم تلخ دهان را تغییر دهد.
داروهای شایع که باعث بروز طعم تلخ در دهان می شوند شامل
آنتی بیوتیک تتراسایکلین
لیتیوم، که برای درمان برخی از اختلالات روانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد
برخی داروهای قلبی
ویتامین ها و مکمل های حاوی روی، کروم یا مس می باشد.
باید در نظر داشت که شیمی درمانی نیز میتواند در ایجاد طعم تلخ در دهان موثر باشد چرا که این روش درمانی طعم ها را از بین میبرد و فرد همواره احساس تلخی در دهان خود می کند.
درمان های خانگی طعم تلخ دهان
آنچه مسلم است که بسیاری از کارشناسان طب سنتی بر این باور هستند که با استفاده از روشهای خانگی به راحتی میتوان اقدام به درمان طعم تلخ دهان نمود از این رو در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهد شد.
مصرف کافی آب
عدم استعمال دخانیات
عدم مصرف نوشیدنی های الکلی
رعایت کامل بهداشت دهان و دندان
عدم مصرف غذاهای تند و چرب
در پایان باید خاطر نشان کرد که انجیر اسلیمین گیاهی می تواند به افزایش ترشحات مخاطی کمک کند، که برای محافظت از تخریب لمینال دستگاه گوارشی از تحریک اسید معده کمک می کند بنابراین استفاده از انجیر خود می تواند تاثیر بسزایی در درمان طعم تلخ دهان داشته باشد.