سلام نو – سرویس سیاسی: بیژن نامدار زنگنه قدیمیترین وزیر در تمامی دولتهای جمهوری اسلامی و وزیر نفت دو دولت حسن روحانی است، وزیری که به شیخ الوزرا مشهور است و این روزها از انگشت شمار ژنرالهای باقی مانده در کابینه حسن روحانی است، ژنرالی که تحت فشار بیشترین فشارهای ممکن از سوی مخالفینش قرار دارد.
فشار به زنگنه به امروز و دیروز بر نمیگردد و او از روز نخستی که برای رای اعتماد معرفی شد با فشارهای بسیاری دست به گریبان بود. در مجلس پیشین موضعگیریهای تند نسبت به عملکرد گذشته زنگنه در مواردی چون قرارداد کرسنت، استات اویل، توتال و انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸و حضور او در ستاد میرحسین موسوی وجود داشت، که در این میان لابی قدرتمند مدیران نفتی خصوصاً کارشناسان مناطق نفتخیز جنوب، دفاع تمام قدی را از وزارت زنگنه انجام دادند. بازگشت زنگنه به وزارت نفت باعث شد تا بدنه وزارت نفت تمام قد از او حمایت کنند و برای فعالیت در میانه میدان حاضر شوند.
زمانی که زنگنه در وزارت نفت حاضر شد میزان تولید نفت ایران چیزی نزدیک به 2.7 میلیون بشکه بود که زنگه با استقرار تیم خود در وزارت نفت توانست میزان تولید را در خرداد 95 به چیزی نزدیک به 3.8 میلیون بشکه در روز برساند و در مدت کوتاهی ایران را به نقطه تولیدی قبل برگرداند.
از تهدید به زندان تا فشار برای کرسنت
اما زنگنه با تولید عملکردهای قابل دفاعش همچنان تحت فشار قرار دارد. همین چند وقت پیش بود که حرف از فشارهای بیحد و حصر به زنگنه شد، فشاری که حتی با تهدید به برکناری و استیضاح او همراه شد. اصغر هندی، نماینده حقوقی وزارت نفت چندی پیش با اشاره به جلساتی که با محوریت پرونده بابک زنجانی برگزار شد گفت: در ادامه جلساتی که با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط برای تبادل نظر درباره مسائل مرتبط با پرونده در زندان و با حضور بابک زنجانی برگزار میشود، چهارشنبه اول خرداد ۹۸ نیز جلسهای تشکیل شد که در آنجا آقای زنجانی ادعاکرد که استیضاح آقای زنگنه در مجلس رأی خواهد آورد.
نماینده حقوقی وزارت نفت همچنین گفت زنجانی در این جلسه مدعی شد که به زودی جای ما با هم عوض خواهد شد و من آزاد و شما زندانی میشوید!
هر چند رسول کوهپایهزاده، وکیل مدافع بابک زنجانی در گفتوگو با فارس این حرف را تکذیب کرد و گفت که این مطلب خلاف واقع و کذب محض است.
اما اهرم فشار دیگری که روی زنگنه فعال است و همچنان هم ادامه دارد قرارداد کرسنت است، پروندهای که در نهایت بار دیگر بیژن زنگنه را وادار به واکنش کرد.
وزیر نفت در تازهترین گفتوگوی خود با خانه ملت با اشاره به پرونده کرسنت میگوید:
مایل نیستم درباره آن حرف بزنم، هرچند حرفهای جالب و شنیدنی هم در این مورد دارم اما بیان آنها را به مصلحت کشور نمیدانم، مگر اینکه به نقطهای برسم که من را ناچار به این کار کنند تا بسیاری از چیزها را بگویم و اگر ناچار بشوم، بسیاری از این اسرار را فاش میکنم اما اگر این اسرار فاش شوند بسیاری از افراد که صدایشان بلند است، خوششان نخواهد آمد. حکم اگر صادر شود میتوان حرفهای زیادی زد.
زنگنه این روزها حسابی تحت فشار است و باید دید آیا فشار به جایی میرسد که او از ناگفتهها سخن بگوید؟ چنان چه او اکنون نیز مایل نیست از ناگفتههای تحریمها بگوید.