به گزارش سلام نو، خسرو حمزه درباره اتفاقات و حواشی پیش آمده در فوتبال ایران اظهار کرد: این گونه مسائل و اتفاقات نه تنها در فوتبال بلکه در سایر رشتهها از جمله والیبال، بسکتبال، کشتی و حتی فوتبال زنان نیز به چشم میخورد که البته در فوتبال چشمگیرتر است. البته اگر بخواهیم نگاه ریشهای به این گونه اتفاقات داشته باشیم میبینیم که یکی از عوامل اصلی بروز تنشها و درگیریها بین هواداران دو تیم به خاطر عدم کنترل هیجانات است که از داخل زمین نشأت میگیرد و به سکو انتقال پیدا میکند.
وی گفت: متأسفانه قبل از شروع یک بازی حساس و مهم مربیان، بازیکنان و حتی مسئولان دو باشگاه خاطی با انجام مصاحبهها یا با گذاشتن پستهایی در سایتهای هواداری شروع به متشنج کردن فضا علیه تیم دیگر میکنند. در صورتی که اگر افراد بتوانند در شرایط دشوار هیجانات خود را کنترل کنند کمتر شاهد بروز چنین اتفاقاتی خواهیم بود.
این روانشناس ورزشی اضافه کرد: وقتی مسئولان باشگاهها، مربیان و بازیکنان در داخل زمین نمیتوانند هیجانات خود را کنترل کنند چه انتظاری میتوان از هواداران دو تیم داشت که روی سکو هیجانات خود را کنترل کند. حتی بعضی وقتها مربیان یا بازیکنان با بیان برخی جملات تنشزا به هواداران، جو استادیوم را علیه تیم مقابل بیشتر متشنج میکنند و فشار روانی مضاعفی را به هواداران منتقل میکنند.
حمزه تاکید کرد: بازیکنان و کادر فنی برای کنترل هیجانات خود در جریان مسابقات باید یکسری مهارتها را از سوی روانشناسان ورزشی آموزش ببینند که در شرایط حساس با به کار بردن آن مهارتها بر هیجانات کاذب خود غلبه کنند، اما متأسفانه چون فضای همکاری برای حضور روانشناس ورزشی در کنار تیمهای فوتبال وجود ندارد و بازیکنان و کادر فنی نمیدانند چگونه بر هیجانات و احساسات خود غلبه کنند به مراتب شاهد افزایش این گونه درگیریها و حواشیها در لیگ برتر فوتبال هستیم.
وی خاطرنشان کرد: وقتی بازیکنی به این مهارت دست پیدا میکند که چگونه هیجانات خود را کنترل کند قطعاً از نظر فنی و تکنیکی نیز بهترین عملکرد را میتواند داشته باشد. من به یاد دارم قبل از بازیهای آسیایی جاکارتا یکی از ملیپوشان واترپلو با وجود اینکه از نظر فنی بسیار توانمند بود، اما چون قادر به کنترل هیجانات خود در جریان مسابقات نبود همواره با بازیکنان هم تیمی خود حتی در جریان تمرینات درگیریهایی به وجود میآورد و همین مساله سبب شده بود تا کادر فنی حتی به خط زدن او از تیم ملی فکر کند، اما خوشبختانه این بازیکن با یادگیری یکسری مهارتها و با کنترل بهتر بر هیجانات منفی در جریان بازیهای آسیایی جاکارتا یکی از موثرترین بازیکنان در موفقیت تیم واترپلو در بازیها بود.
عضو کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک ادامه داد: وقتی بازیکنی نتواند احساسات و هیجانات خود را کنترل کند این مساله در اجرای عملکرد فنی وی نیز تأثیرگذار است، به طوری که در بازی سپاهان و پرسپولیس مشاهده کردید که بازیکن سپاهان به خاطر عدم کنترل هیجانات خود نتوانست ضربه پنالتی را گل کند. البته من معتقدم فرهنگسازی در این زمینه بسیار محدود است و در رسانههای تصویری نسبت به این گونه مسائل آسیبشناسی جدی و پیدر پی صورت نگرفته است.
حمزه در پایان گفت: متأسفانه بعضی وقتها دیده میشود حتی احکام انضباطی که فدراسیون فوتبال برای بازیکن یا مربی خاطی در نظر میگیرد به خاطر یکسری مسائل پشت پرده عملیاتی نمیشود و همین عامل سبب تشدید این گونه درگیریها و تنشها در بین بازیکنان و هواداران تیمهای مختلف در بازیهای بعدی میشود./ایسنا