به گزارش سلام نو، در هفته های گذشته و پس از روز 13 آبان همزمان با تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، قیمت دلار با کاهش تدریجی و منطقی مواجه شد به طوریکه در هقته های گذشته، به یک ثبات نسبی و قابل قبول رسید.
با این وجود، روز سوم دی ماه، قیمت دلار اندکی افزایش یافت و علیرغم ثابت ماندن نرخ دلار درصرافی بانکها در رقم ۱۰۱۰۰ تومان در بین دلالان و برخی صرافی ها به حدود ۱۰۳۰۰رسید.
اما واقعیت چیست؟ همه ساله با نزدیک شدن به پایان سال میلادی، قیمت دلار به صورت فصلی و مقطعی اندکی افزایش می یابد اما این افزایش قیمت دائمی نیست و بلافاصله پس از تعطیلات سال نوی میلادی جبران می شود.
این افزایش مقطعی قیمت دو دلیل دارد؛ اول اینکه تقاضا برای مسافرت به خارج از کشور افزایش می یابد و در نتیجه تقاضای خرید ارز بیشتر می شود. دوم اینکه در این مقطع از سال، تقاضای ارزی شرکت های تجاری که به دنبال تسویه های ارزی انتهای سال جاری خود هستند، افزایش پیدا می کند. در نتیجه با افزایش تقاضای خرید، به صورت طبیعی، قیمت اندکی بالاتر می رود.
این موضوع را رضا ترکاشوند، دبیرکل کانون صرافان هم تایید کرده است. به گفته ترکاشوند، با توجه به تسویه های تجاری پایان سال میلادی، افزایش تقاضا برای حواله های ارزی و مسافرت ها از بانک ها و صرافی های مجاز امری طبیعی و بدیهی است.
او تصریح کرده است که پس از اتمام تعطیلات سال نو میلادی و با فروکش نمودن تقاضای یاد شده و افزایش عرضه ارز صادر کنندگان غیر نفتی ، عرضه ارز به سمت اقتصاد کشور بطور چشمگیری تقویت می شود و اثرات مثبت خود را بر نرخ ارز وارد می کند.
دلالان ارزی با وجود اطلاع از این شرایط، از همین افزایش مقطعی و اندک قیمت دلار سوءاستفاده کرده وشروع به نوسان گیری می کنند. به گفته فعالان اقتصادی، در صورتی که مردم وارد بازی نوسان گیران شده و به خرید دلار بپردازند در چند روز آینده و پس از پایان تعطیلات سال نوی میلادی، با کاهش دوباره قیمت دلار، متضرر و مجبور خواهند شد دلارهای خود را به قیمت پایین تر بفروشند./انتخاب