سلام نو – سرویس بین الملل: جواد ظریف و دونالد ترامپ هرچند همدیگر را مستقیم خطاب نمیکنند ولی این روزها با فواصل زمانی مختلف به جنگ و جدل توییتری میپردازند. ترامپ ایران را تهدید میکند و ظریف تیم ب را هدف میگیرد.
ترامپ به طور همزمان از توییتر برای تخریب مجریانی که منتقدش هستند، تهدید ایران و چین و کنترل نسبی قیمت نفت استفاده میکند و تلاش میکند تا هزینه جنگ تجاری را برای چین زیاد کند و اثر غیبت ایران در بازار نفت را هم کاهش دهد.
در طرف مقابل جواد ظریف هم همچون دوران مذاکرات هستهای از توییتر به عنوان شمشیری برای حمله به رقبا بهره میبرد و تلاش میکند فشارها را روی ایران کاهش دهد. ظریف از یک سو سعی دارد بین ترامپ و تیم ب اختلاف بیاندازد و از سوی دیگر گزارشی از سفرهای دیپلماتیک خود ارائه کند تا خبر شکست برنامههای ترامپ را به گوشش برساند.
ظریف در توییتی که درباره تیم ب و نسبت آن با ترامپ نوشت:
وقتی تیم 'ب'یک حرف میزند و دونالد ترامپ حرف دیگری، کاملاً آشکار است که این چه کسی که نمیداند چه میکند. ما (ایران) چندین هزار سال است که میدانیم چه فکری باید بکنیم و در مورد آمریکا نیز از سال ۱۹۵۳(کودتای ۲۸ مرداد) این را میدانیم. در برهه کنونی این اتفاق خوبی است.
اما تمام تلاش ظریف متمرکز روی تیم ب نیست و او به تهدیدهای گاه و بیگاه ترامپ نیز جواب میدهد، به خصوص جایی که ترامپ در توییت خود ایرانیان را تهدید کرد و نوشت:
اگر ایران خواهان درگیری است، این پایان رسمیاش خواهد بود». او همچنین به جمهوری اسلامی هشدار داده بود که "هرگز" ایالات متحده را تهدید نکند.
ظریف در پاسخ به این توییت ترامپ در توییتی تند و تیز نوشت:
دونالد ترامپ با تحریک "تیم ب" امیدوار است به آنچه اسکندر، چنگیز و دیگر متجاوزان به آن نرسیدند، دست یابد. ایرانیان هزاران سال سربلند ماندهاند، در حالی که همه متجاوزان رفتهاند. تروریسم اقتصادی و رجزخوانی برای نسلکشی پایان کار ایران را رقم نخواهد زد. هیچوقت یک ایرانی را تهدید نکن. احترام گذاشتن را امتحان کنید، جواب میدهد.
ظریف در یکی از موضعگیریهایاقتصادی خود در توییتر در جمعبندی سفرش به چین در توییتر نوشت:
در دو روز پایانی تور آسیایی- ترکمنستان، هند، چین و ژاپن- گفتگوهای مفید با وزیر امور خارجه کونو و نخستوزیر آبه در توکیو و با وزیر امور خارجه وانگیی در پکن داشتم. جامعه بینالمللی، اعضای برجام و شرکای ما باید برای بازگشت ثبات و حفظ برجام از طریق تدابیر قاطع اقتصادی، اقدامات ملموسی انجام دهند.
درست بعد از این خبر ظریف بود که خبر خروج محموله نفتی ایران به سمت چین مخابره شد و وزیر امور خارجه ایران یک برگ برنده برای ترامپ رو کرد.
ارتش فیکها؛ نیمهی پنهان نبرد
اما نبرد توییتری ایران و آمریکا در زد و خورد و دعوای ترامپ و ظریف خلاصه نمیشود و نبرد نابرابر ایران و آمریکا در توییتری پر از بازیگران مزدور با هویتهای غیرواقعی است.
منبع تغذیه عموم اکانتهای فیک در توییتر فارسی یا به آلبانی و مقر سازمان مجاهدین یا به نیروهای سلطنت طلب حامی رضا پهلوی بر میگردد و نقش اصلی آنها توزیع گسترده خبرهای دروغ و منفی علیه ایران و البته تولید اخبار جعلی است.
این ارتش اکانتهای جعلی وقت خود را به جعل هویتها مختلف و تولید اخبار تنشزا نیز اختصاص میدهد که روشنترین نمونه آن عملکردی است که در ماجرای طلبه همدانی داشتند.
در خرداد سال گذشت نیز تنها چند ساعت بعد از سخنرانی مایک پمپئو؛ وزیر خارجه ایالات متحده و اعلام استراتژی جدید آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران، هزاران کاربر توئیتری با هشتگ تغییر رژیم ایران (#iranregimechange) خواستار سرنگونی نظام در ایران شدند، موجی که حاصل تلاش ارتش اکانتهای فیک طرفدار آمریکا بود. همین لشکر فیکها بودند که بعد از کنفرانس لهستان نیز به حمایت از نتایج آن پرداختند.
نکته قابل توجه این است که کوچکترین موج سازی اکانتهای فیک در توییتر سند گزارشی در رسانههایی مثل صدای آمریکا میشود که با آن شاهد تغییر رژیم در ایران را بیاورند.