وی درباره حرف‌هایی چون مغرور شدن فعانی بعد از جام جهانی گفت: این که بگوییم یک داور مغرور است یا نه بحث فنی‌ای نیست و من درباره آن حرفی ندارم ولی این باید مورد توجه قرار بگیرد که این داور در بالاترین سطح فوتبال دنیا قضاوت کرده و سرمایه ملی کشور است و باید احترامش را حفظ کنیم.

سلام نو - سرویس ورزشی: داوری و اشتباهات ناشی از آن مدت‌ها است که به شاه بیت مصاحبه‌های مربیان، بازیکنان و مدیران فوتبال تبدیل شده است و حتی رد پای آن در بیانیه‌های تیم‌ها هم دیده شد.

کار تا جایی پیش رفت که عملا پرسپولیس به تیمی منتفع از اشتباهات داوری و استقلال به تیمی ضرر دیده از اشتباهات داوری مشهور شد، در حالی که واقعا چنین نبود.

اشتباهات داوری موجب شد تا هجمه‌های زیادی علیه بعضی داوران به وجود بیاید و فضای مجازی باعث افزایش فشار روی داوری شد. فشاری که باعث شد صدای رضا کرمانشاهی پس از دیدار با پرسپولیس و پارس جنوبی در آمد و این‌گونه شکایت کرد: ما هر بازی ۷۰۰ هزار تومان می‌گیریم. باید جواب همه را بدهیم. مگر ما از زیر بوته عمل آمدیم که فحش بخوریم؟ در طول ۹۰ دقیقه، ما فقط یک دقیقه تاثیرگذار هستیم. چرا باید به خاطر آن یک دقیقه این همه جوابگو باشیم؟ اشتباهات وجود دارد. به ما چه دادند که این همه انتظار دارند؟ چه امکاناتی دادند؟ چه کار کنیم؟

فریدون اصفهانیان، رییس کمیته داوران هم درباره اشتباهات داوری در هفته‌های اخیر لیگ برتر فوتبال گفت: ما نمی‌گوییم که اشتباه نداریم، اما اکثر تیم‌ها می‌گویند اشتباهات به ضرر ما بوده و ضربه خوردیم. تیمی نمی‌گوید ما هم از اشتباهات داوری سود بردیم.

فشارها تا این لحظه بر روی داوران کاهش نیافته و حرف و حدیث بسیار است. گروهی فغانی را به غرور متهم می‌کنند و گروهی دیگر از اشتباهات هدایت شده توسط فدراسیون می‌گویند و برخی هم از فساد و مشکل در داوری، اتهاماتی که در درهم ریختگی فدارسیون هیچ کدام مورد توجه قرار نمی‌گیرد و کسی دنبال رسیدگی به مسئله نیست.

اعتراض به داوری در ایران هیچ هزینه‌ای ندارد

مسعود مرادی، کارشناس داوری، در پاسخ به چرایی تفاوت اعتراضات به داوری در ایران و دیگر نقاط جهان به سلام نو گفت: این که  شکل اعتراضات به داوری در ایران متفاوت با دیگر نقاط جهان است به این بر می‌گردد که نگرش به فوتبال حرفه‌ای نیست و همه صرفا به دنبال نتیجه گرفتن هستند و در صورت نتیجه نگرفتن به دنبال این هستند که این عدم نتیجه‌گیری را به نوعی توجیه کنند.

وی با بیان این که از میان‌بر‌ترین راه‌ها در توجیه این نتیجه نگرفتن، مرتبط کردن آن به اشتباهات داوری است گفت: من می‌پذیرم که اشتباهات داوری زیاد است و گاها هم تاثیرات زیادی دارد ولی انتقاد و حمله به داوری در ایران هیچ هزینه‌ای ندارد و همین مسئله انتقاد بی‌مهبا از داوری را ساده کرده است.

این داور باسابقه فوتبال ایران در ادامه گفت: همه می‌دانند انتقاد و تخریب از داوری هیچ هزینه و جریمه انضباطی خاصی در پی ندارد. در این وضعیت داوری که حس کند از سوی تشکیلات داوری آن طور که باید از او دفاع نمی‌کند به طور ناخودآگاه تمرکزش را از دست می‌دهد و اشتباهاتش بیشتر می‌شود.

هزینه کمک داور ویدئویی را صرف آموزش داوران کنیم

مرادی یکی از راه‌های بهبود وضعیت داوری را تغییر نگاه در فدارسیون فوتبال دانست و گفت: اعتقاد من این است که فدراسیون فوتبال ایران باید نگرشش را نسبت به داوری فوتبال عوض کند و نسبت به جایگاه داوران دیدگاه حرفه‌ای و حمایتی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه کمیته انضباطی باید اهمیت بیشتری به گزارشات داوران بدهد گفت: باید بدانیم هر چه انتقاد و فشار روی داوران کم شود کیفیت کار داوران در نیم فصل دوم افزایش پیدا می‌کند.

این داور باسابقه فوتبال ایران رعایت برخی نکات از طرف داوران را هم ضروری دانست و گفت: داوران هم باید بپذیرند که کاری را بر عهد گرفتند که سراسر مورد انتقاد قرار می‌گیرد و آن‌‌ها باید با تمرکز بیشتر و کاهش اشتباهات اعتماد مربیان، بازیکنان و جامعه فوتبال را به خود افزایش دهند.

وی درباره حرف‌هایی چون مغرور شدن فعانی بعد از جام جهانی گفت: این که بگوییم یک داور مغرور است یا نه بحث فنی‌ای نیست و من درباره آن حرفی ندارم ولی این باید مورد توجه قرار بگیرد که این داور در بالاترین سطح فوتبال دنیا قضاوت کرده و سرمایه ملی کشور است و باید احترامش را حفظ کنیم.

مرادی در انتها در پاسخ به این پرسش که کمک داور ویدئویی را چقدر برای وضعیت فعلی مفید می‌داند گفت: مسئله کمک داور ویدئویی اولویت داوری کشور ما نیست و من این مسئله را فقط وعده‌ای می‌دانم که هیچ سودی هم برای ما نخواهد داشتند. ما اگر همان هزینه کمک داور ویدئویی را صرف آموزش داوران کنیم نتیجه بهتری می‌گیریم.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***