سلام نو - سرویس اجتماعی: اگر نگوییم شدیدترین باید اذعان کرد یکی از شدیدترین انواع خشونت اسیدپاشی است. اسیدپاشی متاسفانه در چند سال گذشته بارها و بارها در کشور ما با انگیزه های مختلف صورت گرفته است. انگیزه هایی که غالبا در انتقام خلاصه می شده است.
به گزارش سلام نو، نزدیک به شش دهه از اولین اسیدپاشی در ایران می گذرذ با این حال پدیده اسیدپاشی منحصر به ایران نیست. به طور مثال بنگلادش یکی از کشورهایی است که بیشترین آمار قربانیان اسیدپاشی از سال 1990 تاکنون را در اختیار دارد. در انگلستان هم پدیده شوم اسیدپاشی منجر به قربانی کردن 130 نفر در بین سال های 2012 تا 2013 شده است.
اسیدپاشی در کشور ما با نام آمنه بهرامی گره خورده است. آمنه بهرامی که هم اکنون 42 سال دارد در آبان سال 83 زمانی که تنها 27 سال داشت مورد حمله اسیدپاشی توسط یکی از همکلاسی های سابق خود قرار گرفت و بر اثر این حادثه او نابینا شد. پاسخ رد آمنه به خواستکاری همکلاسی خود منجر به بروز این اتفاق دردناک شده بود. دادگاه برای این پرونده حکم قصاص را صادر کرد و همین مساله باعث شد ماجرای آمنه بهرامی بازتاب گسترده ای در رسانه های داخلی و خارجی داشته باشد. آمنه بهرامی در روز اجرای حکم گذشت کرد اما این پایان کار نبود. در سال های اخیر بارها و بارها شاهد پاشیدن اسید به صورت بسیاری به ویژه زنان بوده ایم.
ده سال پس از اسید پاشیدن روی چشمان آمنه دختران اصفهانی با اسیدپاشی زنجیره ای درگیر شدند. به صورتی که چندین اسیدپاشی روی صورت برخی دختران اصفهانی گزارش شد. واکنش ها به این اتفاق زیاد بود و شمار زیادی از سیاستمداران و فعالان اجتماعی نگرانی خود را از این روند اعلام کردند. با این حال هیچ گاه عاملان این اتفاق به افکار عمومی معرفی نشدند.
مرضیه ابراهیمی چهارمین قربانی اسیدپاشی های اصفهان بود. او پس از سهیلا جورکش، مینا آزاده و سمیه مسماریان مورد حمله اسیدپاشی قرار گرفت. او می گوید شش ماه پس از این حادثه به خاطر واکنشی که از مردم در بیمارستان دیده بود بیرون نمی آمد. مرضیه ابراهیمی به همراه دوست مستندسازش، نگار مسعودی فعالیت های زیادی برای ممنوعیت خرید و فروش اسید کرده اند. در حال حاضر بیش از دو سال از تلاش های آنها می گذرد.
ارتقای امنیت اجتماعی و کاهش خشونت علیه زنان مهم ترین دلیلی بوده که مرضیه ابراهیمی و شمار زیادی از فعالان زنان به دنبال آن هستند. بدون شک ممنوعیت خرید و فروش آزادانه اسید یکی از مصادیق بارز این امر بوده و هست. اگرچه هنوز لایحه های دقیقی در این زمینه تدوین و دست کم به مرحله اجرا نرسیده است اما اقداماتی صورت گرفته که از آن جمله می توان به تصویب طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن اشاره کرد.
رئیس انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی درخواستی از نمایندگان مجلس دارد و آن اینکه فکری به حال محدود و ضابطه مند کردن خرید و فروش اسید کنند چرا که این امر مشخصا نیازمند اعمال قوانینی در این زمینه است. کمال فروتن با بیان اینکه در همین چند هفته اخیر پنج مورد اسیدپاشی در کشور داشته ایم که رسانهای شده است، به ایسنا گفته است: قوانین فعلی دارای بازدارندگی بالایی نیست و باید برای جلوگیری از چنین جرایمی تدبیری اندیشید.
متاسفانه سوختگی با اسید درمانی ندارد و کسی که درگیر این ضایعه بشود تا آخر عمر باید با مشکلات ناشی از اسیدپاشی دست و پنجه نرم کند. به گفته رئیس انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی در حال حاضرهر فردی میتواند نسبت به خرید و تهیه اسید اقدام کند. شاید بهترین راه برای اینکه نشان دهیم قربانیان اسیدپاشی را فراموش نکرده ایم این باشد که فضایی فراهم کنیم تا اسید مثل آب خوردن در دسترس نباشد. همچنین لازم است نمایندگان قوانین دیگری را هم برای جلوگیری از وقوع فجایعی نظیر اسیدپاشی در کشور وضع کنند.