رفلکس معده بیشتر زمانی رخ می دهد که اسید معده به مری نشت کند که در این صورت فرد دچار ناراحتی خواهد ‌شد و در قسمت قفسه سینه  نیز احساس سوزش خواهد داشت.

گفتنی است بسیاری از متخصصان طب سنتی بر این باور هستند که با استفاده از برخی از غذاها می توان به راحتی رفلکس معده را درمان کرد که از این رو در مطلب پیش رو قصد داریم تا شما را با این غذاها آشنا کنیم.

به طور کلی باید در نظر داشت که مصرف موز می تواند تا حد زیادی رفلاکس معده را از بین ببرد چرا که این میوه از اسید بسیار پایینی برخوردار است اما این در حالی است که استفاده از گوجه فرنگی برای افرادی که به این عارضه مبتلا هستند بسیار مضر می باشد چرا که میزان اسید موجود در گوجه فرنگی بیشتر از سایر صیفی جات و میوه ها است.

باید در نظر داشت که مصرف سیب، گلابی، ملون و توت نیز می تواند در کاهش رفلاکس معده بسیار موثر باشد چراکه این میوه ها نیز از اسید بسیار پایینی برخوردار هستند هر چند باید متذکر شد این میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان ها،  ویتامین ها و همچنین  فیبر می باشند که برای سلامت فرد بسیار مفید خواهد بود.

مصرف غلات کامل نیز می تواند نقش تعیین کننده ای در درمات رفلاکس معده داشته باشد از این رو مصرف غلات کامل مانند بلغور، جو دو سر، برنج قهوه ای و نان های سبوس دار بسیار توصیه می شوند.

لازم به ذکر است غلات کامل به صورت طبیعی سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی می باشنداما این در حالی است که مصرف غلات فرآوری شده و بسته بندی شده هرگز توصیه نمی شود چرا که  سرشار از چربی هستند و از فیبر بسیارکمی نیز برخوردار هستند.

مصرف زنجبیل نیز می تواند در درمان بسیاری از بیماری های گوارشی و همچنین رفلاکس معده بسیار مفید باشد از این رو می توان از آن به عنوان دم نوش و یا به صورت تازه و خشک استفاده کرد.

جالب است بدانیم که زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد از این رومی تواند در درمان زخم معده های ناشی از اسید معده بسیار مفید باشد.

مصرف پروتئین نیز در درمان رفلاکس معده بسیار موثر است اما باید یادآور شد که به هنگام استفاده از پروتئین باید انواع کم چرب آن استفاده کرد تا تثیر بیشتری داشته باشد.

بدیهی است مصرف انواع سبزی ها نیز در درمان رفلاکس معده بسیار موثر می باشد چرا که همان گونه که می دانیم سبزیجات سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین و همچنین مواد معدنی می باشند اما این در حالی است که برای طبخ سبزیجات باید از سرخ کردن و یا استفاده از سس پرهیز شود چرا که در این صورت تاثیر سبزیجات از بین خواهد رفت.

از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که کافئین موجود در قهوه، چای، نوشیدنی های انرژی زا و شکلات، مرکبات و آب مرکبات، غذا های تند، لبنیات کامل، غذا های سرخ کرده

غذاها یا آدامس هایی که مزه نعنا دارند می تواند خود عاملی برای ابتلا به رفلاکس معده باشد.

شایان ذکر است یکی دیگر از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از رفلاکس معده  دراز نکشیدن بلافاصله بعد از خوردن غذا، آدامس نجویدن و نخوردن مقدار زیادی غذا در یک وعده می باشد.

در پایان باید خاطر نشان کرد که کاهش وزن، کاهش حجم وعده های غذایی کوچک، پرهیز از غذا های چرب، الکل، غذا های تند و اسیدی، کافئین و نیکوتین می توانند در درمان رفلاکس معده تاثیرگذار باشد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***